Güreş turnuva’sının şampiyonu Onur Özdemir

Yayın: 14:28 - 24.05.2011
Güncelleme: 14:28 - 24.05.2011

İstanbul Gençlik ve Spor İl Genel Müdürlüğü ve Üsküdar Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği 7. Geleneksel Türk Dünyası Güreş Turnuvası’na 8 ülkeden 130 sporcunun katılımı ile gerçekleştirildi. Serbest stilde Sancaktepe Belediyesporlu Onur Özdemir, 42 kg’da 4 maçında da tuşlayarak altın madalyanın sahibi oldu.

İstanbul Gençlik ve Spor İl Genel Müdürü Tamer Taşpınar, Türk Dünyası Güreş Turnuvası ve Kültür Şöleni müsabakalarının çok güzel geçtiğini söyledi. 8 ülkeden 130 sporcunun katıldığını belirten Taşpınar, ”7 yıl önce başlarken, birlik beraberlik kardeşlik duygusu gelişmesi için başlatmıştık. Gerçekten iyi dostluklar gelişti.” diye konuştu. Taşpınar, bu yıl organizasyona Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan, Yakutistan, Dağıstan, Bulgaristan, Makedonya, Kosova ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden sporcuların katılacağını, Üsküdar Belediyesi Güreş Takımı’nın da turnuvada yer aldığını söyledi.

42 kg serbest stilde Onur Özdemir yaptığı 4 maçı da tuşlayarak kazandı. İki Rus, bir Azeri ve bir Türk milli takımdan rakiplerini yenen Onur, büyük bir başarıya imza attı.

Onur Özdemir İzmir Kuşadası’nda 26 Mayıs’ta ki Yıldızlar milli takım kampına katılarak Dünya ve Avrupa şampiyonalarına hazırlanacak.

Şampiyonda en başarılı antrenör olarak ise Sancaktepe Belediyespor güreş Antrenörü Harun Doğan seçildi.

Burhan Felek Spor Kompleksi 50. Yıl Spor Salonu’nda yarın başlayan turnuva, 22 Mayıs Pazar günü sona erdi.

 

 

Exit mobile version