SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Nazlı Ilıcak sözünü esirgemedi

Yayınlanma:
ABONE OL

 Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği ‘Küçükçekmece Söyleşiyor’ adlı söyleşi programına katılan Nazlı Ilıcak, kendine has üslubuyla gündeme dair önemli açıklamalar yaptı.

Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşide, öğrenciler Türkiye’nin önde gelen siyasetçilerinden gazeteci yazar Nazlı Ilıcak’ı dinledi. Moderatörlüğünü Özgür Özgülgün’ün üstlendiği söyleşide gündemdeki tartışmalar, yeni neslin sorunları ve sanal medya konuşuldu.

“Twitter’da magazincilerin yazdıklarından hiçbir şey anlamıyorum”

 

Çok sayıda lise öğrencisinin katıldığı söyleşiye özgeçmişinden bahsederek başlayan Nazlı Ilıcak, “Her zaman söylüyorum ben eşim Kemal Ilıcak sayesinde gazeteci oldum. Ama önemli olan insanın kendine açılan kapıdan geçebilmesi o kapıyı açık tutmasıdır. Yoksa o kapılar kapanır. Ben bana Tercüman Gazetesi’nde verilen fırsatı iyi değerlendirdim. O günden bu güne ayaktayım” diyerek öğrencilere karşılarına çıkan fırsatları iyi değerlendirmelerini öğütledi.

CUMHURBAŞKANI TWİTTER’DA KİMSEYİ TAKİP ETMİYOR
Gençleri son dönemin en çok takip edilen sosyal paylaşım sitelerinden Twitter’a davet eden Nazlı Ilıcak, “İlla takip edilmeniz gerekmiyor. Twitter’da takip etmek önemli. Mesela Abdullah Gül Twitter’da kimseyi takip etmiyor. Kendi demeçlerini yayınlıyor. Bu aslında Abdullah Gül için de enteresan bir olay değil. Eğer önemli isimleri takip ederseniz onların gündelik hayatlarına aşina olursunuz” diye konuştu.

“Hesap ortada. Yanlış hesaplamışız demek bir erdemdir”

 

Ilıcak, Özgür Özgülgün’ün gençlerin kuşak farkı nedeniyle siyasetçileri takip etmediğini hatırlatması üzerine, “O zaman magazincileri takip etsinler. Biri sürü sanatçı var. Gülben Ergen ve Ece Erken orada. Ben onları takip ediyorum ama yazdıklarından hiçbir şey anlamıyorum. Orada kendilerine göre enteresan şeyler yazıyorlar. Tabi işin içinde dedikodu da var” dedi ve ekledi: “Siyaset yoluyla halkın talepleri devlete intikal eder. Siyaset talebinizin iletilmesi demektir. İnsanlar siyasetle ilgilenirlerse toplumsal hakları almak daha kolay olacaktır”

BURADA HESAP HATASI VAR

Bir öğrencinin sorusu üzerine gündemdeki aile sigortası projesi hakkında görüş bildiren Nazlı Ilıcak iyi bir teklif olabileceğini belirttiği aile sigortası projesini tartışmadığını ancak hesap meselesine takıldığının altını çizdi. Ilıcak konuşmasının devamında konuyla ilgili şunları söyledi: “Diyorlar ki 12 milyon 300 bin küsur yoksul var. Dolayısıyla bunu dörde böleceksin ki Tayyip Erdoğan da bu şekilde böldü. Zaten dörde bölmemek mümkün değil çünkü aileye verilecek. Bölünce üç milyon küsur aile çıkıyor.

Kılıçdaroğlu basın toplantısında bunun maliyeti 12 milyar lira tutuyor dedi. dört milyar sosyal harcamayı 12 milyardan çıkarınca yedi milyar kalır diyor. Yedi çıkmaz ki sekiz çıkar. Burada hesap hatası var. Şimdi bir insanın erdemi bunu yanlış hesaplamışız kusura bakmayın demektir. Ben de yanlış bir şey yazdığım zaman ertesi gün köşeme açıklama koyuyorum. Ama Kılıçdaroğlu öyle demiyor. Tayyip Erdoğan’a sen yanlış hesap yaptın diyor. Hesap ortada. Bu matematiktir felsefe değil.”

“Yumurta atılmadığı sürece her türlü ifade özgürlüğüne varım”

Karşılıklı soru cevap şeklinde gerçekleştirilen söyleşide, öğrencilere siyasette yer almak isteyip istemediklerini soran Nazlı Ilıcak, öğrencilerin olumsuz cevabı üzerine, “Yumurta atmadığınız sürece her türlü ifade hürriyetine varım. Kendinizi bir de yumurtayı yiyen kişinin yerine koyun. Öyle bir şey olsa giysilerime acırım” sözleriyle yumurtacı protestoculara esprili bir yaklaşım sergiledi.

ERKEKLER KENDİLERİNİ BİRŞEY ZANNEDİYOR

Söyleşinin son bölümünde öğrencilere hayat tecrübelerini aktaran Nazlı Ilıcak, yaşam mücadelesinde öne atılan ilk kişi olmamalarını öğütledi. “Çünkü düştüğünüzde herkes sizi ezip geçer. İlkelerinizi tabii ki savunacaksınız.

“Özellikle erkek meslektaşlarım kendilerini bir şey zannediyor”

Ama ayakta kalmak çok önemli” diyen Nazlı Ilıcak, “Günümüzde meslektaşlarım özellikle erkekler kendilerini bir şey zannederler. Bizler bir yerde yazabilirsek, bir televizyon programına çıkabilirsek bir şeyiz. Herkes unutulur gider. Hiç kimse kendine gerektiğinden fazla önem vermesin. Meslek hayatımda bazı haksızlıklara uğrasam dahi kendime mesele yapmıyorum. Hayatta haksızlığa uğrayabilirsiniz. Bunlara tahammül gösterip yolunuza devam edeceksiniz” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Söyleşinin sonunda Nazlı Ilıcak’a çiçek sunan Küçükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Levent Uslu ise, öğrencilere seslenerek ileride önemli yerlere geldikleri zaman hata yapmamaları için matematikte dört işlemi iyi öğrenmeleri tavsiyesinde bulundu.

İlgili Haberler

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]

Genel
16 Nisan 2024
Adana’da Sıcaklık Rekoru: Termometreler 39 Dereceyi Gördü!

Adana’da Nisan ayında termometreler 39 dereceyi göstererek sıcaklık rekoru kırıldı. Uzmanlar, sıcaklığın daha da artacağını ve 42 dereceye ulaşacağını öngörüyor. Adana, Türkiye’de yaşanan küresel ısınma etkilerinin en yoğun hissedildiği şehirlerden biri oldu bu Nisan ayında. Kentte ölçülen 39 derece sıcaklıkla yeni bir rekor kırıldı. Meteoroloji yetkilileri, bu sıcaklık artışının Afrika’dan gelen sıcak hava dalgaları nedeniyle […]