Hekimoğlu İsmail “aile söyleşileri”nde

Yayın: 11:42 - 01.03.2011
Güncelleme: 11:42 - 01.03.2011

Sancaktepe Belediyesi eğitim ve kültür hizmetleri çerçevesinde ‘Aile Söyleşileri ‘adı altında konferans ve seminerler düzenleniyor.

Türkiye’nin tanınmış ve konusunda uzman bilim adamları “Aile Söyleşileri”nde Sancaktepeli ailelerle bir araya gelerek konu hakkında katılımcılara bilgiler veriyor.

Sancaktepe Belediyesinin Eğitim ve Kültür alanında gerçekleştirdiği Aile Söyleşileri’nde 26 Şubat Cumartesi Günü, Samandıra Kültür Merkezi’nde Yazar Hekimoğlu İsmail “Aile Hayatı” adlı konferans ta Sancaktepeliler ile buluştu.

Günümüz toplumunda nasıl bir aile hayatı olması gerektiğini anlatan Hekimoğlu İsmail, ailelerin dağıldığını, hayatın pahalılığından dolayı geçimsizlik ve boşanmaların çoğaldığını bunun temelinde ise ‘hayat pahalılığından daha çok, asıl ihtiyaçların sonsuza doğru artarak insanların üretici toplumdan tüketici bir topluma dönmesi’ olduğunu belirtti.

Hekimoğlu İsmail sözlerine şöyle devam etti; “Eşyadan değer alanların, kendilerine başka değer bulamadıklarından dolayı yuvaları yıkılmaya başlamıştır, aileler dağılmaya başlamıştır,’dedi.‘Aklının estiği gibi hareket edenler, aile hayatlarını yele veriyorlar.’diyen İsmail yıkılanın sadece aile ve yuvalar olmadığını, aynı zamanda milletin de yıkılacağının altını çizdi.

Hekimoğlu İsmail konuşmasının sonunda; “Her üç aileden biri mahkemelik. Yılda binlerce dosyaya, mahkemelerin bakması lazım. Dosyaların sayısı arttıkça mahkemeler uzamakta. Adalet zamanında tecelli etmeyince intikamların sayısı artmakta, yine dosyalar kabarmaktadır.’dedi. İnsanların ve aile yapısının bozulmaması için, dinin şart olduğunu ifade eden İsmail, İslamiyet’in insanları her türlü kötülükten alıkoyduğunu her türlü iyiliğe sevk ettiğini vurguladı. Ayrıca dindar insanların içinde yaşayan kimsenin ise kötülüğe fırsat ve imkân bulamadığını söyledi.

Exit mobile version