SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Başkan Öz, Yakacık’a sahip çıkın!.

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Yakacık Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezinde düzenlemiş olduğu geniş kapsamlı toplantıya Yakacık’lılar büyük ilgi gösterdi. Toplantının birinci gündem maddesini önceki gün Yakacık YKYM merkezine baskın düzenleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerine sert tepki gösteren Başkan Öz, “Yakacık sizin semtiniz ve yuvanız. Sizlerden Yakacık’a sahip çıkmanızı istiyorum” mesajını iletti.

İlgili toplantıya Kartal Belediye Başkanı Op. Dr.Altınok Öz, Başkan Yardımcıları İbrahim Doğan, Gülseren Büyüktaş, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal Belediyesi Meclis üyesi İmkan Demirci, Ali Rıza İki sivri, Karyapsan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Nas, Kartal Zabıta Müdürü Atilla İlgün, Kartal Kent Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yazıcı, Yakacık Mahalle Muhtarları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

BURASI HALKIN YERİ

Kartal Belediyesi’nin kısa süre içersinde gerçekleştirmiş olduğu yararlı ve kalıcı hizmetlerini özetleyen Slayt gösteriminden sonra Yakacık ile ilgili önemli ve dikkat çekici bir konuşma yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “ YKYM Merkezi Kartal’ın sınırları içersinde olan, kamunun da yararlandığı bir yer. Muhtarlığı ile,  sağlık ocağıyla, PTT’si ile kullanılan bir yerin Kartal’lıların kullanması kadar doğal bir şey olmaz. İBB Daire Başkanlığından burayı istedik ve burasının tahsisini aldık.

Ne var ki sonradan YKYM’nin derhal boşaltılması gerektiği şeklinde bize yazı yazıldı. Burayı bize verdiler, burası halkın yeri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Sayın Kadir Topbaş ile telefondan yapmış olduğum görüşme de Kadir bey’e şunu söyledim. Efendim Yakacık’ta bir otopark var fakat otoparkın girişi, çıkışı yanlış yapılmış orayı düzeltin İSPARK kullansın.  Ama onun üstündeki bürolarda İSPARK’ın ne işi var? Dediğim de Kadir bey” hakikaten ne işimiz var” dedi.” olmaz böyle bir şey” dedi.  “bırakın kullansınlar” dedi.  İSPARK’ın ne işi var arkadaşlar?” dedi.

Uyarıda bulundu

Başkan Öz, şöyle devam etti: “ Arkadaşlar sizlerden öğrenmek ve duymak istiyorum. Yerinize sahip çıkacak mısınız çıkmayacak mısınız? Buna karar verin ve “biz burayı istiyoruz” deyin. Burasını Büyükşehir yaptı diye Büyükşehirin olmamalı. İktidar el değiştirdiğinde aynı konumlar yaşanmalı.

Onun için ben diyorum ki, bu tür mülkler o ilçenin, yerel yönetiminin kontrolünde olmalı. O halde İBB’nin bütçesinden para ayrılıp burayı yapsak bile, kiraya verip üç yıllığına, beş yıllığına değil o ilçenin yönetimine devir etmeli.

Bugün aynı şeyi Uğur Mumcu Mahallesi’nde de yaşadık. Zabıtalar kendilerine verilen emri uyguluyor. Yukarıdakileri de, zabıtalara emir verenleri de buradan uyarıyorum.  Hiçbir kimse hiçbir kimseyi germek durumunda  kalmamalı hele hele bu siyasi ortamda böyle hizmet alanlarımızı kullanıp insanlar arasında ayrışmaya, çatışmaya yol açacak davranışlar içine girmemeli. 

Onun için buradan onları uyarmış olalım. Biz buraların hizmet alanı olduğunu, kamu alanı olduğunu  ve bu gibi yerlerin yerel de kullanılmasının gerektiğini söylüyorum” şeklinde konuşarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi ilgililerine adeta gönderme de bulundu.

SOKAKTAN GELDİK

Başkan Öz, daha sonra mahalle Muhtarları, STK temsilcilerinin ve vatandaşların kendisine yönettiği soruları yanıtladı ve Yakacık ‘lılar çarşı meydanının eski görünümüne kavuşturulması noktasında Başkan öz’e teşekkür ettiler.

Yeni Mahalle Muhtarı İlhan Güzeltaş Başkan  Öz’den çarşı meydanına acilen WC yapılmasını istedi ve “Sayın Başkanım, hatırlıyormusunuz buraya gelişinde sizde sıkışmış ve bize WC nerede”? demiştiniz şeklinde ki hatırlatması bol alkış aldı. Başkan konuşmasını da şöyle noktaladı: “ Sokaktan geldik sokak politikasını da çok iyi biliriz”…

Fethi Satıcı

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]