SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

6 Bin Vatandaşımız Çanakkale’ye Taşındı

Yayınlanma:
ABONE OL

Sancaktepe Belediyesi, “Tarihi yerinde yaşamak, tarih bilinci oluşumunda önemlidir” düşünceleriyle Çanakkale’ye gezi turları düzenledi

Sancaktepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Kültür Turları çerçevesinde organize edilen Çanakkale Gezileri başarıyla sonuçlandı. Bir ay boyu devam eden Çanakkale Gezileriyle 6 bine yakın Sancaktepeli vatandaşımız Çanakkale’ye taşındı. Sonuncusu gerçekleştirilen geziye Başkan İsmail Erdem de katıldı.

Final gezisine Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, Sancaktepe belediye personeli ve çok sayıda vatandaş iştirak etti.

Gezi kapsamında halkla beraber tarihi yerleri gezen belediye personeli ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ;“ Tarihini bilmek vatanını sevmek demektir. Millet bilinci ve güçlü devlet olma bilinci tarihi iyi bilmekle olur. Büyük medeniyetlerin merkezi olan Anadolu’da çok önemli tarihi olaylar yaşanmıştır. Bunların en önemlilerinden biride Çanakkale savaşımızdır” dedi. Erdem;“Bu düşüncelerden yola çıkararak halkımızı şehit kanlarıyla sulanmış kutsallık kazanmış topraklara götürüp o günleri beraber yaşamak, geleceğimize daha güvenle bakmak demektir” diye sözlerini sürdürdü. Bu oluşan bilincin, sosyal dayanışmaya ve yardımlaşmaya aynı zamanda kaynaşmaya vesile olacağını sözlerine ekledi.

25 Temmuz’da seferlere başlayan Sancaktepe-Çanakkale otobüsleri, günlük 5 ila 10 otobüsü hazır şekilde bulundu.  Son seferin 15 Ağustos’ta gerçekleştiren seferle, 6 bin kişi tarihi yerleri ziyaret etti. Her gün gece 23.00 ‘te Samandıra Kültür Merkezi’nden hareket eden otobüsler, 6 saat süren yolculuktan sonra tarihi yarımadada yaklaşık 110 km’lik yol kat ederek 9 farklı mekânı ziyaret ediyor. Rehber aracılığıyla gerçekleştirilen ziyaretler tarihi bilginin ve bilincin geliştirilmesinde ciddi katkıda bulunuyor.

sancaktepe-canakkale-toplu

Seddülbahir, 57. Alay Şehitliği, Yahya Çavuş Anıtı, Kemal’in Yeri, Kilitbahir Kalesi, Sargı Yeri Şehitliği, Şehitler Abidesi ve en son Seyit Onbaşı’nın anıtını ziyaretle noktalanıyor.

Geziye katılan vatandaşlar “ tarihe yerinde bakışın, geçmiş olayları, varoluş mücadelesini, cumhuriyetin kurcusu Atatürk’ün kahramanlıklarını yerinde görmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtiyorlar.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem “Kültür turlarımız Ankara Anıtkabir, Hacıbektaş, Konya Mevlana ziyaretleri şeklinde devam etmekte. Gelecek yıl daha geniş ve kapsamlı daha çok sayıda vatandaşı turlarla ülkemizi ve tarihimizi tanıtmış olacağız.” dedi.

Halk, yapılan kültür gezilerinin kendileri için çok anlamlı olduğunu organizasyon başarısından dolayı Sancaktepe Belediyesi’ni kutladıklarını bildirdi.

Tarihin geçmiş şanlı günlerini hatırlama ve o bilinci genç-yaşlı bütün nesillere aktarma, sorumluluk bilincinin göstergesi olarak görülüyor. Sancaktepe Belediyesi bu düşüncelerden yola çıkarak,” tarihin kalbinin attığı yer olarak” Çanakkale’ye ilçe sınırları içinde oturan vatandaşları ziyaret kapsamında turlarla gezi düzenliyor. Halkın yoğun talebi üzerine ek seferler düzenlemek durumunda kalan Sancaktepe Belediyesi, yoğun ilginin memnuniyetini yaşıyor.

İlgili Haberler

Basında Kartal
15 Mayıs 2024
Kartal’da “Atıklar Potaya” temalı sıfır atık etkinliğinde ilk atışlar Ünlü Basketbolcu Shane Larkin’den

Kartal Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, ÇEVKO Vakfı ve Shane Larkin Vakfı iş birliğiyle düzenlenen ‘Atıklar Potaya’ temalı sıfır atık etkinliği ile geri dönüşüm önemine bir kez daha dikkat çekildi. Kartal İhsan Bayrakçı İlkokulu ve Yavuz Selim Ortaokulu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, geri dönüşümle birlikte çevrenin korunmasına yönelik bilgiler öğrencilere aktarıldı. Düzenlenen etkinlik ile okullarda […]

Dubai’ye seyahat etmeyi mi planlıyorsunuz? Dubai vizesi alma hakkında daha fazla bilgi edinin

  İçindekiler: Gökdelenler ve Çölün Buluştuğu Şehir: Dubai 1 Dubai Tanıtımı 1 Dubai Seyahati 1 Dubai Vizesi Başvuru Şartları ve Belgeleri 2 Dubai Vizesi için Gerekli Belgeler:. 2 Dubai Vizesi için Pasaport ve Diğer Gereklilikler:. 2 Dubai Vize Türleri:. 3 Dubai Vizesi Başvuru Prosedürü:. 3 Dubai Vizesi Başvuru Ücreti 2024:. 3 Dubai Vizesi Kaç Günde […]

Umre Vize ve Ücretleri Hakkında ve Ek Hizmetler

Umre Vizesi: İçindekiler Umre İbadeti Hakkında Merak Edilenler. 1 Suudi Arabistan Umre Vizesi Başvuru Süreci ve Gerekli Belgeler. 1 Suudi Arabistan Umre Vizesi Türleri 1 Suudi Arabistan Vizesi Almak İsteyenler İçin İzlenmesi Gereken Adımlar. 2 Suudi Arabistan Umre Vizesi Başvurusu İçin Gereken Belgeler. 2 Suudi Arabistan Umre Vizesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler. 3 Türkiye’den Umre Başvurusu. […]

Basında Kartal
08 Mayıs 2024
Kartal Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası yapıldı

Bu yıl Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 6. Kez düzenlenen “Kartal Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası”, İSTMARİNA AVM’de 6-7 Mayıs tarihlerinde gerçekleşti. İlçemiz okullarından seçilen öğrenciler, okul içi turnuvalarda gösterdikleri performanslarıyla yarışmaya katılma hakkı kazandılar. İlkokul kategorisinde Hedef 5, Zıp Zıp, Barikat ve Mangala; Ortaokul kategorisinde Pentago, Mangala, Abalone, 9 Taş; Lise kategorisinde ise […]