SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Bahçeli’den Başbakan’a ağır ifadeler…

Yayınlanma:
ABONE OL

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul’daki mitingde Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a ağır ifadeler kullandı.

Başbakan Erdoğan’a ‘densiz’ diyen Bahçeli, Erdoğan’ın Türkiye’yi yönetmesinin zül olduğunu savundu. Başbakan’ın milliyetçilikte kendileriyle boy ölçüşemeyeceğini ileri süren Bahçeli, “Senin ne seviyen yeter ne de bozuk sicilin buna el verir. Sen milliyetçiliği ağzına bile alamazsın.

Çünkü o ağızdan Türklüğe ve milli kimliğe zehir saçılmıştır.” ifadelerini kullandı. Terör örgütü PKK ile AK Parti arasında seçim sonrası için pazarlıklar yapıldığını iddia eden Bahçeli, TSK’nın ise köşeye sıkıştırıldığını ileri sürdü.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin İstanbul mitinginde konuştu. Kazlıçeşme’de düzenlenen mitingde konuşan Bahçeli’nin hedefinde Başbakan Erdoğan vardı. Başbakan’a yönelik ağır ifadeler kullanan Bahçeli, milliyetçiliğe vurgu yaptı. Başbakan Erdoğan’ın, Merkez Bankası’nın rezervlerindeki artışı milliyetçilik olarak sunduğunu söyleyen Bahçeli, “IMF kapılarındaki gezdiği günleri unutturmaya çalışıyor.

Başbakan, milliyetçiliği parayla ölçüyor. Her şeyi banka hesaplarına benzetiyor. Bu kadar densiz, art niyetli ve gerçeklerden kopuk bu şahsın Türkiye’yi yönetmesi Türk milleti için bir züldür. Ülkemizi pazarlamakla övünen, parti menfaati için papaz elbisesi bile giyebileceğinden bahseden Başbakan’a hatırlatırım ki sen bizim milliyetçiliğimle asla boy ölçüşemezsin. Senin ne seviyen yeter ne de bozuk sicilin buna el verir. Sen milliyetçiliği ağzına bile alamazsın. Çünkü o ağızdan Türklüğe ve milli kimliğe zehir saçılmıştır.” diye konuştu. 

Milleti bölmek için hiddet ve nefret dalgasının yayıldığını öne süren Bahçeli, “Senin için milliyetçilik ve milliyetçiler düşmandır. Milliyetçileri gözaltına almakta, sindirmekte, iftira atmakta üstüne yoktur. Ne var ki sıra İstanbul’u yaşanmaz hale getiren çetelere gelince görmezden geliyorsun.

Asayişsizliğin her tarafı esir aldığından haberin bile yok. Başbakan sanmaktadır ki Orta Asya’ya gitmek, Orhun Anıtları’nın yolunu yaptırmak, koşup ağlamak, rozet takmak milliyetçiliktir. Başbakan her şeyi istismar ettiği gibi milliyetçiliği de istismar etmektedir. Başbakan Erdoğan’a buradan sesleniyorum, milliyetçilik bir hissetmedir. Taklit ve şekille olmaz. Bir inanç meselesidir eş başkanlıkla bağdaşmaz.

Sen Orta Asya’nın haritada yerini bilmezken, atalarımızın hatıralarını bizler kalplerimizde yaşıyorduk. Mete Han’ın zaferleriyle övünüyor, Bilge Kağan’la gurur duyuyor, Alpaslan da kendimizi buluyorduk. Tanrı Dağı denildiği zaman umutlanıyor, Doğu Türkistan denildiği zaman hüzünleniyorduk. Orhun’un suyundan susuzluğumuzu giderecek günlerin düşünü kuruyorduk. Recep Tayip Erdoğan, sen bunları anlamazsın, anlasan da dile getiremezsin.” dedi. 
Konuşmasının büyük bölümünde Başbakan Erdoğan’a yüklenen Bahçeli, “Senin karikatüründe bile kovboy var, batı özlemi var. Teslimiyet ve yabancı hayranlığı senin içine sinmiş. Sen istesen de bizden olamazsın, milliyetçi kalamazsın. Zira Türk milletine yabancısın. Sen değimlisin milletçiliği kırmızı çizgi ilan eden. Şimdi ne oldu da milliyetçiliği ağzından düşürmüyorsun. Üstelik bizim milliyetçiliğimizi eleştirmeye cüret ediyorsun. Sen kendine bak ve milliyetçilerin sabrını daha fazla zorlama.” şeklinde konuştu. 

İstanbul CİHAN

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Politika
08 Nisan 2024
SON DAKİKA Meral Akşener pes etti! Kongrede aday olmayacağını açıkladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den bomba açıklama. Akşener, yazılı bir açıklama yaparak kongrede aday olmayacağını duyurdu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den son dakika açıklaması geldi. Son dönemlerde eleştiri oklarının hedefinde olan Meral Akşener, yakın zamanda yapılacak olan Kurultayda aday olmayacağını açıkladı. MERAL AKŞENER’DEN YAZILI AÇIKLAMA Hem genel seçimlerde hem de yerel seçimlerde yaşanan […]