Kartal güzelleştirilerek çekim merkezi olacak

Yayın: 14:30 - 09.03.2011
Güncelleme: 14:30 - 09.03.2011

Kartal Meydanı’nda bulunan sahil çay bahçeleri için projeler üreten Kartal Belediyesi düzenlediği toplantı ile projeleri tanıttı.

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, meydanda bulunan kafe, restoran ve çay bahçesi esnafıyla bir araya geldi. Kartal Meydanı’nın yapısının güzelleştirilmesi ve bölgenin çekim merkezi olması için çalışmalara başlayan Kartal Belediyesi, sahil çay bahçeleri esnafıyla buluştu.

Ekolojik Pazar Eğitim Çadırı’nda Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz,  Başkan Yardımcısı Ayşe Çiğdem Ertan ve Zabıta Müdürü Atilla İlgün’ün katılımı ile yapılan toplantıda, sahil çay bahçelerine yeni uygulamalar getirilmesine ilişkin görüş alışverişi yapıldı.

Kartal sahilinin ve meydanın çarpık yapılaşmasının giderilmesi için projeler ürettiklerini dile getiren Öz, öncelikle çay bahçelerinin dış brandalarının belirli bir standarta getirilmesi gerektiğini söyledi.  Çay bahçelerinin yaz ve kış etkin olduğunu ifade eden Öz, yapılacak brandaların esnaf açısından her iki mevsime de uygun olması gerektiğini belirtti.

Toplantıda, Kartal Belediyesi Plan Proje Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalar neticesinde uygulanabilecek örnek branda görsellerini slayt eşliğinde esnafa tanıtan Öz, esnafın bir model belirlemesini ve herkesin aynı modelde branda yaptırması gerektiğinin önemini vurguladı.

Kent meydanının yapısal ve işlevsel çekiciliğinin olması için işyerlerinin dış cephelerinin yenilenmesi gerektiğini söyleyen Öz “Kartal’a sahilden bakıldığı zaman çay bahçelerinin olduğu binaların dış cepheleri görüntü kirliği yaratıyor. Bu binaların rehabilitasyon ve dış cephe boyaları düzgün olarak yapıldığı takdirde, denizden ve sahilden geçen bütün herkes düzenli bir görüntü ile karşılaşır ve bu da insanları iyi yönde etkiler. Etkilenen insanlar size gelerek kazanç sağlar bunun neticesinde esnaf ve Kartallı kazanır” şeklinde konuştu.

Başkan Öz, çay bahçelerinin önündeki yürüyüş yolunda bulunan başta trafo ve bankamatik cihazlarını kaldırılarak başka yerlere alınması için çalışmalar yaptıklarını, hatta trafoyu yer altına almayı planladıklarını söyledi. Yürüyüş yolunun söz edilen şekilde düzenlenmesiyle çay bahçelerinin daha da çekici hale geleceğini belirten Öz,  yapılan bütün çalışmaların her zaman Kartal esnafının yararına olduğunu, ancak esnafın biraraya gelerek bu çalışmalarla ilgili karar alması gerektiğini belirtti.

Toplantıda çay bahçesi esnafının sorunlarını ve taleplerini de dinleyen Öz, Sahil çay bahçelerinin bulunduğu binaların dış cephe bakımını ve onarımını Kartal Belediyesi olarak üstleneceklerini sözlerine ekledi.

Exit mobile version