SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Türkiye’nin ilk hal fuarı yapılıyor…

Yayınlanma:
ABONE OL

12-14 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hal Müdürlüğü’nün desteğiyle İTO, TÜSEMKOM, AYMESKİAD, İSMEYDER ile Antalya İhracatçı Birlikleri’nin katkılarıyla İstanbul Hali’nde, yaş meyve ve sebze sektörünü bir araya getirecek HALSER fuarı düzenlenecek. Fuar ayrıca Türkiye’de ilke imza atacak ve ilk kez bir halde fuar düzenlenmiş olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hal Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde 10-13 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Dünya Haller Birliği Kongresi çerçevesinde, 12-14 Mayıs 2011 tarihlerinde de Bayrampaşa Yaş Meyve ve Sebze Hali’nde yaş meyve ve sebze sektörünün katılacağı fuar düzenlenecek.

 

Türkiye’nin en büyük hali olan ve İstanbul’un yaş meyve ve sebze ihtiyacını karşılayan Bayrampaşa Yaş Meyve ve Sebze Hali’nde ilk kez düzenlenecek olan fuara İstanbul Büyükşehir Belediyesi Haller Müdürlüğü, İTO, TÜSEMKOM, İSMEYDER, AYMESKİAD ile Antalya İhracatçı Birlikleri katkı verecek. 12-14 Mayıs tarihleri arasında yapılacak ve yaş meyve sebze pazarı, üretim girdileri, paketleme, ihracat ve lojistik gibi sektör temsilcilerini bir araya getirecek fuar organizasyonu, Hal Müdürlüğü’nde düzenlenen basın toplantısı ile duyuruldu.

Toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hal Müdürü Bayram Ali Çakıroğlu, Türkiye Sebze ve Meyve Komisyoncuları Dernekleri Federasyonu (TÜSEMKOM) Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Tavşan, İstanbul Yaş Meyve Sebze ve Bostan Komisyoncuları Derneği ‘İSMEYDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Dayan ve Anadolu Yakası Meyve Sebze Komisyoncuları ve İşadamları Derneği (AYMESKİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Yılmaz da yer aldı.

Çakıroğlu: Türkiye’deki meyve sebze sektörünü tanıtacağız

Toplantıda ilk olarak açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hal Müdürü Bayram Ali Çakıroğlu, Dünya Haller Birliği Kongresi çerçevesinde düzenlenecek olan HALSER fuarının önemli olduğunun altını çizerek, fuarda yabancılara Türkiye tarımının geldiği noktayı gösterebilmek adına bir çalışma hazırlığı yaptıklarını vurguladı.

Çakıroğlu “Büyükşehir Belediyesi Haller Müdürlüğü olarak, uluslararası standartları yakalayacak birçok proje ve çalışma yürütüyoruz. Uluslararası ilişkilerimiz doğrultusunda, Dünya Haller Birliği Kongresi bu sene İstanbul’da gerçekleştirilecek. Kongreye yaklaşık 60 farklı ülkeden, 200 kadar üst düzey yönetici katılacaktır. Dünyanın en büyük toptancıları, dünya hallerinin yöneticileri ve uluslararası market zincirlerinin üst düzeydeki satın alma yetkililerinden oluşan bu katılımcı grubu ülkemizde toptancı hal sektörünün bugünü ve geleceği hakkında fikir alışverişinde bulunacak ve ülkemiz tarımının toptancı hal düzeyindeki ilişkilerini ve işleyişini inceleme fırsatı bulacaklardır. Bu kongrenin önemli bir fırsat olduğuna inanarak, Dünya Haller Birliği Kongresi ile aynı tarihlere denk gelen bir organizasyonla, yabancı konuklarımıza mümkün olan en iyi izlenimlerle ayrılma fırsatı oluşturmayı istedik.

