SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Bir ton “atık yağ” topladı

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi’nin atık yağların ekonomiye geri kazandırılması ve çevre kirliliğini önlemek için başlatılan atık yağ toplama kampanyası büyüyerek devam ediyor.

“Okullar arası Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyası” çerçevesinde Kartal Topselvi’de bulunan Atatürk İlköğretim Okulu, bir ton “atık yağ” topladı.

Evsel atık olan bitkisel yağların ekonomiye kazandırılması ve doğanın bu yağların atılmasından kaynaklanacak kirlilikten korunması amacıyla bir kampanya başlatarak kullanılmış bitkisel atık yağları toplayan Kartal Belediyesi, kampanyasını her geçen gün artan bir katılımla sürdürüyor.

Kartal Belediyesi projenin ilk basamağında, ilçedeki lokanta, otel, yemek şirketlerinin atık yağlarını Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan lisanslı firmalara vermeye yönlendirilirken, sitelere de bidonlar dağıtılarak evlerdeki atık yağlar toplanıyor. Projeyi başlatan ve bu projede diğer belediyelere oranla bir hayli mesafe kateden Kartal Belediyesi, vatandaşlardan, kamu kurum ve kuruluşlardan ve okullardan yoğun destek görüyor.

Öğrenciler bir ton atık yağ topladı

Kartal Topselvi’de bulunan Atatürk İlköğretim Okulu’nun çevreci öğrencileri proje kapsamında bir ton atık yağı topladı. Toplanan atık yağların alınması için gelen Kartal Belediyesi Çevre ve Kontrol Müdürü İbrahim Gürbüz’ü ve Orman Bakanlığı’ndan lisanslı firma yetkililerini Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Yunus Özdemir ve okul öğretmenleri karşıladı.

Öğrencilerin çalışmaları sonucu toplanan bir ton atık yağ, Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü İbrahim Gürbüz gözetiminde lisanslı firmaya tutanak karşılığında teslim edildi. Geçen yıl da en çevreci okul seçilen Atatürk İlköğretim Okulu’nun Müdürü Yunus Özdemir’e Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü İbrahim Gürbüz tarafından teşekkür belgesi verildi.

En çok atık toplayan okullara hediye verilecek

Çevre bilincinin aşılanması ve yaygınlaşması için Kartal Belediyesi tarafından “5 Haziran Çevre Günü”ne kadar en çok atık yağ toplayan okullara teşvik amacıyla dizüstü bilgisayar, yazıcı ve dvd çalar hediye edilecek.

Her şey yaşanabilir bir çevre için

Çevreyi ve doğayı önemseyen Kartal Belediyesi, geri dönüşüm ilgili birçok çalışmayı farklı alanlarda tüm hızıyla sürdürüyor. Yaşanılası bir çevre için Kartal Belediyesi, hem vatandaşları hem de çocukları katı ve sıvı atıklar konusunda bilgilendiriyor.

Özellikle cam, plastik, kağıt, karton, metal ve kompozit gibi ambalaj atıklarının çöpe karışmadan ayrı olarak toplanmasını sağlamak amaçlanıyor. Kartal Belediyesi, atık pillerin ve evsel atıkların toprağa, suya ve kanalizasyona ulaşmaması için bilgilendirme ve uygulama çalışmalarına tüm hızıyla sürdürüyor.

Atık yağlar, canlı türünü yok ediyor


Bir litre atık yağ, bir milyon litre suyu kirletiyor. Denize, akarsuya ve göle dökülen ya da bir şekilde buraya ulaşan bitkisel atık yağlar, yaşayan canlı türlerine zarar veriyor. Atık yağlar su yüzeyini kaplayarak havadan suya oksijen transferini önlüyor. Lavaboya dökülen bitkisel atık yağların kanalizasyon sistemlerinin daralmasına ve tıkanmasına neden oluyor. Kaymakamlık’tan alınan izin doğrultusunda yetmiş dört okulda, öğrencilere çevre bilinci aşılanarak; okullarda çocuklara verilen uygulamalı eğitim aracılığıyla hanelere, ailelere ulaşılıyor.

Bitkisel atık yağların kanalizasyona dökülmemesi konusunda farkındalığın geliştirilmesiyle; atık yağların ekonomik ve verimli bir şekilde geri dönüşümü sağlanıyor. Böylece uzun vadede doğal yaşam ve kaynaklar gelecek kuşaklar gözetilerek korunuyor.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]