SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Çiftçi, siyasette büyük hedeflerim var!..

Yayınlanma:
ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kartal’daki önceki ilçe Başkanı ve Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin’in siyasi danışmanı Yüksel Çiftçi, uzun bir aradan sonra suskunluğunu bozdu ve önemli açıklamalarda bulundu.

Siyaseti temiz bir zeminde yapmayı kendine ilke edindiğini belirten ve Cumhuriyet Halk Partisi önceki Genel Başkanı Deniz Baykal’ın prensi olduğu bilinen Yüksel Çiftçi,  Kartal’da 15 yıl gibi uzun bir aradan sonra partisine belediye başkanlığı kazandıran ilçe başkanı olarak tarihe geçti. Üç dönem CHP Kartal ilçe başkanlığı görevinde bulunan Yüksel Çiftçi,  bu görevinden kendi isteğiyle istifa ettiğini hatırlattı.

Taşların yerine oturmasını bekledim

Kartal’da yaklaşık 30 bine yakın akrabası ve  olduğunu  da hatırlatan Yüksel Çiftçi, Söze 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan milletvekili seçimlerinde  aday olmamasına da şöyle açıklık getirdi: “ Bildiğiniz gibi bu yeni süreçte 1. Bölgeden  milletvekili adaylığı ile ilgili isim olarak bendim. Yüksel Çiftçi olarak yakın çevremden, eş dost, arkadaşlarımdan siyasi birlik nitelik yaşadığım dostlarımdan milletvekili adayı olmam noktasında bir takım talepler ve baskılar geldi.

Fakat ben bu süreçte taşların yerine oturmasını bekledim. Bu seçimlerde CHP milletvekili seçimlerinde iktidar olma özlemiyle çalışmalarına başlamıştır. Bizlerde aktif olmasak  ta bu çalışmalara katkı yapıyoruz. Ben inanıyorum ki, bu dönem Cumhuriyet Halk Partisi iyi bir ivme yakalayacaktır” dedi.

Siyaseti izliyorum ve özlüyorum

Çiftçi, “Siyaseti izliyorum gözlüyorum ve siyaseti özlüyorum. Siyasi yaşamımda hamdım, yandım ve piştim. Siyasetten ayrılmış değilim, ayrılmayı da düşünmüyorum.  Şu anda Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Sayın Mustafa Zengin’in siyasi danışmanlığını yapıyorum. Aktif bir şekilde Maltepe’de de siyasi çalışmalarımızı Sayın belediye başkanımızla birlikte devam ediyoruz ve ben sıradan bir belediye başkanı değil, Pof. Dr. Mustafa Zengin’in siyasi danışmanlığını yaptığım içinde, bu şerefe nail olduğum içinde çok mutluyum.

İnşallah hem Maltepe’de, Kartal’da, Adalarda, Kadıköy’de ve Ataşehir’de, Anadolu yakasında ki belediyelerimizin yapacakları güzel hizmetlerle genel seçimlerde en çok oy alacağız. Yani bir yerde CHP’de ciddi bir oy patlaması olacak. Bunun işaretleri de görülmeye başladı” yorumunu yaptı.

AŞİRET MENSUBUYUM

CHP’nin genç politikacısı Yüksel Çiftçi, şöyle devam etti: “  Artık her şeyi daha net ve olgunlukla görebiliyorum ve zorlukları da karşılayabiliyorum. Biz her zaman söylediğimiz gibi Hz. Ömer’in adaletini, Hz. Ali’nin gücünü ve kudretini, altı okun ilkelerini oturtarak halka sunacağız.

Bundan herkes emin olsun ben çok itikatlı bir insanım. Evimden hiçbir zaman besmelesiz çıkmam geniş bir aile ve geniş bir sülaleyiz.

ŞADILLI sülalesine mensubuz. Şadıllı Aşiret Beyinin de torunuyum. Şadıllı çok büyük bir AŞİRET. Doğu’nun en büyük Aşiretlerden birisi.  Aşiret mensubu olduğum için Aşiretimle gurur duyuyorum.

Ancak Beylik ve Aşiretlik sistemine de karşıyım.  30 bine yakın bir akraba çoğunluğuna sahibiz. Söylediğim gibi bizler Cumhuriyet Halk Partisine gönül vermiş, Türkiye’de yaşayan milyonlarca insan gibi kan akrabalığından ziyade siyasi akrabalığa önem veren insanlarız.

Bizler özellikle fikir akrabalığına önem veririz. Ve ben milyonlarca fikir akrabam gibi inşallah Cumhuriyet Halk Partisini bu dönem iktidar yapmak için elimizden geleni yapacağız. Bu meyanda da üzerimizi ne düşüyorsa her zaman göreve hazır olduğumuz gibi hiçbir küskünlüğümüz de yok. Biz partiliyiz partili olma bilinci ile çalışıyoruz. Ümit ediyorum ki 12 Haziran’dan sonra Cumhuriyet Halk Partisi hak ettiği yere gelecektir” yorumunu yaptı.  

Yüksel Çiftçi’nin babası, İnşaat Yüksek Mühendisi Nail Çiftçi Maltepe Belediyesi İmar’dan sorumlu Başkan Yardımcısı görevini sürdürüyor.

Baykal’ın seçim çalışmalarına katılacak

Genç ve başarılı politikacı Yüksel Çiftçi, açıklamalarını şöyle noktaladı: “ dostum ve sırdaşım HÜMA KUŞUM” dedi ve ekledi, ” Siyasette Büyük Hedeflerim var”…  Yüksel Çiftçi, önümüzdeki günlerde CHP önceki Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın  seçim bölgesinde başlattığı seçim çalışmalarına katılacağı öğrenildi.

Fethi Satıcı

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Politika
08 Nisan 2024
SON DAKİKA Meral Akşener pes etti! Kongrede aday olmayacağını açıkladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den bomba açıklama. Akşener, yazılı bir açıklama yaparak kongrede aday olmayacağını duyurdu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den son dakika açıklaması geldi. Son dönemlerde eleştiri oklarının hedefinde olan Meral Akşener, yakın zamanda yapılacak olan Kurultayda aday olmayacağını açıkladı. MERAL AKŞENER’DEN YAZILI AÇIKLAMA Hem genel seçimlerde hem de yerel seçimlerde yaşanan […]