SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal’da engelliler haftası coşkuyla kutlandı

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi Engelliler Haftası’nda bir dizi etkinlik düzenledi. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan Engelliler Koordinasyon Birimi’nin Engelliler Haftası programı ilk olarak Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün Kartal Belediyesi bünyesinde görev yapan tüm engelli personelle kahvaltıda bir araya gelmesiyle başladı.

Kartal Belediye Başkan Yardımcılarının da katıldığı kahvaltıda Kartal Belediyesi Engelliler Koordinatörü Özgür Uğur, Başkan Öz’e Kartal’da yaşayan engellilerin sorunlarının çözüme kavuşturulma düzeyinden söz ederek;  Kartal’da yaşayan 3600 engelli vatandaşa ulaştıklarını ve temas halinde olduklarını belirtti.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ise Kartal’ın yeniden kurulabileceğini şu ana kadar  kazandığımız bilgi birikimi ile alt yapısı, yolları, sokakları, parkları, durakları, kaldırımları ile hep beraber Engelsiz Kent oluşturabileceklerini belirterek; sözlerine şöyle devam etti; “engelliler üzerinden ticaret, siyaset yapan tüm anlayışlara, politikalara karşı; siyasetin engellileri kullanmasına izin vermeyeceğini belirterek; Kartal Belediyesi’nde görev yapan tüm engelli personelin Engelliler Haftası’nı kutladı.

Engelli çocuklar dünya oyuncaklarıyla

Engelliler Haftası programı kapsamında İstanbul Oyuncak Müzesi’ne düzenlenen gezide, çok sayıda engelli çocuk dünyanın birçok bölgesine, dönemine ait oyuncakları görebilme şansına kavuştu. Engelliler Haftası etkinlik programının son günü Engelsiz Kartal Yürüyüşü ile başlayarak; engellilerin düzenlediği konser ve gösterilerin olduğu Engelliler Şöleni ile devam etti.

Engelsiz, yaşanabilir kent ideali


İlk olarak Hasan Âli Yücel Kültür Merkezi önünde toplanan engelliler ve yakınları Kartal Meydanı’na kadar “Kartal’a Engel Yok” sloganıyla “Azim Her Güçlüğü Yener,” “Engeller Beni Durduramaz” ve “Mutluluk Engellenemez” dövizleri taşıyarak; düdükler çalarak Kartal Meydanı’na kadar yürüdü. Meydanda kurulan platformda düzenlenen etkinliklerin açılış konuşmasını yapan Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Fügen Mavi, “Kartal Belediyesi Engelliler Koordinasyon Birimi, Engelliler Haftası etkinliklerini, bütün bir yıl boyunca büyük emek ve özveri ile hazırladılar. Burada sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Biliyorsunuz ki engelli olma hali yaşam alanlarında zorlanmanın getirdiği farklılıkla kendini gösterir. Ama biz engellilerin yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemleri aldığımız takdirde onların yaşamlarında kolaylığı sağlamış oluruz. Engellilerin yaşam haklarına saygı göstermeliyiz ve engellilerle dayanışma içerisinde olmalıyız. Hepinizin Engelliler Haftası’nı kutluyorum ve engelsiz günler diliyorum” dedi.

Açılış konuşmasından sonra söz alan Kartal Belediyesi Engelliler Koordinatörü Özgür Uğur, “Kartal’ı daha engelsiz daha yaşanabilir bir kent haline getirme çabamız devam etmektedir. Elbette bu uzun bir yol ve biz bu yolun başındayız. Bu yolda koşarak ilerliyoruz.

‘Kartal’a Engel Yok’ idealimizi büyük bir coşku ile büyük bir inançla yaşama geçirmek için çalışıyoruz. Bugün ‘Engelsiz Kartal Yürüyüşü’ yaptık ve bu yürüyüşte bizlere engelli yakını, tanıdığı olmasa da destek veren tüm arkadaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Kartal çok eski bir kent ve bu kent kurulurken, yapılandırılırken maalesef engelli insanlarımız yok sayılarak bu günlere gelmiş; ama bizler var olan bu sorunları iyileştirmek ve yeni yapacağımız yapılarda engelsiz bir Kartal oluşturmak için kollarımızı sıvadık ve çalışmalarımıza başladık. Biz Kartal’da dışarıya çıkamayan, yaşama katılamayan engelli vatandaşlarımız kalmayana dek çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz” dedi.

10 Tekerlikli sandalye sahiplerini buldu


Yapılan konuşmaların ardından Kartal Belediyesi ve Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin işbirliği ile hayata geçirilen ‘Kartal’da Gelecek için Engel Yok’ kampanyası kapsamında toplanan şişe kapaklarıyla engelli yurttaşlara alınan 10 tekerlekli sandalye Engelliler Şenliği’nde sahiplerini buldu. Meydana kurulan sahnede özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden gelen engelli öğrenciler,  halk oyunları, dans performansları sergileyerek; oluşturulan koro ile çok sayıda şarkı söyledi.

Kartal Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliklerde Kartal Belediyesi çocuk halk dansları topluluğu da sahne aldı. Dans gösteriminin ardından engelli yerel sanatçı Hasan Kaplan sahnede yerini aldı. Sanatçı, seslendirdiği türkülerle şenliği izlemeye gelenlere müzik keyfi yaşattı. Son olarak Kartal Belediyesi Mali İşler Müdürlüğü’nde çalışan engelli personel Taha Sefa Aydın, tüm izleyicilere kendine ait şiir kitabından birkaç şiir okudu. Aydın, geçen hafta Anneler Günü’nü hatırlatarak tüm annelere “Annem” adlı şiiri armağan etti. Etkinliğe katılan tüm özel rehabilitasyon kurumlarının öğretmenlerine Kartal Belediyesi tarafından çiçek hediye edilmesiyle şenlik sona erdi.

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
26 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencileri Maltepe Üniversitesi’ne Konuk Oldu

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü 6 yaş öğrencileri ve Kalben Derneği’nin (Korunma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği) katılımı ile Marmara Eğitim Köyü Maltepe Üniversitesi’nde “23 Nisan Çocuk Şenliği” yapıldı. İstanbul Marmara Eğitim Kurumları Vakfı (İMEV), Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği ve Mediha Engizer Mesleki Teknik Anadolu Lisesi  Çocuk […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]