SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Minik yüreklerden muhteşem final

Yayınlanma:
ABONE OL

Pendik Belediyesinin düzenlediği ‘İlköğretim Okulları arası Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Solo Ses Yarışması’ finali gerçekleştirildi.

Türk halk müziği dalında Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu’ndan Uğur Aydoğdu “Derdim Çoktur Hangisine Yanayım”, Türk Sanat Müziği dalında ise İrem Şamlı “Ben Gamzlı Hazan” türküsüyle birinci oldu. Öğrencilerin profesyoneller gibi performans göstermesi jüri üyelerini oldukça zorladı.


23 Nisan etkinlikleri kapsamında Pendik Belediyesinin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği ‘İlköğretim okulları arası Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Solo Ses Yarışması’ sonuçlandı. Türk halk müziği dalında Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu’ndan Uğur Aydoğdu  “Derdim Çoktur Hangisine Yanayım”, Türk Sanat Müziği dalında Kılıçaslan İlköğretim Okulu’ndan İrem Şamlı “Ben Gamzlı Hazan” adlı eserler birinci oldu.

Pendik Belediyesi Özürlüler Koordinasyon Merkezi’nde eğitim alan Rabia Aytek ise Jüri özel ödülünün sahibi oldu. Yarışmada jüri üyelerinin oldukça zorlandığı gözlemlendi.

Cesaretlerinden ötürü öğrenciler tebrik edildi


Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen yarışmaların ön elemeleri iki gün sürerken final yarışmasına Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Atasoy, çok sayıda okul müdürü, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Derecelerin açıklanmasından önce kısa bir konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanı Şahin, öğrencilere performanslarından dolayı teşekkür ederek; “Sahneye çıkmak gerçekten zor bir iş. Hele tıklım tıklım bir salona şarkı söylemek apayrı bir cesaret. Özgüvenleri ve profesyonellere taş çıkartan performanslarından dolayı bütün yarışmacıları tebrik ederim” dedi.

Elemeler nasıl yapıldı?

Yarışma için ilk etapta öğrenciler okullarında elemeye tabi tutuldu. Bu eleme sonuçlarına göre ilçe genelinde ilköğretim okullarından Türk halk müziği dalında 44, Türk sanat müziği dalında da 23 öğrenci olmak üzere toplam 67 öğrenci tespit edildi. Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapılan elemeler sonunda finale kalacak öğrenciler müzik öğretmenleri tarafından oluşturulan jüri ile belirlendi. Elemeler neticesinde Türk halk müziğinde 18, Türk sanat müziğinde ise 10 öğrenci finale kalmaya hak kazandı.

Oldukça renkli geçen yarışma iki bölümden oluştu. Sabahki yarışmada Türk halk müziği dalında, öğleden sonra ise Türk sanat müziğinde finale kalan öğrenciler yarışma fırsatı buldu.

Türk halk müziği dalında derece alan öğrenciler, eserleri ve okulları

1-Uğur Aydoğdu – Derdim Çoktur Hangisine Yanayım -Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu-

2-Yağmur Babur – Hey Onbeşli -Seyit Burhan İlköğretim Okulu

3-Menent Kaplan – Güle Güle Amma Git Gayri -Şeyhli İlköğretim Okulu

Jüri özel ödülü – -Rabia Aytek  – İki Keklik – Kılıçarlan İlköğretim Okulu-

Türk Sanat Müziği dakında derece alan öğrenciler eserleri ve eserleri

1-İrem Şamlı – Ben Gamzlı Hazan -Kılıçarslan İlköğretim Okulu

2-Hatun Sayın –Geçmesin Günümüz Sevilim Yasla-Abdurrahmangazi İlköğretim Okulu

3-Abdullah Çakmak-Mihrabım Diyerek– Erol Türker İlköğretim Okulu

 

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]