SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Sağlık kurallarına uymayan iş yerlerine ceza yağdı

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürlüğü Ekiplerince, il genelinde şu ana kadar 9 bin 369 işyerinde gıda denetimi yapıldı.

Toplu tüketim yerleri ve satış noktalarında yapılan denetimler sonucu; 505 işyerine toplam 1 milyon 744 bin lira idari para cezası kesilirken, 43 işyeri hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

İstanbul Tarım İl Müdürlüğü, il genelindeki gıda denetimlerini sıklaştırdı. İl Tarım Müdürlüğü, gıda sektöründeki denetimlerin artırılarak hızlandırılması ve tüketicilere daha güvenli gıdaların sunulması için, İstanbul’da adeta bir denetim seferberliği başlattı. Bakanlık talimatıyla İstanbul’daki ilçe şube müdürlüklerini 16’ dan 39’a çıkaran İstanbul Tarım İl Müdürlüğü, 23 ilçede yeni şube müdürlükleri açtı. Yine Tarım ve Köy işleri Bakanlığı’nın talimatıyla 300 yeni gıda denetim personeli alan İstanbul Tarım İl Müdürlüğü, yeni personeli eğitime tabi tutarak, ilçe müdürlüklerine denetçi olarak atadı.

Yeni yapılanmayla birlikte İstanbul’da denetim seferberliği başlatan İstanbul Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürlüğü Ekipleri, 01.01-30.04.2011 tarihleri arasında toplam 9 bin 369 işyerinde denetim yaptı. 4 bin 138 gıda satış yeri, 2 bin 961 toplu tüketim yeri ve 2 bin 270 üretim yerinde yapılan denetimler sonucu; gıda güvenliğine aykırı davranan 505 işyerine toplam 1 milyon 744 bin Lira idari para cezası kesilirken, 43 işyeri için de savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. İstanbul Tarım İl Müdürlüğü, yıl sonuna kadar 53 bin işyerinde denetim yapmayı hedefliyor.

“AMACIMIZ VATANDAŞI GÖNÜLLÜ DENETÇİ YAPMAK”

İstanbul Tarım İl Müdürü Ahmet Kavak, il genelinde yapılan denetimler öncesi bir basın toplantısı düzenledi. Bir yıl boyunca yapılan denetimlerin, eşzamanlı yapılan bu yeni denetimlerle etkinleştirildiğini belirten Ahmet Kavak, geçen yıl yapılan denetimlerin sonuçlarını açıkladı. Geçen yıl 50 bin işyerinin denetlendiğini vurgulayan İl Müdürü Ahmet Kavak, denetimler sonucu rastlanan usulsüzlüklerle ilgili çeşitli cezai müeyyideler uyguladıklarını söyledi. Ahmet Kavak şöyle konuştu: “ Geçen yıl yapılan denetimler sonucu 2 bin 482 iş yeri hakkında idari para cezası uygulandı. Bin 718 işyeri hakkında faaliyet durdurma cezası verirken, 424 işyeri hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunduk” dedi. Bu yıl da 53 bin işyerini denetlemeyi hedeflediklerini belirten Ahmet Kavak, “Yapacağımız bu denetimlerde halkımıza güvenli gıdanın sunulmasını sağlayacağız.

Halkımızın da bu çalışmamıza göstereceği duyarlılık ve siz değerli basın mensuplarının katkısı bu çalışmanın başarısını artıracaktır. Özellikle 174 Alo Gıda Servisimizin etkinleşmesi için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. İstanbul bu anlamda pilot bölge seçildi. Burada amaç, vatandaşlarımızı da gönüllü denetçi yapmak. Denetimlerimiz yıl sonuna kadar sürecek” dedi. Kavak daha sonra denetime çıkacak ekipleri bizzat uğurladı.

 

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
25 Mart 2024
Başkan Gökhan Yüksel, İftar Sofrasında Kartallı Komşularıyla Buluşuyor

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her akşam iftar sofrasında Kartallı komşuları ile bir araya geliyor. Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde yaptığı mahalle iftarlarına katılan Başkan Gökhan Yüksel, Hürriyet, Soğanlık, Yakacık Çarşı ve Esentepe Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında Kartallılar ile bir araya geldi. Başkan Yüksel, belediye personeli ve aileleri ile Kartal Ekolojik Pazar […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]