Kartal stadında 19 Mayıs coşku ile kutlandı!..

Yayın: 11:48 - 19.05.2011
Güncelleme: 11:48 - 19.05.2011

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kartal’da düzenlenen görkemli törenlerle kutlandı.

Kartal Stadı’nda gerçekleştirilen törene Kartal Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Cumhuriyet Başsavcısı Yusuf Ulu, Garnizon Komutanı Yüksel Sekmen, Kartal ilçe Emniyet Müdürü İbrahim Dereboylu, Siyasi Parti temsilcileri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gök, Kartal Halk Eğitim Müdürü Serpil Güleçyüz, Okul yöneticileri, gösteri yapan öğrenciler katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu yapıldıktan sonra İstiklal Marşımız okundu.  Akabinde Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gök, burada yapmış olduğu kısa fakat anlamlı konuşmasında şunları söyledi: “ Bu gün ülkemizin bütün şehirlerinde, kasabalarında ve köylerinde Türklerin yaşadığı her tarafta ve her yerde aynı aşkla, aynı inançla ve aynı heyecanla yürekler çarpmakta, Atatürk’ü anmakta ve bayram yapmaktadır.

Bu büyük bayram gençlerimizle birlikte, milletçe büyük istekle, heyecanla ve coşkuyla her yıl kutlanmaktadır.

Bu gün Türk milletinin birlik ve beraberlik ruhunun her geçen gün güçlenip kuvvetlendiği, milletimizin kenetlendiği, milli mücadelenin meşalesinin de yakıldığı bir gündür.

İhtilaf devletleri tarafından işgal edilen yurdumuzun, Atatürk’ün önderliğinde her türlü güç şartlara göğüs gerilerek istiklalini kazandığı bahtsız talihini yendiği ve kurtuluş savaşını da başlattığı günün 92. Yıl dönümüdür. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizin 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyor, hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Hidayet Kılıç, ismindeki öğrenci Atatürk’ün Türk Gençliğine hitap’ını okudu. Bu arada öğrencilerin oluşturduğu gösteri ve figürler ile birlikte Folklor gösterileri ilgi ile izlendi.

Fethi Satıcı

 

 

Exit mobile version