Minti Monti: Çocuklara yeni bir serüven

Yayın: 10:43 - 16.05.2011
Güncelleme: 10:43 - 16.05.2011

CarrefourSA Maltepe Park Alışveriş Merkezi, çocuklar için yepyeni bir dergi çıkarttı: Minti Monti.
Minti Monti, capcanlı çizimleri ve rengârenk fotoğraflarıyla, 7-10 yaş grubu çocuklara yönelik, 50×70 cm. boyutlarında bir poster dergi. Derginin sevimli karakterlerinden Minti bulmacayı, biriktirmeyi, saklamayı ve paylaşmayı seviyor; Monti ise birleştirmeyi, toplamayı, yuvarlamayı ve dağıtmayı. Çocuklar her sayıda Minti ve Monti’yle birlikte yeni bir serüvene atılacak. Her serüvende çocuklar Minti ve Monti’nin başından geçen olayların anlatıldığı çizgi roman, basit malzemelerle yapabilecekleri oyun ve oyuncaklar, bulmacalar, bilmeceler, onları düşünmeye, sorgulamaya yönlendiren etkinlikler ve uzay, doğa, hayvanlar, robotlar gibi sevdikleri konularda ilginç bilgilerle karşılaşacak. Kısaca çocukların okuma alışkanlığı geliştirmelerine, kendilerini ve dünyayı tanımalarına yardımcı olacak eğlenceli, bir o kadar öğretici bir dergi Minti Monti. Derginin arka yüzündeki sevimli hayvanların fotoğrafları bir poster olarak çocukların odalarını süsleyecek.
Minti Monti, dergi alanında Türkiye’nin en tecrübeli ekiplerinden biri tarafından, çocuk eğitimini temel alan bir anlayışla hazırlanıyor.

Sorumlu Yazı İsleri Müdürü Oktay Uludağ, 12 yıldır Atlas dergisinde editör ve yazar olarak çalışmakta. Aynı zamanda birçok kurumsal yayının yaratım ve üretim sürecinde görev yaptı. Editör Tuğba Can, ODTÜ mezunu, 1994 yılından bu yana bilim eğitimiyle uğraşıyor; bilim yazarı. TUBITAK Bilim Çocuk, Meraklı Minik dergilerinde yazılar yazıyor. İllüstratör Bengi Gençer, 1979 Ankara doğumlu. Hacettepe Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü mezunu. 2002 yılından bu yana çocuklar için masal, öykü ve ders kitapları çizimi yapıyor. TÜBİTAK Bilim Çocuk ve Meraklı Minik çocuk dergileri için her ay farklı konuları çiziyor.

 

İSTANBUL (İHA)

Exit mobile version