Serdar Ortaç’ın Yeni Paylaşım Sitesi “Sortube”

Yayın: 09:43 - 18.08.2009
Güncelleme: 09:43 - 18.08.2009

Sanat dünyasının ünlü isimlerinden Serdar ORTAÇ müzik alanındaki ispatladığı tartışılmaz başarısını, internette kurduğu video paylaşım sitesi ile de sürdürmeyi hedefliyor.

 

Sanat dünyasının ünlü isimlerinden Serdar ORTAÇ müzik alanındaki ispatladığı tartışılmaz başarısını, internette kurduğu video paylaşım sitesi ile de sürdürmeyi hedefliyor.

Serdar ORTAÇ kurduğu video paylaşım sitesi “Sortube”  ‘un isim haklarını almak için de 03.11.2008 tarihinde Türk Patent Enstitüsüne marka başvurusunda bulundu.

İlk etapta Müzik paylaşım sitesi olarak ön plana çıkan markayı ayrıca Kozmetik; Elektronik aletler; Kuyumculuk; Reklam ve Mağazacılık; Haberleşme hizmetleri; Eğitim öğretim hizmetleri; Bilimsel araştırma sektörlerini içeren sınıfların adına tescilini isteyerek, faaliyet göstereceği üretim sınıflarını talep etti.

Türk Patent Enstitüsü başvuruyu kabul etti ve yayın kararı aldı. Bu süre içerisinde www.sortube.com markasını kendisine ciddi rakip olarak göre Google markanın yayınına itiraz etti. TPE ‘nin yapacağı itirazı değerlendirmesi sonucu markanın durumu netlik kazanacak.

Sınai ve Fikri Mülkiyet Hakları konusunda Serdar ORTAÇ ‘ın danışmanlığını yapan Adres Patent Genel Müdürü Av. Ali ÇAVUŞOĞLU konuyla ilgili şunları söyledi: Müvekkilimiz Serdar ORTAÇ ’ı ürettiği ve hayata geçirdiği bu projeden dolayı tebrik ediyor ve başarıların devamını diliyoruz.

 

Ayrıca Sortube markası ile ilgili olarak Google’ un yapmış olduğu itirazın haksız olduğunu konuyla ilgili olarak avukatlarımızın gerekli değerlendirmeleri yapığını ve yapılan itirazı bertaraf edecek gerekli savunmanın yapıldığını bundan sonraki aşama da Enstitünün yapacağı değerlendirme sonucunu bekleyeceklerini belirtti.

Çavuşoğlu; Ticaret risk almaktır fakat riskleri minimize etmekse ticari beceri ve yetenektir. Sizde sorunsuz ticaret yapmak, ticari değerlerinize sahip çıkmak, isminizi tescil ettirmek, marka olmak ve isminizin başkaları tarafından kullanılmasına veya taklit edilmesine izin vermemek için markanızı tescil ettirin dedi.

Exit mobile version