SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal’da, 2.Yılda 2.Tapular Kılıçdaroğlu’ndan

Yayınlanma:
ABONE OL

CHP Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU,  hak sahiplerine Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen törende tapularını dağıttı.

“Tapusuz ikameti çözeceğim” sözü vererek yol çıkan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok ÖZ, yeni verilenlerle birlikte, iki yılda 606 tapuyu hak sahiplerine vermiş oldu.

Kartal Belediyesi tapu dağıtımlarını sürdürüyor.Yakacık‘ta yıllardır çözülemeyen tapu sorunlarına el atan Kartal Belediyesi geçen yıl olduğu gibi bu yıl da, tapu dağıtımlarıyla hak sahiplerinin yüzünü güldürürdü. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok ÖZ, göreve başladıktan sonra ilçe genelindeki tapu sorununu çözmek için çalışmalara başlamıştı. Çalışmalar sonucunda ilk tapu dağıtımı 25 Nisan 2010’da dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından gerçekleştirilmişti. “2. Yılda 2. Tapu” sloganı ile yola çıkan Kartal Belediyesi tapu dağıtım törenini CHP Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU‘ nun katılımıyla gerçekleştirdi.

 

Kartal Yakacık Meydanı’nda düzenlenen törende, hak sahibi 87 kişiye tapularını CHP Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU verdi. Yakacık Meydanı’nı tamamen dolduran yoğun katılımın olduğu tapu dağıtım törenine CHP Genel Başkan Yardımcıları, CHP İstanbul Milletvekili adayları, CHP’li Belediye Başkanları, CHP İstanbul İl ve İlçe Örgütleri yöneticileri ve çok sayıda Kartallı vatandaş katıldı.  Törende sanatçı Burhan YILDIRIM seslendirdiği türkülerle katılanlara müzik keyfi yaşattı.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok ÖZ yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “ Biz yola çıkarken  borçlu bir belediye aldık. Ama bunu katiyen mazeret olarak görmedik.. Hem borç ödüyoruz; hem yatırım yapıyoruz. Niye yapıyoruz? Çünkü biz önce insana hizmet ediyoruz. Önce insan diyoruz. Bugün birçok yerin açılışını yapabilirdik. Temel atabilirdik. Fakat en önemli sorunumuz,  mülkiyet sorunumuz.  Demek ki binadan önce, insanların barınma sorunlarını gidermemiz gerekiyor. 25 Nisan 2010’da eski Genel Başkanımız Sayın Deniz Baykal’ın öncülüğünde yine burada tapularımızı vermiştik. Tapuları verirken önümüzde birçok engel çıktı. Hacizler konuldu, paralar yandı. Çok şükür ki bu tapuları, bu hacizleri yavaş yavaş kaldırdık, tapuları verdik.  Göreve geldikten sonra bugün vereceğimiz 87 tapuyla birlikte 606 tane tapu vermiş oluyoruz.  Yakacık, Soğanlık, Eskişehir, Topselvi mahallelerinde  ayrı ayrı sorunlarımız var; ama biz sorunların hepsini biliyoruz, mutlaka çözüyoruz, çözme yolunda da ilerliyoruz.

 

Tapu dağıttığımızda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi de, bu uygulamanın doğru olduğunu gördüğü için bizden iki ay sonra Hürriyet Mahallesi’nde ‘Kartal Belediyesi’nden daha ucuza  tapu vereceğiz’ dedi. Biz bu dönüşüm içerisinde halkımızı özgür bırakıyoruz. Diyoruz ki yer senin, yol senin. İmar burada. Nasıl istiyorsan öyle yap. İster birleş, ister tek başına yap. Ama biz  bir şey daha söylüyoruz? ‘Üçlü protokoller yapıp sizi buradan başka yerlere yollayacağız’ demiyoruz.

Deniyor ki sizi korkuttular. Biz sizi korkutmadık. ‘Onlar’ yaptıkları ‘protokollerin’ ne olduğunu biliyorlar. Diyoruz ki biz sizleri hiçbir yere yollamayacağız, burada sizlerle beraber yaşayacağız.

Geçen yıl buradaki törende, bir söz daha verdik. Dedik ki Yakacık Meydanı’nı istediğiniz şekilde eski haline kavuşturacağız. Yakacık Meydanı’nı Yakacık halkının istediği şekilde yaptık ve kullanımlarına sunduk.

