Tekel arazisine Kartal siyaseti neden duyarsız kalıyor?

Yayın: 14:09 - 26.03.2011
Güncelleme: 14:09 - 26.03.2011

Kartal’da bulunan Tekel Fabrikasına ait araziye Şehir Üniversitesi yapılacak. Faaliyeti olmayan kapanmış Tekel fabrikası yerinde eğitim kurumunun olması Kartal için çok güzel bir yaklaşım fakat, Başkan Öz’ün aylardır haykırdığı bir konu varki gerçekten çok haklı, bu konuyu da Kartal halkı da sahiplenmeli…

Başkan Öz diyor ki; “Tekel arazisinin yeşil alan kısmına betonarme binalar yapılmasın. Yapılacak olan yeni binalar, mevcut fabrika ve depolarının olduğu bölüme yapılsın!..”

Doğru söze ne denir?

Bizler basın olarak bu konuda Başkan Öz’ün yaklaşımını doğru buluyoruz. Hatta başkanın bu konudaki açıklamalarını manşetlerimize taşıdık.

Fakat Kartal’ı yönetenler, siyasetçiler sivil toplum kuruluşları bu konuda neden bir gündem oluşturup ilgilenmiyorlar merak konusu…

Bu Kartal hepimizin.

Kentimiz, çarpık yapılaşmadan dolayı zaten yeterince payını almış, bari kalan yeşil alanları kurtaralım.

Bence başta sayın Kaymakam Nuh Mehmet Hamurcu, siyasi partilerin temsilcileri Ak Parti, CHP, MHP, SP, HAS Parti, sivil toplum kuruluşları bu konuyu araştırıp her kurum yetkilisi bu konuyu gündemine alıp yüksek sesle dile getirmelidir. Görüştüğüm bir çok kişi konu hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığını dile getirdiler.

Şehir Üniversitesinin konuşlanması için yapılan planlar yeşil alan üzerine yapılmışsa, bu planlar Kartal kamuoyu tarafından gösterilecek haklı tepki karşısında değiştirilebilir.

Tekel arazisi üzerindeki yeşil alanda futbol sahası spor alanları çok sayıda ağaç mevcut.

Bu alan korunmalı buna Kartal halkı sahip çıkmalı.

Bu konu siyaset üstü bir konu olarak görülmeli ve bu konu ile ilgilenen herkes Kartal’ın menfaati adına önemli bir hizmet etmiş olacaktır.

Kenan Gülerci

Kenan GÜLERCİ
Exit mobile version