Hollandalı öğrenciler Kartal Belediyesi ziyareti

Yayın: 07:19 - 04.03.2011
Güncelleme: 07:19 - 04.03.2011

Kartal Belediyesi Maltepe Üniversitesi işbirliği ile Hollanda’dan gelen öğrenciler, Kartal Hürriyet Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi’nde bulunan Kadın Danışma Merkezi’ni ziyaret etti.

Maltepe Üniversitesi öğrenci değişim programıyla Hollanda Avans Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nden eğitim alan 10 öğrencinin ilk durağı Kartal Hürriyet Mahallesi’nde faaliyet gösteren Kadın Danışma Merkezi oldu. Hollandalı öğrencileri, Kadın Danışma Merkezi’nde görev yapan Psikolog Asiye Kabul, Zümrüt Bulamur ve Sosyolog Arzu Demir karşıladı. 7 haftalık bir programla uygulamalı çalışmalar yapacak olan Hollandalı öğrenciler, Kadın Danışma Merkezi, kadın emeği değerlendirme projeleri, engellilere dönük projeler ve kreş çalışmaları hakkında bilgi aldı. Toplantının ardından öğrenciler, Kartal Belediyesi Atalar Hizmet Binası’nda Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kumral’ın konuğu oldu.

Daha sonra öğrenciler birlikte yenilen öğlen yemeğinin ardından Engelliler Koordinasyon Birimi’ni ziyaret etti. Yabancı öğrencileri burada Engelliler Koordinasyon Birimi’nden Özgür Uğur, Ayhan Alkan karşıladı; öğrenciler, Kartal Belediyesi Engelliler Koordinasyonu’nun çalışmalarıyla ilgili bilgiler aldı. Ziyaretler ve bilgilendirmeler sonrasında Hollandalı öğrenciler günün anısına Kartal Belediyesi Atalar Hizmet Binası önünde topluca hatıra fotoğrafı çektirdi.

Exit mobile version