SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Bağış, Kartal Çınar caddesi esnafını dinledi

Yayınlanma:
ABONE OL

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış, seçim çalışmaları kapsamında Kartal Çınar Caddesinde esnaf  ziyaretinde bulundu, seçim otobüsünden halkı selamladı.

Ardından Ayazma’da AK  Parti Kartal İlçe Teşkilatınca tekstil iş verenleri için düzenlenen yemeğe  katılan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış, yaptığı konuşmada, tekstil sektörünün, kalkınmadan yana anahtar  rol oynayan sektörlerden biri olduğunu söyledi.


        Türkiye’nin genç bir nüfusa sahip olduğunu, bu nedenle Türkiye’de yeni  istihdam kapıları yaratmaları gerektiğini ve bunun için tekstil sektörünün çok  önemli olduğunu vurgulayan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış, şöyle devam etti:
        ”Bir yandan biz diyoruz ki, kişi başına düşen geliri Avrupa standartlarına yükseltelim, 25 bin dolar geliri olsun, herkes dilediğince yaşasın, istediğini yesin, giysin, istediğini çocuklarına alabilsin.

Öte yandan da diyoruz ki yok biz Çin gibi, Hindistan gibi kişi başına düşen geliri bin dolar  olan ülkelerle tekstilde rekabet edelim. Orada bir yanlışlık var. Bizim  markalaşmaya gitmeye ihtiyacımız var. Markalaşmayı ihmal etmişiz, markalaşma  konusunda üzerimize düşeni yapmamışız. Bizim dünyada rekabet eden markalaşmayı sağlamamız lazım. Sizler nasıl nakış işler gibi ürünleri ortaya çıkarıyorsanız,  biz de memlekette 9 yıldır adeta nakış işler gibi önümüze çıkarılan bütün  engellere rağmen, bütün muz kabuklarına rağmen, bütün takozlara rağmen, bu ülkede  çok önemli işler yaptık.”
 

Herkes, evde yatayım, 600 lira alayım’ der’

       2002’de iktidara geldiklerini ve her 2 yılda bir vatandaştan güven oyu  aldıklarını anlatan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış, ”Şimdi çıkmış Hindistan’ın Gandi’sine özenen ‘Çakma  Gandi Bay Kemal’, diyor ki; ‘Ben herkese 600 lira maaş bağlayacağım’. Peki  arkadaş, siz asgari ücretle insan çalıştıran kardeşlerimizsiniz, herkese 600 lira  verirseniz, siz 650-700 liraya nasıl adam çalıştıracaksınız? Kim gelir çalışmaya? ‘Evde yatayım, 600 lira alayım’ der” şeklinde konuştu.
        Bu ülkede çalışamayacak durumda olan, özürlü olan, kimsesi olmayan, yaşlı olan her bir vatandaşın ihtiyaçlarına devletin el uzattığını kaydeden Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış, ”Düşünebiliyor musunuz, biz hem diyoruz ki Avrupa’yla rekabet edeceğiz, Amerika’yla, Japonya’yla, Çin’le rekabet edeceğiz, bunu nasıl yapacağız, yan gelip yatarak yapacağız. Öyle bir şey yok. Elin Çinlisi sabah 5’te kalkacak başlayacak üretmeye, Avrupalısı sabahın 6’sında yollara dökülecek. Bizimkiler Çakma Gandi Bay Kemal’in verdiği fonu evde yan gelip yatarak afiyetle löp… Böyle bir gerçek yok” dedi.
        
