SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Moğultay, adımı tartışmalarda kullanmasınlar!

Yayınlanma:
ABONE OL

Türk Siyasi Hayatının duayen isimlerinden, Eski Adalet ve Çalışma Bakanlarından Mehmet Moğultay, CHP Kartal İlçe Örgütünde yaşanan son dönemlerdeki tartışmaları yorumladı. Moğultay, “Arkadaşlar henüz çok genç, her şeyin yerinde yapılması gerçeğini gözden kaçırmamalılar” dedi.

BAŞKANI ELEŞTİRMENİN YERİ PARTİ GRUBUDUR!

Kent 34 Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vural Dağtekin’in, Suadiye’deki ofisinde ziyaret ettiği Mehmet Moğultay, son zamanlarda Kartal Belediye Meclis üyelerinin bazıları ile Başkan Altınok Öz arasında iyice gerilen ilişkide rolü olup olmadığını sorması üzerine şunları söyledi:
Kim çıkarıyor bu sözleri. Mesela siz köşenizde yazmışsınız. Yok dedikodu, yok tartışmalar falan. Benim bu konularla ilgim yok. Ben her zaman şunu söylerim. Belediye başkanları da eleştirilebilir ama onun eleştirileceği yer ne sokaktır, ne örgüt toplantısıdır ne de başka bir yerdir. Başkanı eleştireceksen, grup toplantısında eleştireceksin. Bunun dışında her şey hatalıdır. Benim siyasi anlayışım da budur. Arkadaşlar henüz çok genç, her şeyin yerinde yapılması gerçeğini gözden kaçırmamalılar.

DEDİKODULARDA ADIMIN GEÇMESİ HOŞ DEĞİL!
Kartal’da uzun süre siyaset yaptığını hatırlatan Moğultay, bu sebeple kendisinin sık sık ziyaret edilmesinin de normal olduğunu belirterek şöyle devam etti. “Kartal ve İstanbul siyasetinde etkin olmuş bir insanım. Benim orada olanlarla ilgili bir dahlim yok. Adımı kullanarak siyaset yapanları siz de basın olarak bana bildirin. Sorunuz varsa bana yöneltin. Deyinki bu insanlar adınızı kullanıyor. Ben de açıklama yapayım öyle yazın. Buradan açıkça söylüyorum, Kartal’da yaşanan siyasi çekişmelerde her hangi bir tarafın yanında ya da arkasında değilim. kaldı ki Sayın Altınok Öz’ün Kartal Belediye Başkanı olmasın adına en fazla desteği veren kişilerden biriyim. CHP’nin iktidar olması için mücadele veriyorum. Benimle ilgili bir şey yazılacaksa bu doğrultuda olmalı. Dedikodularda adımın geçmesi hoş değil. Bu konuda rahatsızım. Biri yanlış yaparsa takdirini halka bırakın.

Adımı tartışmalarda kullanmasınlar!
Siyasi hayatında tek arzusunun CHP’nin iktidar olması olduğunu belirten Mehmet Moğultay, ömrünün insanlara hizmet ve iyilikle geçtiğini belirterek, “kim benim için destek istedim, yardım istedim ama etmedi derse bilin ki yalan söylüyordur. Konumu, durumu ne olursa olsun herkese yardımcı olmaya yemin etmiş bir insanım. Bu amaçtan da sapmadan yürüyeceğim. Bir kez daha söylüyorum. Benim adımı siyasette tartışma zeminlerinde kullanmasınlar. Basın da bir iddia varsa önce benimle paylaşsın ben de yanıtlayayım ki doğrusu yazılsın.” dedi.

PARTİNİN BİRLİK BERABERLİĞE İHTİYACI VAR!
Önümüzdeki dönemin CHP ve Türkiye açısından çok önemli olduğunu belirten Mehmet Moğultay, “partinin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. kavgaları, çekişmeleri bir kenara bırakıp, Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde iktidar yürüyüşüne başlama zamanı geldi. Herkesin bu bilinçle düşünmesi, politika üretmesi ve davranması gerekiyor” diyerek, partilileri de birlik olmaya çağırdı.

MEHMET MOĞULTAY KİMDİR?

Mehmet Moğultay (d.1945, Türkiye), Avukat, Türk Siyaset-Devlet Adamı, eski Adalet Bakanı, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. 1969-1987 tarihleri arasında serbest avukatlık yapmıştır.

1987-1999 yılları arasında TBMM 18., 19. ve 20. Dönemleri’nde üç dönem İstanbul Milletvekili seçilmistir. 1999 Genel Seçimleri’nde, İstanbul’da, CHP’den tekrar liste başı olmustur.

Sosyal Demokrat Halkçı Parti’de (SHP) ve Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Genel Sekreter Yardımcısı ve Parti Meclisi Üyesi seçilerek bu partilerin üst duzey kademelerinde görev almıştır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi, TBMM Başkanvekili ve TBMM Hesaplarını İnceleme Komisyonu Başkanı olarak görev yapmıştır.

1991-1995 yılları arasında 49. ve 50. DYP-SHP Koalisyon Hükümetleri’nde ve sonrasında CHP ve SHP’nin CHP adı altında birleşmesiyle DYP-CHP Koalisyon hükûmeti’nde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı(20 Kasım 1991 – 27 Temmuz 1994) ve Adalet Bakanlığı (27 Temmuz 1994 – 5 Ekim 1995) görevlerinde bulunmuştur.

Fransızca bilen Moğultay, evli ve üç çocuk babasıdır.

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Politika
08 Nisan 2024
SON DAKİKA Meral Akşener pes etti! Kongrede aday olmayacağını açıkladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den bomba açıklama. Akşener, yazılı bir açıklama yaparak kongrede aday olmayacağını duyurdu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den son dakika açıklaması geldi. Son dönemlerde eleştiri oklarının hedefinde olan Meral Akşener, yakın zamanda yapılacak olan Kurultayda aday olmayacağını açıkladı. MERAL AKŞENER’DEN YAZILI AÇIKLAMA Hem genel seçimlerde hem de yerel seçimlerde yaşanan […]