SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Büyük reisi ziyaret ettiler

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi Meclis üyesi ve Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülseren Böyüktaş, İstanbul Yerel Basın (YER-BAS) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Yıldız ve İşadamı Erdoğan Güneşer Boluspor-Kartalspor maçını izlemek için geldikleri Bolu’da Bolu’nun adeta simgesi olan Büyük Reis “Oturan Boğa” yı sembolik Kızılderili Kampında ziyaret ettiler.

DAĞLARI VE OVALARI ÇOK ÖZLEDİM

Konuklarını güler yüzle ve samimiyetle karşılaşan, Amerika’da yaşayan Kızılderililerin dünyadaki temsilcisi olarak tanınan “Oturan Boğa” konuklarına geleneksel Kızılderili konukseverliğini ve kültürüne anlattı.

Büyük reis’in çadırının önünde konuklarını ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, duygularını şöyle açıkladı: “ Yataha ‘ya  ahana ‘ka mitekuhe  oyasin. Merhaba hoş geldiniz hepimiz kardeşiz.

Kızılderili kültüründe Türk kültürü gibi mutlak surette gelen misafirlerine karşı  sevgi ve saygı ilk şartımızdır. Bolu’ya gelerek Oturan Boğa’yı ziyaret eden dostlarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Onların buraya gelişleri beni hem duygulandırdı hem de çok sevindirdi.

Dostlarımıza zamanım olsaydı Bolu’nun doğal güzelliklerini göstermek içinde zaman ayırabilirdim ancak uzun zamandır dağlara gitmediğim için güneşin şu güzel günlerinde dağlara ormanlara gitmek istiyorum doğrusu. Sayın dostlarımın buraya gelişleri ciddi anlam da benim için onur verici bir duygudur. 65 yaşına girmiş,45 yılını İstanbul’da geçirmiş olan ben hiçbir parti, hiçbir siyasi kaygısı olmayan bir adamım. Kızılderili kültürün de öğrendiğimiz şey şudur; bir insanın rengi soyu ırkı mezhebi dini  ve rengi ne olursa olsun dünya da yaşayan insanların iki tür olduğunu Kızılderililer bilir. İyi insanlar, kötü insanlar” hatırlatması yaptı.

BEYAZ ADAMIN ORTADOĞU DA NE İŞİ VAR?

Büyük Reis şöyle devam etti: “  Biz beyaz adam gibi büyük ateş yakarak insanları uzaklaştırmayız. Biz Kılıderililer küçük ateş yakar, insanları etrafına toplar, beyaz adam büyük ateş yakar insanları etrafından uzaklaştırır.

Beyaz adamın Afganistan’da ne işi var? Beyaz adamın Irak’ta ne işi var? Beyaz adamın Ortadoğu ülkelerinin iç işlerine karışmakta ne işi var diye sürekli düşündüm, durdum. Politika dışı olduğum için her şeyi açık açık söylemek istemiyorum doğrusu. Dünya Atalarımızdan bize miras kalmadı.

Biz onu çocuklarımızdan ödünç aldık. Önümde yürüme takipçin olmayabilirim. Arkamda yürüme öncün olmayabilirim. Yanımda yürü ki, ikimizde eşit olalım. Su gibi olmalıyız her şeyden aşağı da ama kayadan daha kuvvetli. Arslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir. Sizi Kartal halkını, Türkiye’mi, Bayrağımı ve vatanımı çok seviyor, sevgiler sunuyorum” diye konuştu.

ÇOK MUTLU OLDUM

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülseren Böyüktaş, Kimya Yüksek Mühendisi olan Büyük Reis “Oturan Boğa” ile ilgili yorumunu şöyle dile getirdi: “  Tabi ki gelenek ve göreneklerin ve ananelerin yaşatılması lazım. Bizim de ülkemizde farklı kültürden gelen insanların bu kültürü sürdürmesi çok hoş. Büyük Reis’i ziyaret etmekten mutluluk duydum ve sevindim. Önce size’de teşekkür ediyorum bana böyle bir imkanı sağlayıp ta böyle bir güzelliği görme fırsatını verdiğiniz için. Çok mutlu oldum ve Büyük Reis’i tanımak tan’da çok hoşlandım.” Yorumunu yaptı.

İstanbul Yerel Gazeteciler (YER-BAS) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Yıldız, “Bir ilin sembolünü gelip ziyaret etmeden gitmek olmaz. Kızılderililer geçmişte Amerikalılar ve yahut beyaz Adam’dan çok çekmiştir, zulüm görmüş ve soy kırıma tabi tutulmuştur. Büyük Reis’i tanımakla çok büyük mutluluk duydum. Bu imkânı sağladığınız için de size ayrıca teşekkür ediyorum”.

SİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Erdoğan Güneşer; “  Bolu’nun Turizm elçisi olan, bütün dünyanın yakından tanıdığı ve sevgi duyduğu Büyük Reis’i tanımanın ve onun tatlı sohbetini dinlemek, Kızılderili kültürünü öğrenmekte ayrıca beni mutlu etti. Özellikle Kızılderili Reislerin simgesi olan baylığı giymek te bize nasip oldu. Bende size bu güzelliği tattırdığınız için teşekkür ediyorum.

Fethi Satıcı

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
25 Mart 2024
Başkan Gökhan Yüksel, İftar Sofrasında Kartallı Komşularıyla Buluşuyor

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her akşam iftar sofrasında Kartallı komşuları ile bir araya geliyor. Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde yaptığı mahalle iftarlarına katılan Başkan Gökhan Yüksel, Hürriyet, Soğanlık, Yakacık Çarşı ve Esentepe Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında Kartallılar ile bir araya geldi. Başkan Yüksel, belediye personeli ve aileleri ile Kartal Ekolojik Pazar […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]