        –”HANGİ KEMAL’SİN SEN?”-
        
        Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış, ”600 TL’yi nereden bulup da vereceksiniz” diye sorduklarını belirterek, ”Diyor ki, ‘Benim adım Kemal, ben bulurum’. Benim adım da Egemen, ne yapacağız şimdi? Herkesin bir adı var. Sen Kemal’sin de adın Kemal olunca sana bir yerden oluk oluk para mı geliyor? Ne oluyor yani? Biz Kemal’leri severiz de hangi Kemal’sin sen. Yaşar Kemal değilsin. Mustafa Kemal hiç değilsin. Olsa olsa Çakma Kemal’sin” diye konuştu.
        ”Milletin Çakma Gandilere karnının tok olduğunu” belirten Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış, ”Gerçekten biz Türkiye’ye dar gelen bir elbiseyi aldık, bu memleketin gövdesine cuk diye oturur bir hale sizlerle beraber getirdik ve yeni tasarımlarımızla bu ülkeye demokrasi gerekir dedik” dedi.
       Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış, 9 yıldır Türkiye için çok çalıştıklarını, birçok çılgın proje ürettiklerini, ama birilerinin hala bıraktıkları yerde kaldığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
        ”Muhalefet partisi bir seçim beyannamesi hazırlamış, ‘Ankara-Konya arası hızlı tren yapacağız’ diyor. Bu kadar halkından kopuk olamaz. Ankara-Konya hızlı tren bitti, yapıldı. Test sürüşleri başladı. Yakında hizmete giriyor, haberi yok. Sayın Bahçeli, hangi işlerle meşgullerse artık onu bilemiyoruz. Ankara-Konya arasındaki hızlı tren hattının bittiğinden haberdar değil ya da haberdar olmayanlarla etrafı çepeçevre sarılmış, onu seçim beyannamesine yazmış. Arkadaşlar Allah aşkına bunlara devlet teslim edilir mi, bunlara ülke teslim edilir mi?”
        Bu zihniyete artık ”dur” deme vaktinin geldiğini ifade eden Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış, ”Muhalefet partilerine gönül vermiş arkadaşlarımız da olabilir içinizde. Ama 9 yıldır iktidarda olan Adalet ve Kalkınma Partisi yatmadı. Allah için çok çalıştı. Önüne çıkan bütün engellere rağmen çalıştı, çabaladı, Türkiye’nin bu noktaya gelmesine vesile oldu” diye konuştu.
        Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış, bundan sonra da Türkiye için çok çalışacaklarını dile getirerek, 
”İnanın bana şu muhalefetteki arkadaşları, hem yavru muhalefetin başkanı Devlet Bey’i, hem Bay Kemal’i siz kendi atölyenize son ütücü alsanız ürünleriniz çift ütüyle çıkar. Daha çırak olamamış bunlar. Biz sizin sayenizde çıraklık beratımızı aldık, kalfalık beratımızı aldık, şimdi 12 Haziran günü inşallah hep beraber bize ustalık beratımızı vereceksiniz” dedi.
        Ülkede asırlarca Türküyle, Kürdüyle, Çerkeziyle, Lazıyla, Arnavutuyla, Zazasıyla, Boşnağıyla herkesin birlikte yaşadığını, etle tırnak olduğunu belirten Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış, ”Bu saatten sonra bizi kimse ayırabilir mi? Ama aramıza fitne sokmaya çalışanlar var. Bu ülkede Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın konvoyuna saldıracak kadar aşağılık zihniyetler var. Kardeşlerimizi şehit eden zihniyetler var. Onlara karşı da hep beraber mücadele vermek zorundayız” diye konuştu.

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

İBB Başkan Adayı Murat Kurum Tersane İşçileri İle Bir Araya Geldi
Belediye
22 Mart 2024
İBB Başkan Adayı Murat Kurum Tersane İşçileri İle Bir Araya Geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Tuzla’da Kuzey Star tersanesini ziyaret etti, işçilere seslendi. Konuşmasına “Verilen vaatlerin hatırlanmadığı bir sürece hep birlikte şahitlik ediyoruz.” Diyerek başlayan Kurum, “bu ülke büyüyecekse, bu şehrin sorunları halledilecekse eğer, bu şehre, aziz İstanbul’a ilgi göstermeniz lazım. İstanbul’a sevgi göstermeniz lazım.” sözleriyle devam etti. Kurum, daha sonra birlik ve […]

İBB Başkan Adayı Murat Kurum: Biz Yeniden Refah Partili seçmenimizin oylarına da talibiz
Belediye
22 Mart 2024
İBB Başkan Adayı Murat Kurum: Biz Yeniden Refah Partili seçmenimizin oylarına da talibiz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beyaz TV’deki Gündem Özel programında gazetecilerin sorularını yanıtladı. İstanbul’un algıyla yönetilmeye çalışıldığını belirten Murat Kurum, “Onların umurunda olan balya balya paralar. Öbür tarafı dizayn etmek için, finans bulmak için çalışıyor. Televizyonlara çıkamıyorlar. Bu soruyu sormamaları kaydıyla çıkıyorlar. Çıkın anlatın insanımız aydınlansın. Çok çelişkili açıklamalar yapıyor.” dedi. Murat Kurum, […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]