SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Eski Borçları Ödüyoruz, Kasada da Paramız Var

Yayınlanma:
ABONE OL

17 Milyon Borç Ödedik, 2 milyon 380 bin Tl de kasamız da paramız var.

 Ulusal ve yerel basınla kahvaltılı toplantıda bir araya gelen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, başkan olduktan sonraki  4 buçuk aylık dönem hakkında samimi açıklamalarda bulundu.

Bürokrasi ve siyaseti bir arada götürmeye çalışıyoruz.

altinok-tek-dekope

 

Öz, “ Meslek icabı genel cerrah olduğum için sabah güne başlarken ameliyathaneye girerken ağzımız kapalı bir şekilde ellerimiz çalışır ve günün büyük bölümü böyle geçerdi. Dolayısıyla siyasetçi olarak halkın karşısında konuşmak benim için alışık olmadığım bir durum, yavaş yavaş alışıyorum. Belediye başkanı olalı yaklaşık dört buçuk ay oldu. Hekimlik hayatımda yöneticilik yaptım, sağlık müdürlüğü yaptım yani yöneticilik deneyimim var ama belediyecilik apayrı bir konu. Bugüne kadar idarecilik yeteneğimle belediyeyi yönetmeye çalıştım. Fakat oluşturduğumuz teknik ve idari kadromuzla iyi bir belediyecilik yapmaya çalışıyoruz.

17 Milyon Borç Ödedik, 2 Milyon 380 Bin TL Paramız Var

Belediyeyi borçlu devraldık, aslında birçok belediye borçlu durumda. Kartal Belediyesi olarak yeni bir ekibiz, borç yapılandırmasını iyi yaptık. Seçimden bu zamana kadar geriye dönük 17 Milyon TL. borç ödedik. Vergi borcumuz vardı ödedik, Kartal Belediyesini vergi yüzsüzü olmaktan kurtadık. Bugün itibariyle de kasamızda 2 Milyon 380 Bin TL. paramız var.

Ekonomi ve Personel ile İlgili Sorun Yok Maaşlar Ödeniyor.

Çalışanların maaşlarının ödenmemesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını ifade eden Öz,  “ Belediyemizde çalışanların maaşlarında aksam olmadı, ödeniyor. Fakat kurumumuza hizmet veren taşeron firmalar çalıştırdıkları insanlara parasını ödememiş. Bu taşeron firmaları uyardık ve sözleşmeleri yeniden düzenleyerek, çalışanın parasını hak edişlerinden keseceğiz, ondan sonra firmanın parasını vereceğiz.Yani bizim dönemimizde emekçinin parası arda kalmayacak.

Mülkiyetle İlgili Sorunlar Var.

Belediyenin elinde ne kadar arsa var, ne kadar mal varlığı var belli değildi. Arkadaşlarımız bu konuda çalışmalar yapıyorlar ayrıntılı envanteri hazırlandığında basınla paylaşacağız.

Aydos Kent Ormanı

Somut attığımız adımlarımızdan bir tanesi de Aydos’taki Orman Bakanlığına ait 1064 dönümlük ormanlık alanın sözleşmesini yaptık, burayı Kent Ormanı olarak sadece Kartal’ın değil sanıyorum İstanbul’un hizmetine sunacağız.

Anfi Tiyatro Olacak

Aydos Ormanın uygun iki noktasına anfi tiyatro yapmayı planlıyoruz.

Yeni Hizmet Binasını Kültür Sanat Müdürlüğü Yapabiliriz

Öz, yeni hizmet binası il ilgili olarak şunları söyledi “ Yeni yapılan belediye hizmet binasının üç bölümünden bir tanesi yapılabildi. Diğer kısımlarının yapılma ihtimali zor. Bu bina bu haliyle de belediye hizmet birimlerinin tamamı için yeterli değil. Dolayısıyla katlı otopark olarak düşünülen binayı belediye hizmet binası olarak yapacağız. Zira otopark için yapılan yerin ulaşımı yani oraya giriş ve çıkışta problem var. Yani günde 1000 – 2000 arabayı oraya sokup çıkarmak mümkün değil, demek ki oda yanlış düşünülmüş. Bizde orayı belediye hizmet binasına çevirdiğimizde bütün birimler oraya girer. Kaymakamlığa dedik ki siz buraya taşının, Kaymakamlık konuyu değerlendiriyor. Zaten önümüzdeki haftaya kadar süre verdik, taşınırlarsa taşınır, olmadı bizde Belediye Kültür Sanat Müdürlüğü olarak sanatçılara açacağız. Belki atalar binasını taşırız, belki bazı birimleri taşırız, kendi malımız istediğimiz gibi davranırız.  

Hüseyin Kurt ile Sözleşmeleri Fesh Ettik

Belediye Hizmet binası, Katlı otopark ve Yaşam Kalitesi Yükseltme Merkezi, inşaatlarını yapmak üzere ihale edilen firmanın sahibi olan aynı zamanda Kartalspor Eski Kulüp Başkanı Hüseyin Kurt ile olan alışverişin şimdiki boyutu hakkında bilgi verdi. Kartal Belediyesinin mülkiyetinde olan bir arsa karşılığında  üç tane bina yapma taahhüdü ile ihale edilen üç inşaatı zamanında bitiremeyerek sözleşmeye göre kalan maliyet plan 9 Milyon TL belediyemize ödeyerek sözleşmeyi karşılıklı olarak fesh ettik dedi. Yapılacak olan işlerin karşılığında verilen arsanın ise Hüseyin Kurt’a kaldığını belirtti.

Kartal Haber Merkezi

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]

Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti
Basında Kartal
23 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti

Uzun yıllardır Kartal Belediyesi’nde görev yapan, 4 buçuk yıllık Basın Yayın Müdürü görevinin ardından Kasım ayında Ruhsat Denetim Müdürü olarak atanan Hüseyin Caner Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Merhumun cenazesi, 23 Mart Cumartesi günü (bugün) saat 16.00’da Kartal Cemevi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında saat 16.30’da yıllardır görev yaptığı Kartal Belediyesi önüne getirilecek, burada […]

İBB Başkan Adayı Murat Kurum Tersane İşçileri İle Bir Araya Geldi
Belediye
22 Mart 2024
İBB Başkan Adayı Murat Kurum Tersane İşçileri İle Bir Araya Geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Tuzla’da Kuzey Star tersanesini ziyaret etti, işçilere seslendi. Konuşmasına “Verilen vaatlerin hatırlanmadığı bir sürece hep birlikte şahitlik ediyoruz.” Diyerek başlayan Kurum, “bu ülke büyüyecekse, bu şehrin sorunları halledilecekse eğer, bu şehre, aziz İstanbul’a ilgi göstermeniz lazım. İstanbul’a sevgi göstermeniz lazım.” sözleriyle devam etti. Kurum, daha sonra birlik ve […]