Maltepe’de bomba yapımında kullanılan maddeler bulundu

Yayın: 06:34 - 04.05.2011
Güncelleme: 06:34 - 04.05.2011

Maltepe’de, bir gecekondunun bahçesine bırakılan ve bomba yapımında kullanıldığı belirlenen malzemeler ihbar üzerine ele geçirildi. Polisin verdiği bilgiye göre, poşet içinde payroteknik (hafif silah) yapımında kullanılan patlayıcı toz, çok sayıda eldiven, havai fişek kutusu, fitil ve pamuk incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü binasına götürüldü.

Gülsuyu Mahallesi Barış Sokak içinde bir gecekondunun bahçesine içi dolu bir poşet bırakıldığı ihbarını alan polis, söz konusu adrese gitti. Yapılan ilk incelemenin ardından olay yerine bomba imha uzmanları çağırıldı. Uzmanlar, yaptıkları inceleme sonucu, poşet içinde patlayıcı toz, havai fişek kutusu, fitil, eldiven ve pamuk olduğunu tespit etti. Ele geçirilen malzemeler Gülsuyu Şehit Saffet Okumuş Polis Merkezi’ne götürüldü. Hazırlanan tutanak sonrasında malzemeler İstanbul Emniyet Müdürlüğü Laboratuarı’na götürüldü.

Bir emniyet görevlisi Gülsuyu’nda korsan gösteri beklediklerini, bunun için de çevik kuvvet polisinin panzer ve TOMA araçlarıyla önlem aldığını belirtti. Malzemelerin, kısa sürede hazırlanacak havai fişek kutusu içine konulan patlayıcı tozların pamukla sıkıştırılıp fitili ateşlenerek polisin üzerine atılacağı iddia edildi.

Gülsuyu Mahallesi’nde polisin güvenlik önlemi geç saatlere kadar sürdü. İlk kez böyle bir ihbarın alındığını belirten bir görevli, “Bu bölgeden ihbar gelmesinden şüphelendik. Tuzak olabileceğini düşünerek çok temkinli davrandık” dedi.

İSTANBUL CHA

Exit mobile version