SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Tuzla Devlet Hastanesi ek hizmet binası açtı

Yayınlanma:
ABONE OL

Tuzla Belediyesi Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binası, Devlet Bakanı ve Baş müzakereci Egemen Bağış’ın katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törende konuşma yapan Devlet Bakanı Egemen Bağış, Türkiye’nin artık değiştiğini, eskiden Türkiye’de hastaneye sağlam gidenin hasta çıktığını söyledi.

Tuzla Belediyesi tarafından yaptırılan Devlet hastanesi Ek hizmet binası açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başladı. Tuzlalıların yoğun katılımıyla gerçekleşen törenin açılış konuşmasını yapan Tuzla Devlet Hastanesi Başhekimi Operatör Dr. Turgut Türkan, konuşmasında binanın yapımını üstlenen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür ederek “ ilçemizde sağlık hizmetinin sorunsuz işlemesi adına sağlık çalışanlarımız ve Belediye Başkanımızın öz verili çalışmalarıyla çok iyi bir noktaya geldik” diyerek sözlerini noktaladı.

Önceliğimiz Eğitim ve Sağlık


Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı törende yaptığı konuşmada “ göreve gelmemizle birlikte öncelikli olarak Tuzlamızın kronikleşmiş sorunlarına el attık. E-5 altındaki bölgemizin tapu sorununu çözdük. İçmeler kavşağında yoğunlaşan trafik sorununa çözüm olarak Kentsel dönüşüm projesini hayata geçirdik. Üç sosyal tesisi açarak Tuzla’ya kazandırdık. Herkesin malumu, sahillerimizi halka açtık.

Tuzla’nın plajı yoktu. İlçemize plaj kazandırdık. Tüm vatandaşlarımız plajdan ücretsiz olarak istifade edebilecek. Yaptığımız çalışmalar, yarınların Tuzlası içindir” dedi. Belediye olarak eğitim ve sağlık alanındaki yatırımlara her zaman öncelik verdiklerini söyleyen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı sözlerine şöyle devam etti “ belediye olarak yol, asfaltlama, temizlik işlerini rutin olarak zaten yapmaktayız. Bunlar belediyelerin zaruri görevleridir. Ancak asıl bir görev var ki hepsinden daha önemlisi eğitim ve sağlık. Belediye olarak ilçemizdeki okullarımıza gerekli desteği sağlıyoruz. İlçemizdeki tüm öğrencilerimize On Line Dersane eğitiminin tüm masraflarını belediye olarak biz karşıladık. Okullarımıza ölçme değerlendirme sistemi kurduk. Sağlam kafa sağlam vücuttadır dedik.

İlçemizde aile hekimliği sisteminin sorunsuz işlemesi adına 7 sağlık ocağını belediye imkanlarıyla yaptık. Şu an açılışını yaptığımız ek hizmet binasını yapmak bize nasip oldu. Her geçen gün nüfusu artan ilçemize daha büyük bir hastane kazandırma adına girişimlerimiz sonuç verdi ve önümüzdeki aylarda Tuzla’ya 400 yataklı devlet hastanesinin temeli atılacak. Bize her türlü desteği veren Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sayın Bakanımıza ve Büyük Şehir Belediye Başkanımıza teşekkür ederim” dedi.

Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet törende yaptığı konuşmada, Tuzla’nın özellikle sağlık alanında sorunları en az olan ilçelerin başında olduğunu, Aile Hekimliği sisteminin Tuzla’da sorunsuz işlediğini söyledi. Heybet “  Çözüm odaklı hizmet anlayışının güzel bir örneğini şu an hep birlikte görüyoruz. Tuzla’ya yapılacak 400 yataklı hastane hizmete girinceye kadar belediye tarafından yaptırılan bu ek bina, vatandaşımızın daha iyi hizmet almasını sağlayacaktır.” dedi. Heybet “Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, ilçemizde hizmet veren 19 aile sağlık merkezlerinin sorunsuz işlemesi adına bütün desteği sağlamıştır. İlçemizde çok güzel gelişmeler oluyor. Bu noktada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış törende yaptığı konuşmada  ”Maalesef bu gün Türkiye’ye eskiden bir virüs gibi yapışan populizm hastalığına bu günlerde bazı siyasiler fazlasıyla bel bağlamış durumda. Sağlıksız siyaset, sağlıksız toplum demektir. Siyasetin kanseri de populizm’dir. Bu populizm işte görüyorsunuz, bir zamanlar kim ne veriyorsa ben 5 fazlasını vereceğim diyenlerdir” dedi.

Şimdi Türkiye’de sağlıkta atılan adımların artık herkesin göğsünü kabarttığını belirten Bağış, ”Eskiden devlet hastanesine gittiğiniz zaman sabah erken gelip kuyrukta bekleyip, sayı numarası alırdınız. Sonra doktorun huzuruna çıkabilmek için ayrı bir kuyrukta beklerdiniz. Sizi başka yere göndermeyip muayenehanesinde reçete yazdıysa şanslı sayılırdınız. Ama o reçeteyi ilaca çevirebilmek için ayrı bir kuyrukta dapha beklerdiniz. Zaten kuyruklarda beklerken kaptığınız mikroplarla, virüslerle hasta olurdunuz. Bu gün çok şükür Türkiye Cumhuriyetinin her vatandaşı istediği hastaneye gidebiliyor, istediği eczaneden ilacını alabiliyor” dedi.