İstanbul’un ve Kartal’ın en önemli sorunlarından birisi deprem dönüşümü. Bir site düşünün, yedi blok, on iki kat, belediye de kaydı yok. Tahlilini yaptırdık. DS 11. Anlayan biliyor ama anlamayan için söylüyorum ayakta durması mucize. 332 daire. Diyoruz ki biz de burayı dönüştüreceğiz.

 

Dönüştürürken bir şeyin altını çizmek istiyoruz. Bu insan hayatıdır, katiyen deprem geldiği zaman parti ayrımı gözetmez. Onun için buradan çağrı yapıyorum, diyorum ki, parti ayrımı yapmadan, İstanbul’a deprem gelmeden; deprem dönüşüm projesini tüm İstanbul’da uygulayalım. Ben Kartal Belediye Başkanı olarak; Kartal’da bir an önce uygulayalım diyorum .

Taşeron işçilere çağrı, Tekel’i Başbakan’dan yine istedi

Bizim üç tane şirketimiz var. Şirketlerde çalışan bir sürü taşeronumuz var. Taşeron işçimiz var. Biz bu işçilerimizi sendikalı hale getirdik. Yalnız bir problem var. Problem de şu. Bu işçiler eğer şirketlerimiz bu ihaleyi alırsa bizim işçimiz, almazsa firmanın işçisi oluyor. Sayın Genel Başkanım, siz söz verdiniz taşeronlaşmayı kaldıracağız. İşçi arkadaşlara sesleniyorum. Eğer taşeronlaşmayı kaldırmak istiyorsanız, adresleri Başbakan Kemal KILIÇDAROĞLU olmalı ki, sorunlarınız çözülebilmelidir.

Tekelimiz var. Tekel’e dedik ki Kartal  Belediyesi tekeldir, Tekel de belediye. Sayın Başbakan İzmir ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyelerine çağrı yaptı.  Oradaki tekeli size veriyoruz.  Biz bir buçuk yıl önce biz de çağrı yaptık sayın başbakana. Biz de Cevizli Tekel’i istiyoruz, belediye olarak oraya talibiz. Buyurun verin.

 Sayın genel başkanım, seçim öncesi yayınladığımız  bir bildirge var.  Burada ne yazıyorsa hepsini size rapor olarak da sunduk. Adım adım yapıyoruz. Ama her şeyi halk için yapıyoruz, partimiz için yapıyoruz, hizmet için yapıyoruz, insan için yapıyoruz. Bunu yapmaya da devam edeceğiz. Çünkü her geçen gün Kartal Belediyesi bu yolda daha çok kurumsallaşıyor.

Saygılar sunuyorum, tapular hayırlı olsun diyorum, elinize sağlık diyorum. Bu çalışmada belediye çalışanlarımın büyük bir katkısı oldu. Onlara huzurunuzda teşekkür ediyorum.”

 

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını andı, evlilik yıldönümünü kutladı

Kartal Belediye Başkanı Op.Dr.Altınok ÖZ, 6 Mayıs’a denk gelen 2. Yılda 2. Tapu Dağıtımı Töreni’nde, 6 Mayıs’da idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan’ın ve avukatlıklarını yapan Halit Çelenk’i anarken, aynı güne gelen evlilik yıldönümünde de eşine jest yaptı.

 

“Bugün 6 Mayıs, antiemperyalist üç gencimiz bugün idam edildi. Onları koruyan, onları savunan avukatımız Halit Çelenk  de bugün toprağa verildi. Onlara Tanrıdan rahmet diliyorum” diyen Kartal Belediye Başkanı ÖZ, kendisinin de 30 yıl önce aynı gün evlendiğini belirterek, eşi Feray ÖZ’ü kutlayarak, kendisine sevdiği ‘hüsnüyusuf’ çiçeği sundu.

Kılıçdaroğlu: “Altınok ÖZ, sözlerini yerine getiriyor”

CHP Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU da bir konuşma yaparak Kartallılara seslendi. Kartal Belediye Başkanı Altınok ÖZ’ün, hak sahiplerinin gözleri arkada kalmadan, tapularını verdiğini dile getiren KILIÇDAROĞLU şunları söyledi: “ Öncelikle gelecekte kuşku duymadan  evlerinde oturacaklar. İlerde belki çok daha güzel konutları olacak. Hepsine hayırlı uğurlu olsun diyorum.

