Tuzla su sporlarının cazibe merkezi olacak…

Yayın: 07:14 - 24.05.2011
Güncelleme: 07:14 - 24.05.2011

TUZLA Kaymakamlığı, Tuzla Belediyesi, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle düzenlenen “ Tuzla 3. Kültür Sanat Spor ve Bilim Günleri” etkinlikleri sona erdi.

Son gün gerçekleşen spor etkinliklerinde Kano, dragon bot ve kürek yarışları yapıldı. 6 günde 30 etkinliğin yaşandığı Kültür Sanat Spor ve Bilim Günleri, Sabancı Üniversitesi Devasaz grubunun konseriyle son buldu.

Deniz Harp Okulu Komutanlığı, İTÜ Denizcilik Fakültesi  desteğiyle, Tuzla Sahilinde düzenlenen kano, kürek  ve dragon bot yarışlarında, milli sporcuların da yer aldığı kano ve kürek takımları birbirleriyle kıyasıya yarıştı. Dragon Bot yarışlarında birinciliği Tuzla Belediyesi kazanırken,  Bayanlar Kano yarışımı Çukurova Üniversitesi kazandı. Başa baş mücadelenin yaşandığı Deniz Küreği yarışmasını Tuzla Deniz Yıldızı takımı birinci, Deniz Kuvvetleri Gücü ikinci olarak tamamladı.

27 kategoride gerçekleşen yarışlarda dereceye giren takım ve sporculara kupa ve madalyaları, Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Deniz Harp Okulu Komutanı Kemalettin Gür ve protokoldeki diğer isimler tarafından verildi.

 

 

Devasa(z) Konser

Yarışların ardından Tuzla sahil tören alanında gerçekleşen etkinliklerde, Tuzla Belediyesi minik ve büyüklerden oluşan Halk Oyunları Grubu izleyicilere keyif dolu dakikalar yaşattı. Karadeniz ve Kafkas yöresine ait halk oyunlarını sergileyen Halk Oyunları grubu vatandaşlardan yoğun alkış aldı. Etkinliklerin kapanış konserinde sahne alan Sabancı Üniversitesi Devasaz Grubu 7 bölgeden seslendirdikleri türkülerle muhteşem bir konser gerçekleştirdi.

Etkinlikler Yerel Birlikteliğin Ürünüdür

Kapanış töreninde konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, spora destek olacaklarını her platformda vurguladığını hatırlattı. Başkan Dr. Yazıcı, “Yeşil ile mavinin buluştuğu bu ilçede, yine yeşil ile mavinin buluştuğu bu alanda böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptığımız için mutluyuz. Bu sene üçüncüsünü düzenlediğimiz etkinlikler ilçemizdeki kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının bir ürünüdür. Böyle bir birliktelikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Yazıcı ayrıca,  Tuzla’da su sporlarının yaygınlaştırılması açısından bu tür etkinliklerin çoğalacağını ifade etti.

 

Exit mobile version