SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Yılın En İlginç Seçim Davası

Yayınlanma:
ABONE OL

Seçim yasaklarına uymadığı gerekçesiyle sadece Ak Parti Kartal İlçe Teşkilatından şikayetçi oldu, fakat ilçedeki tüm siyasi parti ilçe başkanlarını mahkemeye vermiş oldu.

Bir Taşla, Tüm Kuşları Vurdu

29 Mart seçimlerinde seçim yasaklarına sadece Ak Partinin uymadığını belirterek şikayetçi olan CHP İlçe Başkan yardımcısı Cem Arkan, kendi İlçe Başkanı Yüksel Çiftçi’de dahil, Kartal’daki  tüm siyasi parti  İlçe Başkanlarını, seçim yasaklarına uymadığı iddiasıyla mahkemeye vermiş oldu.

Sadece AK Partiyi Şikayet Etti, Ama Tüm Partiler Suça Dahil Edildi

Konunun ilginç tarafı  “Seçim yasaklarına uymadıkları” iddiasıyla haklarında dava açılan Parti İlçe Başkanları arasında Arkan’ın mensubu olduğu CHP  İlçe Başkanı Yüksel Çiftçi’de yer alıyor.

T.C. Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı, Kartal Asliye Ceza Mahkemesinde hazırlanan K.H. (Kamu Hukuku) iddianameye göre; şikayetçi konumunda olan Cem Arkan, diğer siyasi parti ilçe başkanları olan, Ak Parti Kartal İlçe Başkanı Av. Temurhan Yıldız, CHP İlçe Başkanı Yüksel Çiftçi, DTP İlçe Başkanı Zuher Kavak, DP İlçe Başkanı Mehmet Dinç, DSP İlçe Başkanı Tevfik Yılmaz, MHP İlçe Başkanı Şenol Yondemir, SP İlçe Başkanı İmdat Sevinç’ten YASAKLARA AYKIRI HAREKET ETME suçundan dolayı şikayetçi olmuş oldu.

Bireysel Şikayet Kamu Hukuku Kapsamında Amme Davasına Döndü

ilginc-dava-cem-arkan-

Açılan davanın seyri hakkında bilgi veren Cem Arkan:” Seçim döneminde bizim ilçe başkanımızın da katıldığı kaymakamlıkta yapılan toplantıda seçim yasaklarına uyulacağına dair bir konuşma yapılmıştı. Bunlar arasında sadece AKP ilçe başkanı bu centilmenlik anlaşmasına katılamayacağını bildirdi. Diğer bütün partiler uyma sözü vermişti. AKP ilçe başkanı ‘nın söylediği gibi de ne yazık ki kurallara uyulmadı.  Propaganda bitimine yakın günlerde Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) koymuş olduğu kararları ihlal ederek parti bayraklarını asıyorlardı. Bende yetkili olarak bunun yasal olmadığını söyleyerek kendilerini ikaz ettim.  Bunun üzerine ilçe başkan yardımcısı olduğunu söyleyen bir kişi yasak tanımadıklarını ve bayraklama yapamaya devam edeceğini söyledi.

Karakola Müracaat Ettim

Bende olayın tutanak altına alınması için Kartal karakoluna müracaat ederek AKP Kartal İlçe Teşkilatının YSK kararlarını ihlal ettiğini belirterek zabıt tutulmasını istedim. Şahıs olarak kimseden davacı olmadım sadece AKP’nin yasa tanımazlığını ve merkezi hükümetin kendilerinde olmasının verdiği güçle devletin resmi makamlarını hiçe sayarak yaptıkları bu eylemin kayıt altına alınmasını istedim. Bunun dışında herhangi bir sıyası partiden ve yöneticisinden davacı olmadım. Kaldı ki CHP seçim dönemi boyunca propagandalarını gürültü ve görüntü kirliliği olmadan yapmaya özen göstermiştir. Ayrıca bu konuda o dönem adayımız şimdi belediye başkanımız olan Op. Dr. Altınok Öz de seçim kampanyası içerisinde çevrenin kirletilmemesi ve halkın rahatsız edilmemesi konusunda aşırı hassasiyet göstermiştir. Dava konusuna gelince, karakoldaki ifademden sonra konuyu takip etmedim. Emniyet mensubu arkadaşlarımız bana ve sayın ilçe başkanımıza bir konuda bilgimize başvurmak üzere savcılığa davet edildiğimizi ifade eden belge geldi. Seçim çalışmaları sürecinde ben çok yoğun olduğumdan sayın savcıya ilçe başkanımız Yüksel Çiftçi gitti. Bu konunu dava konusu olabileceğini bile hiç düşünmemiştim.

