Tuzla Zabıtasından Ramazan Davulcularına Denetim

Yayın: 07:59 - 20.08.2009
Güncelleme: 07:59 - 20.08.2009

Tuzla Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı boyunca vatandaşları sahura kaldıracak davulcuların uyması gereken kuralları belirledi. Gerekli tebligatları davulculara ileten Zabıta ekipleri, ilçedeki 17 mahallede görev yapacak davulcuları kısa bir eğitime de tabi tuttu.

Ramazan ayında Tuzla’nın mahallelerinde dolaşmak isteyen davulcular, Tuzla Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nce eğitme tabi tutuldu. Tuzla Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Başkomiseri Ülfettin Aras, davulculara sahur zamanında vatandaşları rahatsız etmeden davul çalmaları konusunda titiz davranmalarını istedi. Davulculara, maniler eşliğinde ve ritimli davul çalmaları konusunda uyarılar da yapıldı.

Davulcularda tecrübe, ritim ve en az iki mani ezberlemeleri gibi kriterler aradıklarını belirten Zabıta Başkomiseri Aras, “Davulcuların ayrıca giysi olarak da siyah pantolon, yeşil gömlek ve kırmızı fes giymelerini istiyoruz. Tuzla genelindeki mahalle sakinlerimiz, belediyenin verdiği çalışma izni ve geçici kimlik kartını göstermeyen davulculara sakın bahşiş amacıyla para vermesinler” tavsiyesinde bulundu. Tuzla’da Ramazan ayı boyunca mahallelerde korsan davul çalan ve mahalle sakinlerinden para talep eden davulculara yönelik de sıkı denetimler yapılacak.

Exit mobile version