Üretim Atöleyesinin kadınlar günü etkinliği

Yayın: 08:22 - 12.03.2011
Güncelleme: 08:22 - 12.03.2011

Birlikte Üretim Atölyesi, 8 Martta Kartal Belediyesi Halk Eğitim Merkezi Spor Salonu’nda Kadınlar günü etkinliği düzenledi.

Birlikte Üretim Atölyesinin düzenlediği Kadınlar Günü etkinliğine atölye üyesi ve gönüllüsü yüz ellinin üzerinde kişi katıldı.Etkinlik, 8 Mart tarihçesine değinen ve Birlikte Üretim Atölyesi  hakkında bilgi veren “hoş geldiniz” ile başlayıp, program akışında ‘Emekçi Kadın’ konulu slayt gösterisi oldu. Slayt gösterisinde emekçi kadınlar ile ilgili sözler, şiirler ve farklı kesimden emekçi kadınların fotoğraflarından oluşan bir akış sunuldu.

Ardından “Emekçi Kadın Sorunları” ve ”Medyada Kadının Temsili” adlı konuşmaları sunmak üzere Atölyede çalışanların katılımıyla bir panel gerçekleşti. Panelin ardından kısa bir soru – cevap bölümü oldu. Panelistler konuşmalarında daha çok kadının toplumda maruz kaldığı şiddet ve emek süreci üzerinde durdular. Serbest kürsü bölümünde isteyenler çıkıp kadının toplumda karşılaştığı sorunları ve bu sorunlara karşı çözüm önerilerini sundular. Serbest kürsünün ardından Aranın ardından etkinlik, atölye çalışanların okuduğu şiirleriyle, skeç ve müzik dinletisi ile devam etti.

Birlikte Üretim Atölyesi gönüllülerinin yazıp, yönetip, oynadığı skeçler büyük beğeni topladı.Skeçlerde ülkemizde okuyamayan, dayak yiyen, töre cinayetine kurban giden, çocuk yaşta evlendirilen ve ezilen kadınların sorunları yoğun bir duygu seli ile izleyicilere aktarıldı. İzleyiciler skeçleri beğeni ile izleyip alkışladılar. Etkinlikte aynı zamanda kendi ürettiğimiz şapka ve bileklikleri tekstil standında sergiledik

Skecin ardından Birlikte Üretim Atölyesi Müzik Grubunun mini konser verdi ve büyük alkış aldı. Türküler ve halaylar eşliğinde etkinlik sona erdi.

Exit mobile version