SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Anadolu yakasındaki en iyi devlet hastanesiyiz!.

Yayınlanma:
ABONE OL

Günlük yaklaşık bin acil hasta, dört bin civarında ayakta bakım, ortalama elli ameliyatın gerçekleştiği Yavuz Selim Devlet hastanesinin, çok iddialı olduğunu dile getiren başarılı Başhekim Dr. İsmail Kartal’la hastanedeki uygulamalar ve yapılan yenilikler hakkında bir röportaj gerçekleştirdik.

*Acil servislerde vezneler kaldırıldı!..

*KETEM Kanser Tarama Merkezi devreye giriyor!..

*Fizik tedavi poliklinikleri açıldı!..

*Akupunktur polikliniği açılıyor!..

*Diyabet polikliniği açılıyor!..

*Yoğun bakım odaları yenilendi!..

*Algoloji ( Ağrı) birimi açılıyor!..

*Evde yatalak hasta bakımı yapılıyor!..

Acil servislerde vezneler kaldırıldı.

Acil servislerde hasta psikolojisi ön planda tutularak önce tedavi anlayışı hakim kılındı. Acil servislerden vezneler kaldırıldı. 

Acilde insanlar şunu bekler: sizde girdiğinizde rahat bir ortam beklersiniz. Fakat hasta ve yakınları  “acil ajitasyon” dediğimiz sinirli ve agresif tutum sergilerler. Ama rahat bir ortamda hastanın rahatladığını görülür. Otomatikman o rahat ortamda rahatlar.

O yüzden hizmeti kaliteli vermek lazım.

Hasta memnuniyetinde % 95 e ulaştık

Hasta ve yakınlarının hastanede temizlikte %95 memnuniyete ulaştık. Bu konuya da çok önem veriyoruz çünkü biz, sağlıkta bakanlığın sağlık dönüşüm programında kalite önemli yer tutuyor. Yani bir hizmet var bir de hizmeti kaliteli vermek var.

Hasta taşıma ve danışma hizmeti veriyoruz burada 40 kişilik hasta danışma hizmeti veriliyor.

(KETEM) Kanser tarama merkezi binası

Başhekim Dr. KARTAL, Sadece Ümraniye’de olan ve 2. olarak Kartal’da yapılan (KETEM) Kanser tarama merkezi binasını anlattı. Kartal, “ En kısa zamanda açılacak olan KETEM binasının gönüllü olan tüm vatandaşlarımıza; kadınlara meme kanseri yönünden, erkeklere akciğer ve yaygın kanserler yönünden kanser taramaları yapılacak” dedi.

 

Yapılan poliklinikler neler?

Başhekim Kartal, Fizik tedavi poliklinikleri açtık. Yatarak ya da ayakta tedavi hizmeti veriyoruz. Hatta fizik tedavide de çok randevularımız birikti. Bu yüzden 5-8 saatleri arası ek mesai koyduk, artık mesai yapılıyor.

Bazı spesifik poliklinikler açıyoruz. Şimdi yeni bir çalışmamız var. Akupunktur polikliniği,  bir uzman arkadaşımız açılacak olan akupunktur polikliniğimizde hizmet verecek farklı olarak.

Bir de endokrin getirip, diyabet polikliniği açacağız. Diyabetlere özel bir poliklinik olacak oraya gelecek hastalarımız takip edilecekler.

Peki daha önce Diyabet polikliniği var mıydı?

 

Başhekim Kartal, yoktu çok eskiden yapılmıştı ama çok uzun zamandır yoktu. Şimdi ağrılara yönelik yeni bir diyabet polikliniği oluşturuyoruz.

Ayrıca Algoloji denen bir birim var. Ağrı bilimi, anestezi uzmanları tarafından yapılıyor. Bunun polikliniği de yok. Açma çalışmaları yapıyoruz.

Yoğun bakım odalarımızı daha da rahatlattık

Hastanemizin yoğun bakım yatak sayıları, bakım düzeylerine göre en ağır düzey 15 yataklı oda, en hafif yoğun bakım 4 yataklı, orta düzey ise 6 yataklı olmak üzere 26 yoğun bakım yatağı var. Eskiden hastalar 6 kişilik odalarda kalıyordu. Şimdi yatak sayısını 367 yataktan 256 düşürdük en azında hastalar daha rahat özel oda şeklindeki odalara kavuşmuş oldu. Bu şekilde biraz hastaların memnuniyetini arttırmaya çalıştık.

Kalite yönetimi konusunda bilgi verir misiniz?

Başhekim Kartal, “Biz de zaten kalite çalışmaları var. Hatta kalite çalışmalarında bizim 2 tane anketörümüz var. Her yatan hastalar ziyaret ediliyor. Memnuniyet anketleri dolduruyorlar. Çıkan polikliniğe gelen 4 bin hastanın seçimi oluyor bunları kendileri seçiyor. Bunlardan memnuniyet anketi yapıyor. Ve her ay biz bu anketlere bakıyoruz. Ortalama 2010 yılına göre % 13 artış kaydettik. Memnuniyet anketlerinde % 85 ‘i yakaladık daha da üzerine çıkmayı düşünüyoruz. Yatan hastada bu daha yüksek.

