SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Uçaksavar Sakinleri Teknik Yapı’yı tercih etti

Yayınlanma:
ABONE OL

Uçaksavar Sakinleri müteahhidini seçti. Uçaksavar Sitesi’nin yenilenmesi için oylama yapan kat maliklerinin yüzde 82’si Teknik Yapı’dan yana tercihte bulundu. “Güçlü, sağlam, müşterisine önem veren ve konut deneyimi olan firma” kriterlerinin hepsini birden sağladığı için Teknik Yapı’nın tercih edildiği belirtildi.

Uçaksavar sitesindeki kat malikleri, geçtiğimiz hafta sonu yaptıkları olağan genel kurul toplantısında, 424 konutluk sitenin yenileştirilmesi yönünde karar aldı. Genel kurul toplantısına katılan kat maliklerinin tamamına yakını, Uçaksavar Sitesi’nin yenileştirilmesi için Teknik Yapı’yı tercih ettikleri yönünde oy kullandı.

Avrupa yakasının en nezih semtlerinden biri olan Etiler’de yer alan Uçaksavar Sitesi, kentsel dönüşüm kapsamında gerçekleştirilecek ilk sivil adım için önemli bir karar verdi. Geçtiğimiz haftalarda Japonya’da meydana gelen depremle birlikte güvenli bir konutta yaşamak için sahip oldukları konutların yenilenmesi ve depreme dayanıklı hale getirilmesi için genel kurul toplantısı gerçekleştirdi. Sitede daire sahibi olanların tamamına yakınının katıldığı toplantıda, ömrünü tamamlamış binaların yıkılarak yerlerine yenilerinin yapılması yönünde karar alındı.

Kat maliklerinin yüzde 82’si Teknik Yapı’yı istedi

Toplantının ikinci bölümünde ise yenileme inşaatını gerçekleştirilecek firmanın seçimi yapıldı. Genel kurulun devamında gerçekleştirilen oylamada ise toplantıya katılan kat maliklerinin yüzde 82’si, Uçaksavar Sitesi’nin yenileştirmesi için 37 yıllık konut deneyimi olan Teknik Yapı’yı seçti.

342 kat malikinin katıldığı toplantıda, finale kalan Teknik Yapı, Ağaoğlu, Varyap ve Tekfen arasında seçim yapıldı. Seçim için oy kullanan 337 kat malikinin 276’sı (yüzde 82) Uçaksavar Sitesi’nin yenilenmesi için Teknik Yapı’yı tercih etti.

Bu sonuçla Uçaksavar Sitesi Toplu Yapılar Yönetimi, uzun süren çalışmaları sonucunda ilk sivil kentsel dönüşüm projesinin hayata geçirilmesi konusunda bir ilke imza attı.

Güçlü ve sağlam firma talebi

Uçaksavar sakinlerinin Teknik Yapı’yı tercih etmesinden memnuniyet duygunu açıklayan Teknik Yapı Başkanı Nazmi Durbakayım, “Alınan karar, müşteri seçiciliğinde tam olarak cevap veren bir marka olmamızdır. Karardan çıkan bir diğer önemli nokta ise Uçaksavar Sitesi için yapmak istediklerimizi tam olarak anlatabildiğimizdir” açıklamasında bulundu.

Ocak ayında yapılan ve uçaksavar sitesinin yenilenmesi için seçilen dört firmanın tanıtım toplantısından sonra gazetelere açıklama yapan kat maliklerinin sözlerini hatırlatan Nazmi Durbakayım, “kamuoyuna açıklama yapan site sakinleri, sitelerini yenileyecek ekonomik koşullara karşın inşaatları yarıda bırakmayacak, güçlü, sağlam bir şirketle olması gerektiğini belirtiler. Alacakları kararın da bu kriterler çerçevesinde olacağının altını çizdiler. Nitekim Teknik Yapı’nın hiçbir zamandan yatırımdan çekinmediğini gördükleri için, müşteri memnuniyetini temel misyon kabul ettiğimizi bildikleri için bizden yana oy kullandılar. Bize güvendikleri için teşekkür ediyorum. Bugüne kadar bize güvenenleri hiç yanıltmadık ve yalnız bırakmadık” açıklamasını yaptı.

Hem kendimizi hem de Uçaksavar Sitesi için yapmak istediklerimizi anlatmak için bir ara geldiğimizde, görüştüğümde kat malikleri -sitemizi yapacak firmanın güçlü ve sağlam olmasını istiyoruz. Bizim için en önemli unsur, değişen ekonomik koşullara karşın inşaatları yarıda bırakmayacak, güçlü, sağlam bir şirketle anlaşmaktır – şeklinde konuştular” açıklamasında bulunmuştu.

Yüklenici firma seçiminin çok hassas bir süreçten sonra yapıldığına işaret eden Nazmi Durbakayım, kat maliklerinin dört firmayı çok sıkı ve dikkatli takip ettiklerini belirtti. Kat maliklerinin özellikle kriz dönemlerinde müşterisinin yanında duran, yatırım yapmaktan çekinmeyecek mali gücü ve bilgisi olan firmaya daha sıcak baktığının altını çizen Durbakayım “Uçaksavar Sitesi’ndeki kat malikleri kararlarını vermeden önce, geçtiğimiz 3-4 yılın özetine baktılar. Seçecekleri firmanın ne zamandan beri konut işinde olduğunu, yaptıkları binaların depreme karşı güvenli olup olmadığını, satış sonrası hizmetlerde ve müşteri memnuniyetinde ne kadar hassas olduğuna baktılar. Küresel kriz nedeniyle elini taşın altına koymaktan çekinmeyen firmayı aradılar. En önemlisi müşteri olarak kendilerine değer ve önem verecek anlayışa sahip olan bir firma istediler” dedi.

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
25 Mart 2024
Başkan Gökhan Yüksel, İftar Sofrasında Kartallı Komşularıyla Buluşuyor

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her akşam iftar sofrasında Kartallı komşuları ile bir araya geliyor. Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde yaptığı mahalle iftarlarına katılan Başkan Gökhan Yüksel, Hürriyet, Soğanlık, Yakacık Çarşı ve Esentepe Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında Kartallılar ile bir araya geldi. Başkan Yüksel, belediye personeli ve aileleri ile Kartal Ekolojik Pazar […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]