Görgün:”İstiklal Marşı’nın eşsiz bir eser”

Yayın: 08:38 - 12.03.2011
Güncelleme: 08:38 - 12.03.2011

MHP Pendik İlçe Sekreteri  Sinan GÖRGÜN  İstiklal Marşı’nın kabulünün 90’ıncı yıldönümüyle sebebiyle basın açıklaması yaptı.

MHP Pendik İlçe Sekreteri  Sinan GÖRGÜN  İstiklal Marşı’nın eşsiz bir eser olduğuna dikkat çekti.

Görgün ; yaptığı açıklamada Milli duygularımızı manevi değerlerle bütünleştiren ve her mısrasında Türk Milletinin bağımsızlık inancının, mücadelesinin, vatan sevdasının, hürriyet tutkusunun, hiçbir güce kulluk yapmayacağının anlatıldığı eşsiz bir eserdir. İstiklal Marşı yalnızca şerefli bir milletin mukaddes mücadelesinin ifadesi değil; aynı zamanda nesiller boyunca sürecek olan bir mirasın belgesidir.

Millet olarak her ortamda gururla ve coşkuyla söylediğimiz İstiklal Marşı, milli mutabakat metnimizdir. Hepimizin ortak paydası, buluşma noktamızdır.

Cumhuriyeti kuran iradenin bizlere bıraktığı en eşsiz hatıradır. Ülkemizin bağımsızlığına ve bütünlüğüne göz dikenlere en asil cevabımızdır.
Vatan topraklarının ay yıldızlı bayrağımızın altında her zaman bağımsız kalacağına edilmiş milli yeminimizdir.

İstiklal Marşımızın 90’ıncı yıldönümünü kutluyor; İstiklal Marşımızı Türk Milletine kazandıran değerli şair Mehmet Akif Ersoy’u ve milli mücadele kahramanlarımızı bir kez daha saygıyla, rahmetle yad ediyoruz” dedi.

Exit mobile version