Bağış, ”Türkiye Avrupa’nın Truva atı olmak istemiyor”dedi.

Yayın: 15:58 - 16.04.2011
Güncelleme: 15:58 - 16.04.2011

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci  Sayın Egemen Bağış, ”Türkiye Avrupa’nın Truva atı olmak istemiyor”dedi.

        Devlet Bakanı ve Başmüzakereci  Sayın Egemen Bağış, Slovenya’nın başkenti Ljubljana’da, Anadolu Ateşi ekibinin sunacağı Truva oyunu öncesinde yaptığı konuşmada, oyun hakkında bilgi verirken “Kişisel hırs, vizyonsuzluğun istemeden de olsa insanları savaşa sürüklediğini” belirtti.

        Yaklaşık 5 bin kişiye seslenen Devlet Bakanı ve Başmüzakereci  Sayın Egemen Bağış, gösterideki dansın bu savaşların barışa dönüştürülmesini sembolize ettiğini kaydetti.

        Devlet Bakanı ve Başmüzakereci  Sayın Egemen Bağış, Türkiye’nin AB’ye üyeliğinin çağın en büyük barış projesi olduğunu vurguladı. “Türkiye’nin Avrupa’nın Truva atı olmak istemediğini” belirten Devlet Bakanı ve Başmüzakereci  Sayın Egemen Bağış,

“Aksine, biz Avrupa’da herkesle anlaşarak, iletişim kurarak, Avrupa’nın sorunlarına çözüm üreterek katkıda bulunmak istiyoruz” diye konuştu.

        Anadolu Ateşi’nin Anadolu’nun canlılığını, ateşini ve dinamizmini sembolize ettiğini ifade eden Devlet Bakanı ve Başmüzakereci  Sayın Egemen Bağış, “Türkiye’nin AB üyeliğinin de birliğe dinamizm kazandıracağını” söyledi.

        Slovenya’ya önemli bir tarihte resmi ziyarette bulunduğunu anımsatan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci  Sayın Egemen Bağış, 14 Nisan’ın Türkiye’nin Avrupa Birliğine ilk başvuru yaptığı tarih olduğunu kaydetti.

        Türkiye’nin AB’ye üyelik için çok bekletildiğini ifade eden Devlet Bakanı ve Başmüzakereci  Sayın Egemen Bağış, “Biz Anadolu Ateşi’nin ritmi gibi üyelik sürecimizi hızlandırmak istiyoruz” dedi.

        Devlet Bakanı ve Başmüzakereci  Sayın Egemen Bağış’ın İngilizce yaptığı ve Sloven diline tercüme edilen konuşmasını salonu dolduran beş bin sanatsever coşkuyla alkışladı.

       Devlet Bakanı ve Başmüzakereci  Sayın Egemen Bağış, ev sahipliğini yaptığı Anadolu Ateşi-Truva gösterisini, Türkiye’nin Ljubljana Büyükelçisi  Sayın Derya Kanbay, heyet üyeleri ve basın mensuplarıyla birlikte şeref locasından izledi, gösterinin ardından sahneye çıkarak Anadolu Ateşi yönetmeni sayın Mustafa Erdoğan ve sanatçıları kutladı.

Exit mobile version