SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Asırlık Çınar Handan Parman

Yayınlanma:
ABONE OL

1914 yılında doğmuş olan bugün halen Kartal’da ikamet eden Handan Parman, Altınok Öz Atatürk’e benzediği için ayrı bir sevgi ve saygı duyduğunu dile getiriyor.

Ben 95 yaşındaki bir insana randevu vermem, onun ayağına giderim
Kartal Belediye Başkanı Dr. Altınok Öz,le görüşmek için randevu talep eden 95 yaşındaki Handan Hanıma randevu vermeyerek, “ Ben 95 yaşındaki bir insana randevu vermem, onun ayağına giderim” deyip kendisini ziyarete giden başkan Öz’ün bu davranışı hanımefendiyi çok memnun etti.

Kasketli Resminiz Atatürk’e Çok Benziyor
Harp döneminde dünyaya gelen Handan Hanım başkanla tanıştıktan sonra kendisinin Atatürk’le olan karşılaşmasını, ailesini ve ülkesi için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Atatürk’e olan sevgisinden dolayı başkanı da Atatürk’e benzeterek, “ sizinle gurur duyuyorum, belediye başkanlığını sizin kazanmanız beni çok mutlu etti” dedi.
Lise yıllarında Atatürk’ü karşılama töreninde başına geçirilen güneş sembolü ile öğrenci olarak yer alan Parman, o anlarını hiç unutamadığını belirtti.
Handan Parman’ın Biyografisi kendi dilinden; “ 1914 yılında İstanbul Eyüp Sultan semtinde dedeme ait yirmi iki odalı köşkte dünyaya geldim. Üç ablam ve iki ağabeyim, babamın vazife aldığı Edirne’de dedemin av köşkünde doğmuşlar ve ancak Balkan harbi hezimeti ile İstanbul’a düşmüşler. Bu ara ( babam Kuleli askeri Lisesi) memur bir subaydır.
Babam harpteyken ben dünyaya geldim Aile ağacımın kökü Kafkasya’dandır.
İlk ve Orta öğrenimimi Eyüp semtinde Liseyi ise Erenköy kız lisesinde okudum 1934–1935 İktisadi ve Ticaret mezunuyum (Eski adı Şehbenderlik) mezunuyum. Okulu bitirdikten sonra T.C Ziraat Bankası Müfettişlik sınavına girdim ve kazandım, fakat evlilik dolayısıyla çalışmam mümkün olmadı. 1940 yılında Mektep arkadaşım olan Cemil Parman ile evlendim. Bu evlilikten üç kız çocuğu dünyaya geldi, ilk çocuğumu hastalık sonucu 1 yaşındayken kaybettik. Kızlarım, Ayşe ve Nil Arnavutköy kız kolejini bitirdiler, Ayşe İngiltere’de üniversite okumak için gitti. Biyoloji, Patoloji üzerine tahsil yaptı ve araştırmalarda bulundu.
Nil ise iki Üniversite mezunudur. İlki İktisadi Bilimler diğeri ise Psikoloji üzerine ikinci fakülteyi bitirdi
Eşim Cemil Bey Ankara’da Sümerbank Tekstil fabrikası muhasebe Müdürü olarak göreve başladı daha sonra Türkiye çapında çeşitli yerlerde Sümerbank açılışlarında çok büyük hizmetleri olmuştur. Daha sonra T. Toprak Mahsulleri Ofisinde Umum müdürlük görevine İstanbul’da başlamıştır. Dört yıl içinde çok faydalı müessese durumuna getirmiştir.
Eşim Cemil Bey Çalışkanlığı ile İsmet İnönü’nün Dikkatini Çekmiş
Türkiye’de ilk (Holorit) Marka bilgisayarı Avrupa’dan getirdi. Bu alandaki başarılı çalışmaları dolayısıyla İsmet İnönü’nün dikkatini çekmiş ve eşim Cemil Parman’ı ziyaret etmiştir. Daha sonra Devlet Deniz yolları Umum müdürü olarak 1957 yılında emekli oldu (Türk gemilerinin açık denizdeki ilk sigorta olmalarını sağlayan ve gerçekleştiren) kişidir eşi Cemil Parman 1987 yılında vefat etti
Kısaca yaşadığım iki güzel hatıramı paylaşmak istiyorum. Erenköy kız lisesini bitirmiştim, babamla Atatürk’ün de olduğu bir baloda babam ile yaptığım dansı hiç unutamıyorum. İkincisi ise annemin evde sürekli piyano çalışını daha hatırlıyorum
Eşim Cemil Bey rahmetli olmadan önce Caddebostan Marmara Yelken kurucularındandır, şimdilerde ise kızım Ayşe bu kulübün yönetiminde görev yapmaktadır. Ayrıca ben ve kızım Ayşe Karaköy (Rotaryan) kulübü gönüllü üyeleriyiz. Bu kulüp kimsesiz çocuklara Okul hayatlarında yardımcı olmakla beraber Okul onarım ve yapımında görev almaktadır.
Bu yaşıma (sağlıklı) gelmenin sebepleri olarak ta çok kitap okumak, yoga yapmak ve ibadet yapmaktır diyebilirim. Herkese sevgi ve saygılarımla” şeklinde ifade etti.
Kartal Haber Merkezi

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]