Aile hekimlerine yönelik eğitim toplantıları yapılıyor

Yayın: 07:21 - 08.04.2011
Güncelleme: 07:21 - 08.04.2011

Pendik, Maltepe ve Sancaktepe bölgelerinde 3 ayrı hastanesiyle faaliyet gösteren “Bölge Sağlık Grubu”, aile hekimlerine yönelik eğitim toplantıları düzenliyor… Grubun amiral gemisi kabul edilen Pendik Bölge Hastanesi konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıların dördüncüsü ”Hipertansiyon Takibi” konusunda gerçekleştirildi.

Pendik, Maltepe ve Sancaktepe bölgelerinde 3 ayrı hastanesiyle faaliyet gösteren “Bölge Sağlık Grubu”, amiral gemisi Pendik Bölge Hastanesi’nde gerçekleştirdiği, aile hekimlerine yönelik eğitim toplantıları yapıyor.

“Yeni Doğan Anomalileri”, “Ortopedik ve Travmatolojik Aciller” ve “Kalp Hastalıkları Yaklaşımları” konularında düzenledikleri ilk 3 toplantıya yoğun bir aile hekimi katılımının gerçekleştiğini vurgulayan Bölge Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Turgut Göksoy; “Bu bizi çok heyecanlandırdı. Aile hekimliği sistemini çok önemsiyoruz ve habitatımız sayılabilecek yöreler için elimizden gelen her türlü somut desteği vermeye kararlıyız.”dedi.

“Hipertansiyon Takibi” konulu, Pendik Bölge Hastanesi kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Feridun Koşar tarafından verilen eğitim toplantısına 50’ye yakın aile hekimi katıldı. Yaklaşık 1 saat süren toplantıda Koşar; hipertansiyonun teşhisi ve takibi konularını işleyerek, deneyimlerini paylaştı.

Bölge Sağlık Grubu, aile hekimliği eğitim toplantılarına, en az ayda bir kez olmak üzere devam etmeyi planlıyor.

 

 

 

 

 

Exit mobile version