Bağış, bu ülkede sağlıkla ilgili bir görevi üstlendiği dönemde, SSK Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde bu ülkeyi ve kurumunu batıran bir zihniyet olduğunu belirterek, şunları söyledi:”Bakın 1991 yılında kar eden SSK, 1992’den itibaren beyfendinin görev yaptığı 7 yıl boyunca durmadan zarar etmiş. Her geçen yıl zararı artmış. 1991’de 128 bin lira kar eden SSK, 1992 sonunda 2 milyon 556 bin lira, 1998 sonunda ise 447 milyon lira açık vermiş. O zamanlar SSK’lıların gidebildiği 300 küsür hastane varken, bu gün 2 bin küsü hastane var. Çünkü biz vatandaşımız arasında ayırım yapmıyoruz.”

Maltepe’deki Devlet Hastanesi Eksikliği

Bu ülkede herkesi sevdiklerini, hiç kimseyi ayırmadıklarını ifade eden Bağış, ”Ama maalesef kendi vatandaşına ‘bidon kafalı’ diyen zihniyet, kendi vatandaşına ‘ya onun oyu benimkiyle bir mi olacak o göbeğini kaşıyor’ diyen zihniyet, hala Türkiye’de vatandaşımızın önünü engellemek için, onun hak ettiği hizmetlerden yararlanmasına mani olmak için elinden geleni ardına koymuyor” diye konuştu.

Egemen Bağış, bu konuyla ilgili bir derdini paylaşmak istediğini belirterek, şunları söyledi: ”Maltepe yine Tuzla gibi İstanbul’un Anadolu Yakası’ndaki çok güzel, çok değerli ilçemiz. Maltepe’de devlet hastanesi açığımız var. Maltepe’de yapılmış, inşaatı tamamlanmış bir binayı devlet hastanesine dönüştürmek için ilçe başkanımızla birlikte çalıştık, çabaladık, sağlık bakanımızı da ikna ettik. Bina kiralandı imzalar atıldı.

Bu binaya daha evvel bir iş yeri olarak iskan verilmiş, bütün işlemleri bitmiş. Ne zamanki orada devlet hastanesi olacağı ortaya çıkınca Maltepe’nin CHP zihniyetli Belediye Başkanı hemen oranın ‘bir katını yıkmamız lazım, oranın üstünde şu malzeme var, 20 santim şurası kaymış’ diyerek kendi vatandaşının Maltepelinin sağlığa ulaşımını engellemek için elinden geleni ardına koymuyor.

Ben buradan Tuzla’dan Maltepe halkına Maltepe Belediye başkanını şikayet ediyorum. Kendi halkına zulmeden zihniyete hep beraber 12 Haziran’da sandıkta bir cevap verelim diyorum.İşte aradaki fark, Tuzla’nın Belediye başkanı devlet hastanesinin yapılması için katkı veriyor.”

İktidara geldiklerinde Sağlıkta Dönüşüm Programını hazırlayıp uygulamaya koyduklarını anlatan Bağış, ”Tam donanımlı ambulans sayısını 618’den 2.547’ye çıkardık. Kar yağışının yoğun olduğu bölgelerde 132 kar paletli ambulansı hizmete sunduk. Denizlerimizde ise 4 deniz ambulansı ile hizmet sunuyoruz. 2 tane uçak ambulansımız var. 18 tane helikopterimiz Türkiye’de ambulans olarak hizmet veriyor. Bunar daha evvel var mıydı arkadaşlar” dedi.

Bir yılda taşıdıkları hasta sayısının 2002’de 350 bin iken, 2010’da 6 kat artarak 2 milyona çıktığını vurgulayan Bağış, ”Eskiden bizi uyuturlardı. ‘Güçlü devlet, güçlü Türkiye’ diye. Hayır, güçlü toplum, güçlü birey, güçlü Türkiye yapar” şeklinde konuştu.

Bugün vatandaşların, yurdun her yerinde birinci basamak sağlık kuruluşlarımızdan her türlü hizmeti ücretsiz alabildiklerini dile getiren Bağış, bu hizmet için vatandaşlardan herhangi bir sosyal güvenlik belgesi istemediklerini anlattı.

Bağış, hizmet veren sağlık evi sayısını 1572’den 5 bin 268’e ulaştırdıklarını kaydederek, 2005 yılında başlattıkları aile hekimliği uygulamasını 2010 yılı itibariyle tüm ülke sathına yaygınlaştırdıklarını ve 74 milyon nüfusa 20 bin 500 aile hekimiyle hizmet verdiklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından, Bakan Bağış, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet ve protokol üyelerinin kurdele kesmesiyle Devlet Hastanesi Ek Hizmet binası hizmete açıldı.

 

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
25 Mart 2024
Başkan Gökhan Yüksel, İftar Sofrasında Kartallı Komşularıyla Buluşuyor

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her akşam iftar sofrasında Kartallı komşuları ile bir araya geliyor. Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde yaptığı mahalle iftarlarına katılan Başkan Gökhan Yüksel, Hürriyet, Soğanlık, Yakacık Çarşı ve Esentepe Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında Kartallılar ile bir araya geldi. Başkan Yüksel, belediye personeli ve aileleri ile Kartal Ekolojik Pazar […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]