İkinci önemli  husus ise, bir belediye başkanın temel görevi, belde halkına hizmet etmektir. Ve bir belediye başkanın temel görevi, belediye başkanı seçilmeden önce halka verdiği sözleri aşama aşama yerine getirmesidir. Belediye Başkanımız bunu yaptığı için ben kendisini yürekten kutluyorum. Umuyorum bundan sonra da söz verdiklerini aşama aşama yerine getirecek.

Bir üçüncüsü; benim özellikle üzerinde durduğum temel bir nokta. Herkes çalışmak ister; herkes alınteri dökmek ister. Herkes çalışıp evine ekmek götürmek ister. Ama çalışmak derken yasaların verdiği olanak çerçevesinde hakkım olsun der, yetkim olsun der, sözüm olsun der, sendikam olsun der, yeri geldiği zaman ben hakkımı arayayım der; ve bunun için arzumuz her çalışanın, her işçinin sendikalı olmasıdır. Bu nedenle de özellikle üzerinde durduğum bir şey var,bir hedefimiz var, bir ahdımız var. Hiçbir yerde taşeron işçi  olmasın. Herkes kadrolu, toplu sözleşmeli çalışsın.

 Dördüncüsü; bazen insanı yaşamı acılarla dolu olabilir. Bazen acıları komşumuz yaşayabilir. Hiç görmediğimiz ya televizyonda ya da gazetelerden izlediğimiz acıları duyarız okuruz. Bir şeyi unutmayalım. Belki hafızalarınızı yenilemem gerekecek. 2,5 aylık Kübra annesini kucağında açlıktan öldü. Diyarbakır’da bir anne dört çocuğuna sabah kahvaltısı veremedi diye intihar etti. Hakkari’de bir çocuğumuz çöpten kağıt toplarken kamyonun altında kaldı. Bu tablo 21. Yüzyılın Türkiye’sine yakışan bir tablo değil. Bu tabloyu değiştirmeye kararlıyım. Bu tabloyu değiştirmek ve her eve asgari gelir düzeyi getirmek benim sözlerimden birisidir. Bunun için koyduğum hedef bellidir. 

Aile sigortası. Her ailenin gelir güvencesi olacak. Böylece hiç kimse birilerine minnet duygusu duymayacak. Herkes sosyal devletin koruması altında olacak. Yani biz anayasanın değiştirilmesi bile teklif edilemeyen maddesi; ‘Türkiye Cumhuriyeti laik, demokratik, sosyal hukuk devletidir.’  Biz o sosyal hukuk devletini ayağa kaldıracağız. Bu ülkede herkesin karnı doyacak, herkes rahat bir nefes alacak.

Beşinci olarak  Başkan söz etti, yüreğimizin bir köşesinde acı olarak duruyor. Üç fidanımız bugün yaşamlarını yitirdiler. Bir dönemin iktidarı, bir dönemin sorumluları, bir dönemin darbecileri acımasızca onları idam etti. Onların acıları bizim yüreğimizin bir yerinde duruyor.

 Biz intikamcı değiliz. Altını çizelim. Kimseden intikam almak istemeyiz. Ama siyasal yargılamaların toplumun belleğinde ciddi sorunlar yarattığını unutmamız gerekiyor. Siyasal yargılamalar toplumda her zaman derin yaralar açmıştır. O nedenle bir ahdımız daha var, bir sözümüz daha var. Halkın iktidarında, özel yetkili mahkemeleri tümüyle tarihe gömeceğiz. Bugün Hıdrellez. Güzel bir gün, mutlu bir gün. Hepinizin hıdırellezinizi kutluyorum.

 Bütün amacımız şu arkadaşlar, sevgili dostlar. Bu güzel ülkede her şeyimiz var. Güneşimiz var. Hiçbir yerde olmadığı kadar güzel. Denizlerimiz; hiçbir yerde olmadığı kadar güzel. Dağlarımız, ovalarımız, meralarımız, nehirlerimiz var. Güzel insanlarımız var. Ama şu soru kafamızın bir yerinde duruyor. Bu kadar güzelliğin içinde nasıl oluyor da bu kadar sorun ve dert var.  Temel nedeni siyaset kurumunun halka hesap vermemesidir. Eğer siyaset kurumu düzgün olursa,  halka hesap vermeyi namuslu bir görev olarak addederse  eminim bu güzel Türkiye’yi, 21. Yüzyılın Türkiye’sini çağdaş uygarlığa ulaştırabiliriz.  Yeter ki 12 Haziran’da kararlı irademizi parlamentoya yansıtmış olalım. Halkın iktidarı kurulduğunda göreceksiniz ki, geçmişe oranla kendi içinde barışık bir toplum, örgütlü bir toplum, özgür bir toplum yapmakta da kararlıyız. Bunu yaptığımız zaman asıl sosyal demokrat bir iktidar olarak  görevimizi de yerine getirmiş olacağız; ve hepinize selamlarımı, saygılarımı sunuyorum. Sağ olun, var olun” dedi

