SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Şehir üniversitesi yeşil alanı katletmesin!.

Yayınlanma:
ABONE OL

Tekel arazisinin bir kısmını İstanbul Şehir Üniversitesi’ne verilmesiyle ilgili 3 ayrı dava açtıklarını söyleyen Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz,Biri Büyükşehir’den çıkan plana, biri Anıtlar Kurulu kararına, biri de tahsisin kaldırılmasına itiraz” dedi.

 Tekel arazisinin alt parselde kalan kısmında hamam kalıntısı bulunduğunu ve bununla ilgili arkeolojik kazıların devam ettiğini söyleyen Öz, “Özelleştirme kapsamında bulunan kısım, üst parsel. Şehir Üniversitesi 4100 tane ağacın bulunduğu alanı özellikle istedi. Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden 240 bin m2   inşaat izniyle eksi sonsuz emsal değeriyle tahsis yapıldı. Şimdi Şehir Üniversitesi tek bir ağacı kesmeyeceğini söylüyor. Orada boş olarak sadece top sahası var. Eğer sadece buraya inşaat yapacak olurlarsa Dragos Tepesi’nden de uzun bir binayı yerin dibine yapmak zorunda kalacaklar. Dolayısıyla orada ağaç katliamı yapılacağı çok açık. Bunun altında yatan hadise başka. Buraya ileriki süreçte farklı rant hesapları var” diye konuştu.

Fabrika depolarının yerine üniversite binaları yapılsın!..

İlla verilecekse fabrika depolarının bulunduğu binaların üniversiteye verilebileceğini söyleyen Öz, “ Şehir Üniversite Vakfı’nın mütevelli heyetinde bulunan eski bakanlardan Oltan Sungurlu’ya ‘neden ağaç olan yerde ısrar ettiniz’ diye sordum. Haberim yok cevabını verdi. Madem öyle depoların olduğu yeri isteyin dediğimde ise’ biz bu kadar uğraştık burayı aldık, diğer yerlerle tekrar uğraşamayız’ dedi. Ama biz mücadelemize devam edeceğiz.

Çünkü Tekel kampüsü Kartal halkının malıdır. Daha önce de söylemiştim, tekrar söylüyorum; biz Tekel’e talibiz. Talebimizi özelleştirme idaresine de bildirdik, burayı bize satın dedik ama cevap gelmedi” ifadesini kullandı.

Kartal’ın geleceği için iki önemli karar alındı

 

Zaha Hadid planları meclisten geçti…

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Meclisi’nin 18 Şubat tarihli oturumunda CHP’li iki üyenin dışında Ak Partili ve CHP’li meclis üyelerinin tamamının onay verdiği kararlara göre Zaha Hadid planları olarak bilinen kentsel dönüşüm projesi kapsamında kalan vatandaşların hakları korunarak proje kapsamına alınması ve projeye Kartal Belediyesi’nin de dahil olması sağlandı. Alınan ikinci kararda ise Kartal’ı dünya çapında üne kavuşturacak bir meydan projesi onaylandı.

 

Kartal dev bir meydana kavuşacak

 Kentsel dönüşüm projesinin ardından Meclis’ten Kartal için çok önemli bir kararın daha geçtiğini söyleyen Başkan Altınok Öz, “Kartal merkezini modern bir kent meydanı haline getirmenin ilk adımını attık” dedi. Projenin siyaset üstü olduğunu ve büyük desteği  İBB Başkanı Kadir Topbaş’tan aldığını söyleyen Öz, Topbaş’tan projeye bir mimar olarak baktığını dile getirdi.

Eski hükümet binası yıkılacak

Meclis’ten geçen projeye göre yerinde dönüşümle Kartal Meydanı’nda evi bulunan 210 hak sahibine şu an ekolojik pazarın bulunduğu yere hak kaybı olmadan evleri yapılacak. Evler bitince insanlar yeni dairelerine geçecek ve eski evlerin yıkımı gerçekleştirilecek. Öte yandan şu an vergi dairesi ve askerlik şubesi olarak kullanılan depreme karşı dayanıksız olduğuna yönelik raporu bulunan binada yıkılacak. Böylelikle Kartal dev bir meydana kavuşacak.

 

İBB ve Kartal Belediyesinden örnek işbirliği

180 milyon dolarlık projeyi İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle birlikte yürüteceklerini söyleyen Öz,”Bunu Ak Parti’li Büyükşehir Belediyesi ve CHP’li ilçe belediyesi ortak yaptığı takdirde İstanbul halkında ‘böyle büyük bir projeyi iki farklı görüşte partide de olsa el ele

verilerek yapılabilir’ düşüncesini gerçekleştireceğiz.

Bu sadece İstanbul’a değil tüm Türkiye’ ye örnek olacak. Ayrıca ‘ vatandaş evet böyle bir dönüşüm güzel, İBB ve Kartal Belediyesi de destek veriyor. Bizim de evimiz çürük, bizde böyle bir projenin içinde yer alalım’ diyecek. O zaman birlikteliği sağlamış olacağız” dedi.

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]