SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Türes’ten İftar Uyarısı!

Yayınlanma:
ABONE OL

Krize bir çare de restoran ve lokantalardan. İftar mönüleri 2008 fiyatlarıyla hazırlandı.

 

 

Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Bingöl, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde tüketicilere ve sektöre uyarılarda bulundu. Ürün çeşitliliğinden servis kalitesine, fiyat politikasından müşteri memnuniyetine kadar birçok konuda uyarılarda bulunan Bingöl, iftar davetlerini restoran ve lokantalarda gerçekleştirerek krize çare olunacağını hatırlattı.

 

 

Ramazan ayının yaklaşmasıyla gıda sektöründe başlayan hareketlilik, tüketicilerin ve sektörün dikkat etmesi gereken hususları da gündeme getirdi. Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Bingöl, Ramazan ayının en iyi şekilde değerlendirilmesi gereğine işaret ederek, “Öncelikle Ramazan ayında gıda maddelerine olan talebi fırsat bilerek zam yapanlar olduğunu gözlemliyoruz. Bu davranışlar yanlıştır. Yardımlaşmanın ve dayanışmanın doruğa ulaştığı bir atmosferde zam yapılmasını fırsatçılık olarak nitelendiriyoruz. Haziran ayının başından bugüne dana etinde yüzde 12, kuzu etinde ise yüzde 19’luk bir artış olmuştur. Restoran ve lokantaların en büyük girdisini oluşturan et, et ürünleri vb. gıda maddelerine Ramazan ayı öncesi yapılan zamlar, vatandaşı olduğu kadar sektörü de zor durumda bırakmaktadır. Oysa bizler toplumsal hassasiyetimizi ve genel ekonomiyi göz önünde bulundurarak bu Ramazan’da 2008 yılının fiyatlarıyla hizmet vermeye gayret gösteriyoruz.” dedi.

 

 

Hizmet Farklı Fiyatlar Sabit!

 

 

Türkiye’nin bir kriz ekonomisi yaşadığını hatırlatan Türes Başkanı Bingöl, restoran ve lokantaların birçoğunun geçen yılki fiyatlarla hizmet vereceğini söyledi. Bunun sektörde karlılığı minimize ettiğine vurgu yapan Bingöl, “Bir taraftan hammadde girdilerinde yaşanan artışlar var. Ancak siz bunu mönüye yansıtamıyorsunuz. Herkes, elini vicdanına koyarak hareket etmeli. Türkiye ekonomik açıdan zor bir süreci geride bırakmak üzere. Bu sürece her bir fert olumlu anlamda katkıda bulunmakla yükümlüdür.” şeklinde konuştu.

 

 

Huzurlu Bir İftar İçin Bunlara Dikkat!

 

 

Ramazan ayıyla birlikte restoran ve lokantalarda iftar yoğunluğundan dolayı yaşanan sorunların bu Ramazan’da tekrarlanmamasını temenni eden TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl, gıda sektörünü uyarırken ve müşterilere de tavsiyelerde bulundu.

TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl, “Keyifli bir iftar yapmak için restoranlara giden müşteriler, oruç sebebiyle kan şekerleri düştüğünden olsa gerek çorbanın veya yemeğin birkaç dakika geç gelmesine sinirle tepki verebiliyorlar. Burada unutulmaması gereken husus, bizlere hizmet vermeye çalışan insanların da oruçlu olduğudur. Modern işletme anlayışında bu kabul edilebilir bir durum olmasa da; unutmamak gerekir ki, Ramazan ayı rahmet, bereket ve anlayışın en bol olduğu aydır.” hatırlatmasında bulundu.

 

Ramazanda restoran işletmecilerinin ve müşterilerin dikkat etmesi gereken hususları da sıralayan Bingöl, “Mönüde yazılan yemeklerin verilip verilmediği, fiyatların muadillerine göre uygun olup olmadığı, grup indirimi yapılıp yapılmadığı, çocuklarda kaç yaşına kadar ücret alındığı, rezervasyonların kaç dakika kala iptal edildiği, rezervasyonlarda kaç kişiye kadar eksik gelince kişi parası alındığı, masanın konumu nasıl olduğu, yanınıza başka müşteri alınıp alınmadığı, yenilmeyen yemeklerin paket yapılıp yapılmadığı, fiks mönü harici istenilen şeylere para alınıp alınmadığı, paket servisi olup olmadığı, restoranın bahçesi olup olmadığı gibi soruların müşteriler ve işletmeciler tarafından mutlaka sorulması ve cevapların net olarak anlaşılması gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

 

 

Krizi Birlikte Aşalım Çağrısı!

 

 

Yaşanan ekonomik daralmayı da değerlendiren Türes Başkanı Bingöl, “Ramazan ayı bu açıdan da fırsat kabul edilebilir. İftar davetlerini restoran ve lokantalarda gerçekleştirerek krize çare üretebiliriz. Restoran ve lokantalarda iftar organizasyonu gerçekleştirirken; makul fiyatlarla zengin yemek seçeneği, hızlı ve kaliteli servis, farklı atmosferde iftarı karşılamak, soframızı diğer insanlarla paylaşmak gibi Ramazan’a özel kazanımlarımız olacaktır. Bu uygulamayla hem ekonomik canlanmayı sağlamış olacağız, hem de misafirlerimizi memnun etmiş olacağız.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]