“Siyasal bağımsızlığı, ekonomik bağımsızlıkla perçinleyeceğiz”

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok ÖZ ve CHP Genel Başkanı KILIÇDAROĞLU Yakacık’ta hak sahiplerine tapularını dağıttıktan sonra Kartal Meydanı’nda düzenlenen, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilişinin 39. yıldönümü nedeniyle düzenlenen törene katıldı.  Burada seçim otobüsünün üzerinden gençlere seslenen KILIÇDAROĞLU, “Yasaklarla mücadele edeceğim diye halka söz vererek iktidar olan bir partinin zihniyetine de son vereceğim. İnternet özgür olacak” dedi ve şöyle devam etti:  “Türkiye’nin bağımsızlığını isteyen, bağımsızlık dışında hiçbir kişisel çıkar peşinde olmayan ‘üç fidan’ın 39 yıl önce asıldıkları gün. Onların arzularının yerine gelmesi için rant imparatorluğunun yıkılması lazım. Rant imparatorluğunun yıkılması için yola çıktım. Sizin desteğinizle halkın iktidarını kuracağız. Onlar, halk için, ülkenin bağımsızlığı için mücadele ettiler.

Onlar da biliyorlardı ki, siyasal meydanlarda, savaş meydanlarında kazanılan zaferler ekonomik zaferlerle taçlandırılmadıkça Türkiye’nin bağımsızlığı her zaman tartışma konusu olabilirdi. Biz siyasal bağımsızlığı, ekonomik bağımsızlıklarla perçinleyeceğiz. Bunun için de yarattığımız değeri hakça bölüşeceğiz. Bu ülkede herkesin huzur içinde yaşamasını sağlamak için yola çıktık.”

12 Haziran genel seçimine işaret eden KILIÇDAROĞLU, “Ben günde 16 saat çalışıyorum. Sizin de her gün 10 dakikanızı ayırmanızı istiyorum. Komşunuzu, arkadaşınızı ikna edin, ‘Türkiye’nin aydınlık günlere ihtiyacı var’ deyin. Üç fidanımız gibi bedel ödemeden, demokratik yollarla sandığa gidelim, haramilerin iktidarını alaşağı edelim” şeklinde konuştu. Konuşmasının ardından seçim otobüsünün önünün gençler tarafından kesilmesi üzerine tekrar otobüsün üstüne çıkan KILIÇDAROĞLU, YÖK‘ü kaldıracaklarını, yasaklarla mücadele edeceklerini belirterek, “Yasaklarla mücadele edeceğim diye halka söz vererek iktidar olan bir partinin zihniyetine de son vereceğim. İnternet özgür olacak” dedi.

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]

Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti
Basında Kartal
23 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti

Uzun yıllardır Kartal Belediyesi’nde görev yapan, 4 buçuk yıllık Basın Yayın Müdürü görevinin ardından Kasım ayında Ruhsat Denetim Müdürü olarak atanan Hüseyin Caner Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Merhumun cenazesi, 23 Mart Cumartesi günü (bugün) saat 16.00’da Kartal Cemevi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında saat 16.30’da yıllardır görev yaptığı Kartal Belediyesi önüne getirilecek, burada […]

İBB Başkan Adayı Murat Kurum Tersane İşçileri İle Bir Araya Geldi
Belediye
22 Mart 2024
İBB Başkan Adayı Murat Kurum Tersane İşçileri İle Bir Araya Geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Tuzla’da Kuzey Star tersanesini ziyaret etti, işçilere seslendi. Konuşmasına “Verilen vaatlerin hatırlanmadığı bir sürece hep birlikte şahitlik ediyoruz.” Diyerek başlayan Kurum, “bu ülke büyüyecekse, bu şehrin sorunları halledilecekse eğer, bu şehre, aziz İstanbul’a ilgi göstermeniz lazım. İstanbul’a sevgi göstermeniz lazım.” sözleriyle devam etti. Kurum, daha sonra birlik ve […]