Özellikle de yabancılara, Türkiye tarımının geldiği noktayı kendilerine gösterebilmek adına bir çalışma hazırlığı yaptık.  HALSER İstanbul Sergisi adını verdiğimiz bu organizasyonda katılımcı firma ve kuruluşlar aracılığıyla Türk taze meyve ve sebze sektörünü her yönüyle yansıtmayı istiyoruz. Meyve sebze sektöründe yer alan kurumlar, firmalar burada 80 kadar stand kuracaklar. Özellikle ifade edersem hal içerisinde bir fuar uygulaması yapmış olacağız ve Türkiye tarihinde, henüz araştırmadım dünya tarihinde de olabilir, hal içerisinde yapılan ilk fuar olma özelliği taşıyan bir organizasyona da ev sahipliği yapacağız. Burada misafirlerin gelmesi ile birlikte, Türkiye’deki tüm meyve sebze hallerinin yöneticileri ve aynı zamanda orada ticaret yapan esnafları da bulunacaklar. Bunun dışında yurt dışından katılan bütün misafirlerimiz de burada bulunacaklar.” dedi.

Tavşan: Meyve sebze sektörünü bir araya getirecek

Türkiye Sebze Meyve Komisyoncuları Dernekleri Federasyonu ( TÜSEMKOM) Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Tavşan da, düzenlenecek olan fuarın önemine dikkat çekerek, şunları kaydetti; “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hal Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen HALSER İstanbul Uluslararası Yaş sebze Meyve Pazarı Üretim Girdileri Paketleme Lojistik İhracat Hal Sergisi, sektörün dünya çapında büyük önem taşıyan organizasyonlarından biriyle aynı tarihlere denk gelecek şekilde hazırlandı. Bilindiği gibi Türkiye toptancı hallerindeki komisyoncu derneklerinin büyük çoğunluğu, Türkiye Sebze Meyve Komisyoncuları Federasyonu, TÜSEMKOM’un çatısı altında birleşmiş durumdadır. Federasyon olarak üyelerimizin iş ufkunu açacak, yeni iş imkânları sağlayabilecek her türlü çalışmaya her zaman destek verdik.

Birçok yönüyle sektörümüze önemli katkılarda bulunacağına inandığımız HALSER İstanbul Sergisi’ni de her yönüyle, gönülden destekliyoruz. HALSER İstanbul Sergisi, yaş sebze meyve sektöründe faaliyet gösteren her türlü firma ve kuruluşu bünyesinde ağırlayan, sadece bu katılımcılar arasında değil, sergiyi ziyaret edecek yerli ve yabancı çok sayıdaki sektör paydaşları arasında da verimli işbirliği imkânları sağlayacak bir çalışmadır.

Bu sergi, yaş sebze meyve sektöründe üretim ve yetiştiricilik sektörü ile pazarlama ve satış süreçlerinde görev yapan kişi ve kuruluşlar arasındaki iletişim sorunlarına da çözüm olabilecek bir buluşmadır. Bu düşüncelerle üye derneklerimizin yöneticileri başta olmak üzere Türkiye’nin her yerinden kalabalık bir ziyaretçi grubu olarak HALSER İstanbul Sergisi’ni ziyaret edecek ve katılımcılarla bir araya geleceğiz. Sergi kapsamında yabancı konuklarımızın ziyareti sırasında da önemli görüşmeler yapabileceğimizi düşünüyor, başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hal Müdürlüğü olmak üzere, HALSER İstanbul Sergisi’nin planlanması ve organizasyonunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

 

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Basında Kartal
07 Nisan 2024
Kartal Belediye Meclisi’nin Yeni Dönem ilk toplantısı yapıldı

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçiminin ardından yenilenen Kartal Belediye Meclisi, 2024-2029 döneminin ilk oturumunu Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in başkanlığında gerçekleştirdi. Yapılan ilk toplantıda meclis komisyonları görev dağılımını gerçekleştirdi. Başkan Gökhan Yüksel, meclisin açılış konuşmasında yeni dönemde rehavete kapılmadan daha çok çalışacaklarını kaydederek; “Hem Kartal’da, hem İstanbul’da, hem Türkiye’de aldığımız büyük bir sorumluluk ile […]