Kartal Meclisinden Haberler

Yayın: 08:03 - 25.06.2009
Güncelleme: 08:03 - 25.06.2009

Kartal Belediye Meclisi, gündeminde bulunan 5 maddeyi olağan aylık toplantısında görüşerek karara bağladı.

Kartal Belediye Meclis Salonu’nda yapılan Haziran ayı toplantısına Belediye Başkanı Dr. Altınok Öz başkanlık etti. Gündemlerinde bulunan 5 maddeyi görüşerek karara bağlandığını ifade eden Başkan Öz, alınan kararların Kartal’ın geleceği için faydalı olacağını ifade etti.

Meclis toplantısına, yapılan yoklamanın ve gündemin okunmasının ardından Belediye Başkan Yardımcısı Ali Haydar Süslü’nün konuşmasıyla başlandı.

Süslü, İBB ‘nin sorumluluğundaki ana arterlerde yapılmayan temizlik işlerinin Kartal Belediyesine mal edildiğinin altını çizerek, bu Kartal halkı tarafından bizim bir şey yapmadığımızın düşünülmesi için kasti olarak uygulanıyor. Biz temizleyelim dediğimizde ise hayır siz yapamazsınız diyorlar. Bizde bu sorunumuzu Büyükşehir Meclisine taşıyıp, sorunumuzu anlatıp çözüm arayacağız dedi.

Daha sonra gündemin ilk maddesi olan Başkana verilecek olan “borçlanma yetkisi” nin görüşülmesine geçildi. Bu maddenin komisyona gönderilmesini talep eden Ak Parti meclis üyeleri bu konuda yeterli bilgilerinin olmadığını savunarak detaylı bilgi istediler.
Başkan Öz, geçerli açıklamalarda bulunduktan sonra, bunun çok önemli bir konu olduğuna değindi. Öz, burada Kartal için yapabileceğimiz ne varsa yapmalıyız. Kartal’ın geleceğini siyasete alet etmeyelim. Bu borçlanma yetkisi ile daha fazla kredi faizi uygulamasından kurtulacağız ve Kartal halkına fayda sağlayacak işlere imza atacağız dedi. Oylamanın ardından mecliste ilk gündem maddesi oy çoğunluğu ile kabul edildi.

Gündemin bir diğer maddesi “Kartal’da spor dallarının geliştirilmesi” konusunda da Belediye Başkanına yetki verilmesi istendi.

Başkan Öz Kartalspor takımı için de, davulu belediyeye taşıtılan, tokmağı başkasında olan bir futbol takımı diyerek söz etti.

Meclis toplantısı daha sonra diğer gündem maddelerinin görüşülüp oya sunulması ile devam etti.
Haber: Mefharet Keleş

Exit mobile version