Başhekim Kartal, İstanbul’un Anadolu yakasında çalışan en iyi devlet hastanesiyiz; bu, tüm İstanbul’da eğitim araştırmaları hariç, en iyi çalışanı, en iyi hizmet vereniyiz.

Evde yatalak hasta bakımı yapıyoruz

Ayrıca yeni bir yer yaptık bakım hizmeti için, hasta müracaat ettiğinde evde yatalak bir hastam var getiremiyoruz dediğinde biz burada bakım hizmetinden birini göndereceğiz o gidip onu görecek hangi branşta ona ihtiyacı varsa bize söyleyecek biz eve hizmet vereceğiz.

Yeni bir yenilik yaptık: Sur-time uygulaması

Başhekim Kartal, üç aydır devam eden Sur-time uygulamamızda saat 5 sonrada  8 ‘e kadar uzman hekim bulunduruyoruz. Poliklinik yaptırıyoruz. Buna Sur-time deniliyor. Mesai dışı uzman hekim polikliniği yanılmıyorsam Anadolu yakasında sadece bizde var. Şu anda pediatri(Çocuk hastalıkları), nöroloji, cerrahi ve kadın doğumda var. Bu gönüllülük esasına dayalı bir uygulamadır.

 

Acil servise girişteki araç yolu yetersiz..

Yangın tatbikatında itfaiye hastaneye giremedi.

Başhekim Kartal, biz dört defa yangın tatbikatı yaptırdık. Dördünde de araç giremedi. Biz, bunu Kartal Belediyesine yazdık ve destek istedik. Tabi Kartal Belediyesi’nin bu konuda yapacak bir şey yok. En son çözüm için Büyükşehir Belediyesine gittik. Fotoğrafladık ve gönderdik. Çünkü yangın olayında sıkıntıya gireriz. Mutlaka bu bölgeye araç çekilmesine izin verilmemesi lazım itfaiye araçlarının bu üsten dönmesinde sıkıntı yaşıyoruz. Bu alanın mutlaka genişletilmesi lazım.

ÖZGEÇMİŞİ:

Erzurum doğumluyum. İlk ve orta liseyi burada Küçükyalı Kadir Has’ta okudum. Üniversiteyi Trabzon’da okudum Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Takültesi mezunuyum. Hastane yönetimiyle ilgili Beykent Üniversitesinden yüksek lisansım var. İdareci olarak İstanbul’da 2003- 2005 Sultanbeyli sağlık grup başkanlığı yaptım.

2005- 2009 İstanbul sağlık müdür yardımcılığı yaptım. 2009’dan sonra haziranda Yavuz Selim başhekim yardımcılığı, 2010 Şubat’tan beride başhekim olarak çalışıyorum. Yani ortalama 10 yıla yakın idarecilik pozisyonuyla çalışıyorum.1 yılda burada yenilikler yaptık inşallah bundan sonrada daha faydalı yeniliklere imza atarız. Evliyim iki çocuğum var.

Kartal Haber Merkezi

İlgili Haberler

Sağlık
16 Nisan 2024
Yeni Bulaşıcı “Kırmızı Göz” Hastalığı Alarmı: Vaka Sayısı 7 Bin 500’ü Aştı

Uganda Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde hızla yayılan ve özellikle kalabalık alanlarda etkili olan “kırmızı göz” hastalığı konusunda uyarıda bulundu. Uganda’da bulaşıcı olan ve son derece hızlı yayılan kırmızı göz hastalığının önü alınamıyor. Ülkede şu ana kadar tespit edilen vaka sayısı ise 7 Bin 500’ü aştı. Yeni bulaşıcı hastalık özellikle hapishane, okul ve sağlık merkezleri gibi […]

Sağlık
07 Nisan 2024
Bayramda kilo almamak için öneriler

Ramazan bayramına kısa süre kala, bayramda kilo almamak için dikkat edilmesi gerekenleri sizler için derledik. Bayramlar, genellikle aile ziyaretleri, özel yemekler ve tatlılarla dolu olduğundan, bu dönemlerde kilo kontrolü zorlaşabilir. Bayramda kilo almamak için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır: PORSİYON KONTROLÜ Küçük Porsiyonlarla Başlayın: Büyük tabaklar yerine küçük tabaklar kullanın ve yemeklerde porsiyon kontrolü […]

Ekonomi
05 Nisan 2024
Enflasyon; memur ve emekliyi yoksullaştırırken, sosyal dejenerasyonu yol açıyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mart ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre mart ayında enflasyon %3.16, yıllık %68.50 artış gösterdi. Bağımsız akademisyenlerin oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise martta enflasyonu aylık yüzde 5,68, yıllık yüzde 124,63 olarak açıkladı. Maaşlara İyileştirme Yapılması Zorunlu. TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarını değerlendiren Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, enflasyonun memur […]

Sağlık
30 Mart 2024
Bahar depresyonuna dikkat!

Bahar aylarının gelmesiyle beraber bahar depresyonu da gündemde. Peki bahar depresyonu nedir? Bahar depresyonu, bahar aylarında yaşanan, kişinin ruh halinde ve enerji seviyelerinde düşüşle karakterize edilen bir durumdur. Genel olarak depresyon terimi, genellikle sonbahar ve kış aylarında daha yaygın olan mevsimsel duygudurum bozukluklarına (Seasonal Affective Disorder, SAD) atıfta bulunsa da, bazı insanlar bahar ve yaz […]