Kartal’da 17 Ağustos Sanat Eylemi

Yayın: 12:00 - 19.08.2009
Güncelleme: 12:00 - 19.08.2009

Kartal Belediyesinin meydandaki yeni hizmet binasında 16 Ağustos 2009’da başlayan “17 Ağustos Karşılaşma, Karşılaştırma sergisi” gösterime açıldı.

On gün devam edecek olan sergi Ercan Yılmaz’ın daha önce gerçekleştirdiği sanat eylemlerin devamı niteliğindeki bu çalışma 17 Ağustos Karşılaşma, Karşılaştırma konulu sanat eylemidir. Farklı disiplinlerden ve meslek guruplarından katılımcıların yer aldığı bu çalışmada 2500 portre bir araya getirildi. Portreler 70X100cm kartonlara farklı tekniklerde çizilerek 14 Kişilik bir çalışma ekibi tarafından Kartal Belediye Binası kaplandı.

Kartal Belediyesi, üniversiteli öğrenciler, farklı meslek gurupları. katılımcılarıyla Oluşan ortak bir proje olması hedeflenerek,17 Ağustos depreminde, trafik kazalarında, terörde ve töre cinayetlerinde kaybettiklerimizin anısına sunuldu.

Projenin Koordinatörü Ercan Yılmaz yaptığı acıklamada:’Bu proje bir Karşilaşma, Karşilaştirma çalışmasıdır. Burada bulunan yüzleri sokaktaki insanlar ile karşılaştırmayı düşündük,Birilerini, bizlere fiziksel ve duygusal yönden tanıştırma çalışmasıdır. Bu proje, yüz yüze gelmektir, yüzleşmektir, sessizce bakışmadır, kayıp aranıyordur,12 adet vesikalık fotoğraftır,17 Ağustos Yüzleridir ya da tanıştığımız çizimler sadece portredir. Sergideki portelerin bakışlarında, jestlerinde, yüzlerin çizgilerinde ve duruşlarında bütün bir devinim var. Bu devinim etrafı bir çeşit sessiz sarsıntı ile dolduruyor. Kimi zaman unuttuğumuz bir sarsıntı. İlk kez tanıştığımız bu yüzler ile tekrar hatırlıyoruz, geçmişteki sarsıntıları. Amacımız yüzleşmek, kısa bir süre burada var olmasını istediğiz bu 2500 portre bizlerden birileri olduğunu düşünüyoruz’ dedi.

Exit mobile version