SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Pendik okuyor kampanyasına destek büyüyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Ülke genelinde yürütülen ‘Türkiye okuyor’ kampanyasına en büyük destek Pendik’ten.

Pendik Belediyesi Kent Konseyi tarafından yürütülen ‘Pendik Okuyor’ kampanyası ile okullarda kitap dağıtılacak, kahvehaneler gezilecek, film gösterimleri düzenlenecek ve edebiyat gezileri gerçekleştirilecek.

Pendik Kent Konseyi tarafından yürütülen ‘Pendik Okuyor’ kampanyası, Viaport Otel’de düzenlenen toplantıda tanıtıldı. Toplantıya Milletvekili Nusret Bayraktar’ın yanı sıra kampanyaya destek veren Kaymakam Cafer Odabaş, Belediye Başkanı Kenan Şahin, Yazar Ali Ural ve Ahmet Turan Alkan, muhtarlar ve öğretmenler ile çok sayıda STK temsilcisi katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Kenan Şahin, ‘Pendik Okuyor’ kampanyasının ilçedeki resmi ve özel kurumlarla birlikte gerçekleştirildiğini ifade ederek; “Şehrin imarı yalnızca hanelerin imarı değil, insanların imarıdır. Bunun için de okumak lazım. Okuma alışkanlığını özellikle çocuklarımıza aşılamalıyız.”dedi. Şahin, konuşmasında Pendik Belediyesinin kurumlarla birlikte hareket etme kabiliyetinin, en önemli zenginliği olduğunu sözlerine ekledi.

Kahvehaneler dolaşılacak, geziler düzenlenecek

Pendik Belediyesi Kent Konseyi tarafından yürütülen ‘Pendik Okuyor’ kampanyası ile okullarda kitap dağıtılacak, kahvehaneler gezilecek, film gösterimleri düzenlenecek ve edebiyat gezileri gerçekleştirilecek. Çalışmanın lokomotifi öğrenciler olsa da amaç kitap okuma alışkanlığını toplumun tüm kesimlerine yaymak olacak.

Başkan Şahin okullarda projenin önemini anlatıyor

‘Pendik Okuyor’ kampanyası kapsamda Kırımlı Fazilet Olcay Anadolu Lisesi’nde eğitim gören öğrencilere 400 kitap dağıtıldı. Dağıtım töreninde konuşan ve öğrencilere tavsiyede bulunan Belediye Başkanı Kenan Şahin, insanın hayata ve olaylara bakış açısının kitap okumayla değiştiğini  ifade ederek sözlerine bir anekdot ile devam etti: “Ünlü bir tenisçiye antrenman çıkışı bir kadın çocuğunun ölmek üzere olduğunu söyler. Tenisçi de para yardımında bulunur ancak daha sonra kendisine kadının dolandırıcı olduğu söylenir.  Tenisçi ise bunun üzerine ‘Ne güzel, ölmek üzere olan bir çocuk yokmuş’ der.” Hayata böyle bir pencereden bakmak için kültürlü olmanın şart olduğunu belirten Başkan Şahin, bu sebeple öğrencilere kitap okumanın şart olduğunu söyledi.

En çok kitap okuyanlara ödüllerini Belediye Başkanı Kenan Şahin verdi.

Ödül alan öğrencilerse şöyle:

1-     Nursinem Aslanoğlu (10-F) 180 sayfa (5 kitap)

2-      Zeynep Tuğba Yıldırım (9-E) 152 sayfa (5 kitap)

3-     Feyza Koçyiğit (9-E) 139 sayfa (4 kitap)

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]