İstanbul Hali’nde değişim rüzgarı

Yayın: 11:23 - 07.04.2011
Güncelleme: 11:23 - 07.04.2011

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hal Müdürlüğü, Bayrampaşa Yaş Sebze ve Meyve Hali’nin standardını daha yukarı seviyelere çıkartmak için başlattığı çalışmalar kapsamında, 7,5 milyon TL’nin üzerinde yapılacak yatırımla hale yeni bir görünüm kazandıracak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hal Müdürlüğü, çalışmalarını sıkı şekilde yürütmeye devam ediyor. 15 milyondan fazla insanın yaşadığı İstanbul’un meyve ve sebze ihtiyacını karşılayan Bayrampaşa Yaş Sebze ve Meyve Hali’nin daha modern bir görünüme kavuşması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hal Müdürlüğü tarafından bir dizi çalışma başlatıldı. Çalışma kapsamında, 7,5 milyon TL’nin üzerinde yapılacak yatırımla hal tamamen elden geçirilecek ve yepyeni bir görünüme kavuşacak.

İlk olarak blokların üst kısmında yer alan koridorlarda çalışmalar başlarken, burada yazıhane kapılarının yenilenmesi, koridorlarının mermer kaplanması ve en önemlisi kapalı alanda bulunması nedeniyle sağlık açısından zararlı olan, kötü görüntü oluşturan klimalar da tamamen dışarı alınacak. Dükkanların önlerindeki tentelerin tamamen kaldırılarak tek tip hale getirileceği çalışmalarda, halin duvarları da mimarlar tarafından yapılan yeni projeyle farklı renklere boyanarak, güzel bir görünüme kavuşturulacak. Yıllardır esnafların alan darlığı nedeniyle sıkıntı yaşadıkları E Blok yıkılarak, yeniden yapılacak. Peyzaj çalışmasının da yapıldığı halde şuana kadar 150’den fazla ağaç dikimi yapılırken, birçok alan da yeşillendiriliyor. Ayrıca halin tamamında asfalt çalışması gerçekleştirilerek daha güzel bir ortam ve rahat bir alışverişe imkan sağlanacak.

10-13 Mayıs tarihleri arasında da Dünya Haller Birliği Kongresi’ne ev sahipliği yapacak olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hal Müdürlüğü, bu büyük uluslararası organizasyonunun da çalışmalarını devam ettiriyor.

 

Exit mobile version