SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Öğrenciler Türkülerle yarıştı

Yayınlanma:
ABONE OL

Sancaktepe Belediyesi ve Sancaktepe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 09 Mayıs Pazartesi Günü Samandıra Kültür Merkezi’nde ortaklaşa düzenliği ‘Sancaktepe Okullar arası Türk Halk Müziği Yarışması’ muhteşem bir finale sahne oldu.

Türk Halk Müziği’nin daha geniş kitleler sevdirilmesi amacıyla gerçekleştirilen yarışmada öğrenciler, seslendirdiği birbiriden güzel türkülerle izleyenlere Halk müziği ziyafeti sundu. Yarışmanın onur konuğu olan ve jüri üyeliği yapan Türk Halk Müziği Sanatçısı Yudum ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Ekrem Ataer yarışmada birinciyi seçmekte zorlandı.

Samandıra Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Türk Halk Müziği Ses Yarışması’na 38 İlköğretim 45 Ortaöğretim’den öğrenci katıldı. İlkokuldan 13 öğrenci finale hak kazanırken, ortaöğretimden ise 8 öğrenci finale adını yazdırdı.

Ses yarışması final programına Sancaktepe Belediye Başkanı adına Başkan Yardımcı Hamdullah Arvas, Türk Halk Müzik Sanatçısı Yudum, Türk Halk Müzik Sanatçısı Ekrem Ataer, İlçe Emniyet Müdürü Adem Öztürk, Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Raşit Yıldız, Sancaktepe Kent Konseyi Üyeleri, belediye birim müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Başkan İsmail Erdem adına bir konuşma yapan Başkan Yardımcısı Hamdullah Arvas, Sancaktepe Belediyesi olarak sadece alt yapıya, fen işlerine ağırlık vermediklerini, artık sosyal belediyeciğinin daha çok önemli hale geldiğini bu amaç doğrultusunda hedeflerinin Genç Sancaktepe’yi kültür ve sanat alanında İstanbul’da iyi bir konuma getirmek olduğunu söyledi. Ardından söz alan Milli Eğitim Bakanı İsmail Gürpınar, Sancaktepe Belediyesi ile koordineli bir şekilde sosyal faaliyet yürüttüklerini ve eğitim noktasında Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in yardımlarını asla esirgemediklerini dile getirerek teşekkür etti.

Protokol konuşmalarından sonra THM Sanatçısı Yudum, THM Sanatçısı Ekrem Ataer, Müzik Öğretmeni Yeninur Ada ve Müzik Öğretmeni Fazilet Yaman’ın jüri üyeliğini yaptığı yarışmada öğrencileri birbirinden güzel halk türküleri seslendirdi. Öğrencilerin sahne performansına hayran kalan jüri üyesi birinciyi seçmekte bir hayli zorlandı.

Türk halk müziği ses yarışmasında ilköğretim okulluları arasında birinci Dilara Senemoğlu, ikinci Tolga Budak, üçüncü Bilge Karakaya oldu. Liseler arası kategoride ise birinci Sümeyye Cin, ikinci Ferda Demir, üçüncü Umut Karacan oldu.

Yarışmanın sonunda Yudum ve Ekrem Ataer izleyenlere Türk Halk Müziği ziyafeti verdi.

Yarışmanın birincileri ödüllerini 19 Mayıs Gençlik ve Spor Şöleni’nde Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in elinden alacak.

 

 

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]

Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti
Basında Kartal
23 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti

Uzun yıllardır Kartal Belediyesi’nde görev yapan, 4 buçuk yıllık Basın Yayın Müdürü görevinin ardından Kasım ayında Ruhsat Denetim Müdürü olarak atanan Hüseyin Caner Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Merhumun cenazesi, 23 Mart Cumartesi günü (bugün) saat 16.00’da Kartal Cemevi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında saat 16.30’da yıllardır görev yaptığı Kartal Belediyesi önüne getirilecek, burada […]