Konu Amme Davasına Dönüşmüştür

Anladığım kadarıyla savcımız konuyu amme davası şeklinde yorumlayarak mahkemeye sunmuştur. Seçim yasaklarını ihlalden AKP ye bir yaptırım uygulanırsa adalet tecelli etmiş olur. Ancak ne kendi ilçe başkanımdan nede diğer sıyası partilerimizin sayın ilçe başkanlarından davacı olmam söz konusu değildir. Zaten konuyu da gazeteniz aracılığı ile öğrendim. Bir yanlış anlaşılma da varsa düzeltilecektir. Kendimi ifade fırsatı verdiğiniz içinde size ve sahsınızda gazetenize teşekkür ederim” dedi.

ilginc- dava--yuksel-cifci-t

Hakkında dava açılan CHP Kartal İlçe başkanı Yüksel Çiftçi’de konuya ilişkin:” İlçe başkan yardımcımız Cem Arkan’ın pankartlarla ilgili iddiası bizim ilçemizin bilgisi dâhilinde olmamıştır. Orda bir yanlış anlaşılma var. O kendisi bir tedbir amaçlı, hukuki boyutta bir girişimde bulunmuş. Ama burada ben şunu açık ve net bir şekilde söyleyeyim: Sayın kaymakam beyin ve sayın emniyet müdürümüzün yapmış olduğu bir toplantıda tüm ilçe başkanlarının hem fikir olduğu, “o süreçte sadece her parti kendi irtibat bürolarının ve ilçe binalarının önlerine pankart veya adaylarının resimleri asılabilir” şeklinde bir karar almıştık. Sadece Ak Parti İlçe Başkanı Temurhan Yıldız bu karara ben “ Mahalle teşkilatlarına engel olamam” demişti. Ama tabı buna uyuldu uyulmadı noktasına bakarsınızda ben açıkçası uyulduğuna inanıyorum. Sadece AKP’nin son bir gün kala pankart asmasını tüm Kartallılar gibi bizde gördük. Hatta ben AKP ilçe başkanına da sordum. Kendisinin de bir takım fanatiklerin ilçe teşkilatından bayrak aldıkları evlerinin önüne ve caddelerine astıklarını söyledi. Ben burada kimsenin suçu olduğuna inanmıyorum. Ben burada Cem Arkan’ın da kastı şekilde hukuki boyuta başvurmasından değil tedbir amaçlı başvurduğuna inanıyorum” dedi.

ilginc-dava-mehmet-dinc

O dönemde Demokrat Parti Kartal İlçe Başkanlığı görevini sürdüren Mehmet Dinç ise konuşmasında:” siyasi partiler ne yazık ki gelecekte ne olacaklarını bilmedikleri için bir karalama kampanyası başlatmışlardı o günlerde. Amaç AKP yi suçlamak bile olsa sanki kendileri hiç yasak çiğnememiş gibi hepimizi karalamaya çalışmış oluyorlar. Siyasi partilerde demokrasi anlayışı çok zayıf. Demokrasi özgürlük eşit ortamda yarıştır aslında. Ama ne yazık ki her parti demokrasiyi kendi içinde yaşıyor. İktidar ve muhalefet partisi olmanın imkânlarından sonuna kadar faydalandılar. Aslında bu yarış iki partinin yarışına dönüştürüldü. En azından kendi partim adına konuşursam bizler çok kısıtlı imkânlar dâhilinde çalıştık. Sadece irtibat bürolarımızın önlerinde yoğun bayraklama yapabildik. Oysa iki partide CHP ve AKP devlet ten aldıkları seçim ödeneğiyle bu çalışmalarda zaten en öndeydiler. Şimdi Cem Bey sadece AKP diyor. Peki, bizler niye suçlandık yasaklara uymuyoruz diye. Aslında konuşulacak çok şey var ama dava süreci sürdüğü için çok da fazla konuşmak istemiyorum. Bekleyip göreceğiz” dedi.

ilginc-dava-temurhan-yildiz

Ak Parti Kartal İlçe Başkanı Av. Temurhan Yıldız konuyla ilgili yaptığı değerlendirme de :“ Evet seçim yasaklarının olduğu dönemde partimize yönelik yapılan şikayeti değerlendiren Emniyet Müdürlüğü delil tespiti yapmak için cadde ve sokaklara asılmış bayrak ve flamaları tutanak altına almış. Yapılan bu tespitte sadece Ak Partinin değil de diğer bütün partilerin bayraklarını asılı olduğunu  fotoğraflarıyla birlikte tutanak altına alarak Cumhuriyet Savcılığına teslim etmiş. Daha sonra savcılık ta bizim ifadelerimize başvurdu, bizlerde gittik ifade verdik.” dedi.

Haber: Mefharet Keleş

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio