Yarının starları Kartal’da yarıştı…

Yayın: 07:33 - 20.04.2011
Güncelleme: 07:33 - 20.04.2011

Kartal Musiki Derneği’nin düzenlediği, Kartal’ın sanat ve sporsever Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu’nun himayelerinde gerçekleştirilen 2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti Projesi kapsamında yapılan, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlköğretim ve Ortaöğretim, Türk Sanat Müziği Ses Yarışması finali Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirildi.

Final programına Kartal Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu, Kartal Belediyesi Başkan Vekili Ergun Öztaner, Kültür ve Basından sorumlu Başkan Yardımcısı Fügen Mavi,  Kartal ilçe Milli Eğitim görevlileri ve  yarışmacıların aileleri ve taraftarları katıldı. Kartal’da ilk defa düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğrenim, Türk Sanat Müziği Ses Yarışması finallerine toplam 17 yarışmacı katıldı.

JÜRİ ZORLANDI

Ses yarışmasının Jürisi şu isimlerden oluştu. Kartal’ın yetiştirdiği ve İstanbul Radyosu ses sanatçılarından Ertan Ersoylu, Zeki Çetin, İnci Çayırlı ve Dr. Arif Şanlı yarışmacılara puan verirlerken oldukça zorlandılar. Bir birinden üstün yarının ses starları izleyiciler tarafından coşkuyla alkışlandılar.

Yarışmacıların puan değerlendirmesi için verilen bir saatlik arada sahne alan İstanbul Radyosu Konuk Sanatçı: TRT İstanbul Radyosu ses sanatçısı Melihat Gülses’in konseri sonrasında ilk üç dereceyi paylaşan yarışmacıların isimleri açıklanırken adeta nefesler tutuldu.

İŞTE YARININ SES STARLARI

İlköğretim

1.Merve KESKİN

2.Nazlı TAŞKINBAŞ

3.Gamze KILIÇ

Orta Öğrenim

1.Alperen KILIÇ

2.Gülencan ZENGİN

3.Atakan AĞTAŞ

Yarışmada ilk üç dereceyi paylaşan yarışmacıların ödüllerini Kartal Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu, Kartal Belediyesi Başkan Vekili Ergun Öztaner, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Fügen Mavi ve Dr. Arif Şanlı verdi. Birinciye 1.500 TL, 2’nciye 1000 TL ve 3’üncüye de 500 TL.para ödülü verildi.

FETHİ SATICI

Exit mobile version