SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Tuzla’da festival coşkusu….

Yayınlanma:
ABONE OL

Tuzla Kültür Sanat Spor ve Bilim Günleri, coşkulu bir açılışla başladı. İstanbul Valisi Hüseyin Mutlu tarafından açılışı yapılan törene Vali Yardımcısı Feyzullah Özcan, Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Kemalettin Gür, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşat Yayla, Tuzla Başsavcısı Ahmet Gökçınar, Tuzla Emniyet Müdürü Mustafa Yolcu, Denizcilik Fakültesi Dekanı Nil Güler, Tuzla’daki sivil toplum örgütleri temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Coşkulu bir şekilde geçen ve gece yarısına kadar süren ilk gün etkinliklerini sonuna kadar takip eden Vali Hüseyin Mutlu, organizasyon heyetini emeklerinden ve başarılarından dolayı tebrik etti.

KANKA POLİS ÇOCUKLARLA

Tuzla Kültür Sanat Spor ve Bilim Günleri etkinlikleri, Tuzla Lisesi önünden yürüyüşe geçen açılış korteji ile başladı. Tuzla İmam Hatip Lisesi Mehter Takımı eşliğindeki kortej, vatandaşların sevgi gösterileri ve alkışları eşliğinde sahil tören alanına kadar yürüdü. Korteje katılan çocukların sevgili polis amcası ‘Kanka Polis’, kortejde çocuklardan büyük ilgi gördü.

MEHTERAN VE HALK OYUNLARI İLE BAŞLADI

Sahildeki törenler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başladı. Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, organizasyon heyeti adına Atatürk anıtına çelenk koydu. Protokol konuşmalarının ardından Tuzla İmam Hatip Lisesi Mehter Takımı alanı dolduran Tuzlalılara bir konser verdi. Açılış töreni, Tuzla Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin gösterisi ile sona erdi.

YAZICI: “GELECEK NESİLLER İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Tuzla Kültür Sanat Spor ve Bilim Günleri açılış töreninde konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Kaymakamlık, Belediye, Milli Eğitim ve sivil toplum örgütlerimizin katılımı ile gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik günlerinde kültür, sanat ve spor etkinliklerinin yanı sıra, geleceğin bilim adamları olacak öğrencilerimiz, bilim çadırında yıl boyunca yaptıkları çalışmaların ürünlerini sergileyecekler. Biz tüm kurumlarımız ve tüm imkanlarımızla, geleceğimizin teminatı gençlerimizin başarısı için çalışıyoruz” dedi.

ÇÖPTEN HARİKALAR YARATTILAR

Kültür Sanat Spor ve Bilim Günlerinin en önemli etkinliklerinden biri olan ‘Bilim Çadırı’nın açılışını, İstanbul Valisi Hüseyin Mutlu Yaptı. Tuzla sahilinde kurulan bilim çadırında, Tuzla’daki tüm okullar, yıl boyunca öğrencilerin yaptıkları çalışmaları sergiliyorlar. Bilimsel çalışmalarla hayal dünyalarının sınırlarını zorlayan çocukların, birbirinden ilginç projelerini sergiledikleri bilim çadırı, büyük ilgi görüyor. Pet şişe atıklarından dev kuleler ve ilginç eserler ortaya koyan çocuklar geleceğin bilim adamları olacaklarını gösterecek başarılı çalışmalarını ziyaretçilere tanıtıyorlar. Protokolle birlikte sergiyi gezen İstanbul Valisi Hüseyin Mutlu, çadırdaki standları tek tek gezerek öğrencilerden çalışmaları hakkında bilgi aldı, sorular sordu. Başarılarından dolayı öğrencileri tebrik eden Vali Mutlu öğrencilere “Hız kesmeden çalışmalarınıza devam edin” mesajı verdi. Bilim çadırı, vatandaşlar tarafından 19 Mayıs’a kadar gezilebilecek.

ÖĞRETMENLERİN HÜNERLİ ELLERİNDEN

Etkinlik günleri kapsamında ziyarete açılan “Öğretmenler Resim Sergisi”nin açılışını İstanbul Valisi Hüseyin Mutlu, Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşat Yayla ve diğer protokol üyeleri birlikte yaptılar. Tuzla Belediyesi Sanat Galerisi’nde ziyarete açılan sergiyi gezerek eserleri tek tek inceleyen Vali Hüseyin Mutlu, öğretmenlerle sergiledikleri eserler hakkında sohbet etti. Vali Mutlu, sanat galerisindeki anı defterine de duygularını yazdı.

MURAT BAŞARAN COŞTURDU


Tuzla Kültür Sanat Spor ve Bilim Günleri’nin açılış gününde Tuzlalı müzikseverlere bir konser veren sanatçı Murat Başaran, sahil alanını dolduran kalabalığı coşturdu. Sanatçı ile birlikte şarkılara eşlik eden Tuzlalılar, eğlencenin tadını çıkardılar. Konser öncesi sahne alan Kafkas Halk Dansları ekibi ise, yaptıkları gösterilerle Tuzlalı vatandaşlara keyif dolu anlar yaşattılar.

6 GÜNDE 30 ETKİNLİK

İlk günü büyük coşku içerisinde geçen Tuzla Kültür Sanat Spor ve Bilim Günleri 21 Mayıs’a kadar tiyatro gösterileri, spor müsabakaları, sergiler, oyunlar gibi çeşitli etkinliklerle devam edecek. Etkinliklerin son günü olan 21 Mayısta ise yat yarışları, dragon bot gösteri yarışları, kano yarışları gibi deniz sporları müsabakaları yer alacak. Son gün ayrıca, Deniz Harp Okulu öğrencileri, sahile yanaştırılacak yelkenli yatlarda vatandaşlara yelken sporu hakkında bilgi verecek ve yatları gezdirecekler. 

 

İlgili Haberler

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]