SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Trafik sorununa kentsel dönüşüm

Yayınlanma:
ABONE OL

İmzalar atıldı, tüm Tuzla’ya hayırlı olsun

Tuzla Belediyesi’nin kent içi trafik sorununu çözmek için hazırladığı İçmeler Kavşak Rehabilitasyon projesinde imzalar atıldı. Binaların hak sahipleriyle yapılan anlaşma sonucu, 8 bina yıkılacak, yerine ise 13 katlı modern bir yapı inşa edilecek. Proje tamamlandığında içmeler kavşağında yoğunlaşan trafik sorununun çözüleceği gibi bölge, plansız olmaktan çıkıp modern bir görüntüye sahip olacak.

Tuzla’da kentsel dönüşüm projesi, imar hakları artırılan ve projesi belediye meclisinden geçen İçmeler Kavşak Rehabilitasyon projesiyle başladı. İlk etapta, projenin uygulanacağı yerdeki hak sahipleriyle tek tek görüşen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, hazırladıkları projeyi, hak sahiplerinin projedeki kazanımlarını ayrıntılarıyla anlattı.

İmzalar Atıldı

Hak sahipleri ile varılan anlaşma sonucunda, bölgenin imar haklarını artıran yeni proje Tuzla Belediyesi tarafından Büyükşehir Belediye meclisine sunuldu. Belediye meclisinden geçmesinin ardından hak sahipleri ile imzalar Tuzla Belediyesi meclis salonunda atıldı.

Noter huzurunda gerçekleşen imza töreninden önce 21 hak sahibine Belediye Başkan Yardımcısı Serhan Kural tarafından gerekli bilgilendirmeler yapıldı. İnşaat sürecinde ve sonraki aşamalar hakkında açıklamaların yapılmasının ardından, müteahhit firma Tuzyap A.Ş ve hak sahipleri tarafından karşılıklı imzalar atıldı.

İçmeleri Yeni Bir Çehreye Kavuşturacak

Toki, Kiptaş ve özel sektör tarafından yapılan toplu konutları, dört sanayi bölgesini, Formula 1 yarışlarının sergilendiği İstanbul Parkı ve iki üniversiteyi, E-5’e bağlayan İçmeler kavşağı, gelen yatırımlarla trafiğin yoğun olduğu bir yer haline geldi. Bölgede 20-25  yıl önce yapılan imarsız binaların olması hem trafik keşmekeşine sebep oluyor hem de  trafik sorununun çözümünü zorlaştırıyordu.

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında düzenlenen İçmeler Kavşak Rehabilite projesi; kamulaştırma yapılmadan, imar planı ile trafik sorununu çözüme kavuşturan örnek bir proje.  Yapılan anlaşma çerçevesinde, 2400 metrekare alanda bulunan imarsız 8 bina yıkılarak yerine 1560 metrekarelik 13 katlı modern bir bina yapılacak.  Açığa çıkan yerler ise yola dahil edilerek trafik sorunu ortadan kaldırılacak.

Tuzla ve İstanbul’a katkı sağlayacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın projeye büyük destek verdiğini söyleyen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı “Büyükşehir Belediye başkanımızın Fikirtepe’de başlattığı Kentsel Dönüşüm Projesi, bizim bu projemize ilham kaynağı oldu. Projenin hayata geçmesinde kendisinden büyük destek aldık” dedi.

İçmeler Kavşak Rehabilite projesinin tamamlanmasıyla Tuzla’nın büyük bir prestij kazanacağını belirten Başkan Yazıcı “ proje sonuçlandığında, Tuzla’da çok az rastladığımız trafik yoğunluğu da ortadan kalkmış olacak. Yıkacağımız sekiz binanın yerine yapılacak bina ise İçmeler bölgesinin yenilenmesi adına örnek bir yapı olacak. Bu proje, sadece Tuzla’ya değil İstanbul’un modern şehircilik anlayışına katkı sağlayacak” dedi.

Proje Kapsamında Yapılanlar

İmarı bulunmayan, 2400 metrekare alanda bulunan mevcut 8 bina yıkılarak yerine1560 metrekare alana 13 katlı bina yapılacak. Toplamda 48 daire ve 17 dükkanın yer alacağı binada hak sahiplerine birebir takas yapılıyor.106 ila 133 metrekare arası değişen dairelerden 30 u hak sahiplerine diğer 18 daire ise müteahhit firmaya kalıyor.

Yapım Süresince Kiralar Karşılanacak

Kat karşılığı yapımı tamamlanacak olan proje, hak sahiplerine TUZYAP AŞ. tarafından anahtar teslimi olarak iade edilecek. İş tamamlama süresi başlangıcından itibaren 12 ay olarak belirlenen projede, inşaat süresince evlerinden tahliye edilen vatandaşların kira bedelleri müteahhit firma TUZYAP A.Ş tarafından karşılanacak.

Her İki Taraf Kazandı

İlk imzayı atan Binnet Atalayın, dönüşüm projesinden gayet memnun olduğunu ifade ederek “şans bu kez yüzümüze güldü” dedi. 90 yaşındaki Sırma Aydoğar ile birlikte gelen çocukları, imzalarını attıktan sonra, böylesi modern ve güzel bir projeye dahil olduklarından dolayı mutlu olduklarını ifade ederken, hak sahibi Ayhan Ercan “Daha önce burada bir iki bina sahibi ile birleşerek buna benzer bir bina yapma hayalimiz vardı.. Belediyenin, bizim de düşüncelerimizi kapsayacak bir projeyi hayata geçirmesi  bizleri ayrıca memnun etti.” Anlaşmayı imzalayan Şirin İşbaralı “İmzayı attık.Çok memnunuz. Hem devlet hem biz kazandık. Vin vin oldu” dedi.

İlgili Haberler

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]