SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

6 Bin Vatandaşımız Çanakkale’ye Taşındı

Yayınlanma:
ABONE OL

Sancaktepe Belediyesi, “Tarihi yerinde yaşamak, tarih bilinci oluşumunda önemlidir” düşünceleriyle Çanakkale’ye gezi turları düzenledi

Sancaktepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Kültür Turları çerçevesinde organize edilen Çanakkale Gezileri başarıyla sonuçlandı. Bir ay boyu devam eden Çanakkale Gezileriyle 6 bine yakın Sancaktepeli vatandaşımız Çanakkale’ye taşındı. Sonuncusu gerçekleştirilen geziye Başkan İsmail Erdem de katıldı.

Final gezisine Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, Sancaktepe belediye personeli ve çok sayıda vatandaş iştirak etti.

Gezi kapsamında halkla beraber tarihi yerleri gezen belediye personeli ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ;“ Tarihini bilmek vatanını sevmek demektir. Millet bilinci ve güçlü devlet olma bilinci tarihi iyi bilmekle olur. Büyük medeniyetlerin merkezi olan Anadolu’da çok önemli tarihi olaylar yaşanmıştır. Bunların en önemlilerinden biride Çanakkale savaşımızdır” dedi. Erdem;“Bu düşüncelerden yola çıkararak halkımızı şehit kanlarıyla sulanmış kutsallık kazanmış topraklara götürüp o günleri beraber yaşamak, geleceğimize daha güvenle bakmak demektir” diye sözlerini sürdürdü. Bu oluşan bilincin, sosyal dayanışmaya ve yardımlaşmaya aynı zamanda kaynaşmaya vesile olacağını sözlerine ekledi.

25 Temmuz’da seferlere başlayan Sancaktepe-Çanakkale otobüsleri, günlük 5 ila 10 otobüsü hazır şekilde bulundu.  Son seferin 15 Ağustos’ta gerçekleştiren seferle, 6 bin kişi tarihi yerleri ziyaret etti. Her gün gece 23.00 ‘te Samandıra Kültür Merkezi’nden hareket eden otobüsler, 6 saat süren yolculuktan sonra tarihi yarımadada yaklaşık 110 km’lik yol kat ederek 9 farklı mekânı ziyaret ediyor. Rehber aracılığıyla gerçekleştirilen ziyaretler tarihi bilginin ve bilincin geliştirilmesinde ciddi katkıda bulunuyor.

sancaktepe-canakkale-toplu

Seddülbahir, 57. Alay Şehitliği, Yahya Çavuş Anıtı, Kemal’in Yeri, Kilitbahir Kalesi, Sargı Yeri Şehitliği, Şehitler Abidesi ve en son Seyit Onbaşı’nın anıtını ziyaretle noktalanıyor.

Geziye katılan vatandaşlar “ tarihe yerinde bakışın, geçmiş olayları, varoluş mücadelesini, cumhuriyetin kurcusu Atatürk’ün kahramanlıklarını yerinde görmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtiyorlar.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem “Kültür turlarımız Ankara Anıtkabir, Hacıbektaş, Konya Mevlana ziyaretleri şeklinde devam etmekte. Gelecek yıl daha geniş ve kapsamlı daha çok sayıda vatandaşı turlarla ülkemizi ve tarihimizi tanıtmış olacağız.” dedi.

Halk, yapılan kültür gezilerinin kendileri için çok anlamlı olduğunu organizasyon başarısından dolayı Sancaktepe Belediyesi’ni kutladıklarını bildirdi.

Tarihin geçmiş şanlı günlerini hatırlama ve o bilinci genç-yaşlı bütün nesillere aktarma, sorumluluk bilincinin göstergesi olarak görülüyor. Sancaktepe Belediyesi bu düşüncelerden yola çıkarak,” tarihin kalbinin attığı yer olarak” Çanakkale’ye ilçe sınırları içinde oturan vatandaşları ziyaret kapsamında turlarla gezi düzenliyor. Halkın yoğun talebi üzerine ek seferler düzenlemek durumunda kalan Sancaktepe Belediyesi, yoğun ilginin memnuniyetini yaşıyor.

İlgili Haberler

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Türkiye’nin Kentsel Dönüşüm Sürecinde QUA Granite Gücü!

Üstün desen ve renk teknolojisiyle doğanın tüm canlılığını mekanlara taşıyan, Türkiye’nin en büyük teknik granit üreticisi QUA Granite, her zevke ve ihtiyaca hitap eden geniş ürün yelpazesinde yer alan teknik granit serileri ile kentsel dönüşüm projelerine QUA imzası atmaya devam ediyor. Adımlarını hızlandırarak, her geçen gün daha büyük hedeflere ulaşma çabasını sürdüren QUA Granite, doğallık […]

Basında Kartal
18 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Ramazan Etkinlikleri mahallelerde

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı nedeniyle düzenlenen etkinlikler Uğur Mumcu ve Soğanlık Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliklerle başladı. Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Gölge Oyunu, Orta Oyunu, yarışma ve semazen gösterisi gerçekleştirilen etkinliklere özellikle çocuklar büyük ilgi gösterdi. Patlamış mısır ve pamuk şeker ikramının da yer aldığı etkinliklere küçükler kadar büyükler de […]

Basında Kartal
14 Mart 2024
Aydos Ormanı’nda hummalı temizlik çalışması

Kartal Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Aydos Ormanı’nda hummalı bir temizlik çalışması başlattı. Kartal’da çevre kirliliğini önlemek, orman ve denizleri korumak, karbon ayak izini azaltmak ve küresel çevre sorunlarının çözümüne katkı sunmak için başarılı çevre politikalarını hayata geçiren Kartal Belediyesi, doğada yok olması milyonlarca yıl süren atıklar için düzenli gerçekleştirdiği temizlik çalışmalarına Aydos Ormanı’nda devam […]