SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Kültür merkezinin adı Atatürk olamaz, ama Türkan Saylan olur

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul Anadolu yakasının en büyük kültür merkezi konumundaki Türkan Saylan Kültür Merkezi’ne isim olarak ‘Atatürk’ adının önerildiği; ancak CHP’li belediye meclis üyelerinin teklifi kabul etmemeleri üzerine Türkan Saylan’ın adının verildiği ortaya çıktı.

Alınan bilgiye göre, Maltepe Belediye Meclisi’nin, 11 Eylül 2009 tarihli oturumunda Gülsuyu Kültür Merkezi’ne CHP’li üyelerin teklifiyle Prof. Dr. Türkan Saylan’ın adı verildi.

Maltepe Belediye Meclisi 11.09.2009 tarihli oturumunda Gülsuyu Kültür Merkezi’ne CHP’li üyelerin teklifiyle Prof. Dr. Türkan Saylan’ın ismi verildi. Eski başkan Ak Partili Fikri Köse döneminde inşasına başlanan kültür merkezine proje aşamasında “Gülsuyu” adı verildi. 29 Mart 2009’daki yerel seçimlerde belediye başkanlığını kazanan Mustafa Zengin döneminde CHP’li belediye meclis üyeleri tarafından kültür merkezinin adının değiştirilerek ‘Türkan Saylan’ adının verilmesi istendi. AK Partili meclis üyeleri ise Anadolu yakasında Atatürk adıyla bir kültür merkezi olmadığına dikkat çekerek merkeze “Atatürk” ismini önerdi. Fakat bu teklif, CHP’li üyelerce meclis oturumunda reddedildi.

Konuyla ilgili Cihan’a konuşan AK Parti’li Maltepe Belediye Meclis üyesi Davut Yavuz, projenin başından sonuna kadar “Gülsuyu Kültür Merkezi” olarak geçtiğini söyledi. Yavuz, “Kültür Merkezi’nin yapımında Fikri Köse başkanımızın payı büyüktür. Zaten çok büyük bir bölümü onun döneminde tamamlanmıştır. CHP’li Prof. Dr. Mustafa Zengin, Maltepe Belediye Başkanlığı’nı kazanınca, kültür merkezinin adının ‘Türkan Saylan Kültür Merkezi’ olsun diye belediye meclisine teklif getirdi. AK Parti olarak da bizim teklifimiz ‘Atatürk Kültür Merkezi’ olmasıydı. Pendik de de Atatürk Kültür Evi var; fakat bir karışıklık olmaz. Çünkü Anadolu yakasının en büyük kültür merkezi burası, dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezi olması için teklif de bulunduk. İlk önce bizim verdiğimiz teklif oylandı ve CHP grubu bu teklife ‘hayır’ oyu verdi. Daha sonra Türkan Saylan ismi oylandı ve CHP’nin oylarıyla kültür merkezinin adı bu şekilde değiştirilmiş oldu.

Türkan Saylan’ın adı Ergenekon iddianamesinde geçiyordu. O günlerde de Saylan mağdurmuş gibi lanse ediliyordu. CHP ile AK Parti’nin kabul edebileceği ortak bir isim olmasını istiyorduk. Atatürk ismine de CHP’nin karşı gelmeyeceğini zannediyorduk. AK Parti grubu olarak, hakkında bu kadar iddia olan bir ismin kültür merkezine adının verilmemesini istedik. Biz aslında grup olarak ideolojik düşünmüyoruz. Çünkü parti olarak öyle düşünmüş olsaydık, AK Parti’nin bir önceki dönem yönettiği Kartal Belediyesi Kültür Merkezi’ne Bülent Ecevit adını vermezdi.”
Konuyla ilgili görüşlerini sorduğumuz Kartal Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, Türkan Saylan’ın adının verilmesiyle ilgili şunları söyledi: “Türkan Saylan Kültür Merkezi adının gerekçeleri dönemin Meclis tutanaklarında ayrıntılı olarak yer almaktadır.

Demokratik bir oylama yapılmış ve Türkan Saylan Kültür Merkezinin adı Meclis tarafından uygun görülmüştür. Pendik’te Atatürk Kültür Merkezi vardır. Biz de karışıklık olmaması gerekçesiyle kültür merkezimize farklı bir isim verdik.”

İSTANBUL(CİHAN)

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]