SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Erdoğan, Kartal’ın il olacağını işaret etti

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal meydanından bir ilçe halkını değilde, vilayet halkını selamladığını dile getiren Başbakan Erdoğan, İstanbul’da kurulacak iki yeni şehirden birinin Kartal olacağını açıkça ifade etmiş oldu.

Başbakan Erdoğan: Bu CHP, camileri ahıra çeviren zihniyettir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kartal mitinginde yaptığı konuşmada CHP’nin zihniyetinin camileri ahıra çeviren zihniyet olduğunu savundu.

12 Haziran’da milletin CHP’ye gereken cevabı vermesini isteyen Erdoğan, “Kalkıyorlar yeri geliyor bakıyorsun imam hatibi savunuyor, biraz dürüst ol be! Başörtülü kızların üniversiteye girmesi olayında neden MHP ile beraber ortak hareket etmiştik onu engellediniz, biz el ele vereceğiz, siz bize güç verin yeni anayasa, temel hak özgürlüklerle, 12 Haziran’dan sonra bunların hepsini çözelim.” ifadelerini kullandı.


Başbakan Erdoğan, İstanbul’daki mitinglerini Kartal’da tamamladı.

Kartal Meydanı’nda halka seslenen Erdoğan, İsmet İnönü üzerinden CHP’ye yüklendi. İnönü’nün ezanı Türkçe’leştirdiğini dile getiren Erdoğan, “İnönü ezanı Türkçeleştirdi Menderes aslına döndürdü, aslına döndürdüğü için bay Kemal çıkmış ‘Ezan okunuyorsa CHP sayesinde okunuyor’ diyor. 12 Haziran’da gelin bunlara gümbür gümbür gereken cevabı verelim.

Bu CHP camileri ahıra çeviren zihniyettir. Kalkıyorlar yeri geliyor bakıyorsun imam hatibi savunuyor. Biraz dürüst ol be! Başörtülü kızların üniversiteye girmesi olayında neden MHP ile beraber ortak hareket etmiştik, onu engellediniz? Biz el ele vereceğiz, siz bize güç verin yeni anayasa, temel hak ve özgürlüklerle, 12 Haziran’dan sonra bunların hepsini çözelim. Bu kararı siz vereceksiniz, ben Kartal’ı böyle görünce inanıyorum ki 12 Haziran’da sandıklar gümbür gümbür AK Parti diyecek.” şeklinde konuştu.
Kılıçadaroğlu’nun bir televizyon programında YÖK’ü kaldıracağı yönünde vaatte bulunmasını hatırlatan Erdoğan, “Geçenlerde bir televizyon programına çıktı ‘YÖK’ü kaldıracağım’ diyor 30 dakika sonra ‘bedelli askerlikten gelecek parayı YÖK’e aktaracağım’ diyor.

Hani YÖK’ü kaldırıyordun ? kaldırılan şeye para nasıl aktarılır? YÖK’ün Anayasa ile ilgili olduğunu bilmiyor, biz Anayasa ile ilgili neler yaptığımızı ortaya koyduk 26 maddelik paketi çıkarttık ve milletim sana gümbür gümbür yüzde 58’le gereken cevabı verdi.” diye konuştu.
Eğitimde, sağlıkta yaptıklarını anlatan Erdoğan, kara tahta döneminin artık sona erdiğini akıllı tahtalarla okulların yeni bir döneme geçtiğini belirtti.

İstanbul CİHAN

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Politika
08 Nisan 2024
SON DAKİKA Meral Akşener pes etti! Kongrede aday olmayacağını açıkladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den bomba açıklama. Akşener, yazılı bir açıklama yaparak kongrede aday olmayacağını duyurdu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den son dakika açıklaması geldi. Son dönemlerde eleştiri oklarının hedefinde olan Meral Akşener, yakın zamanda yapılacak olan Kurultayda aday olmayacağını açıkladı. MERAL AKŞENER’DEN YAZILI AÇIKLAMA Hem genel seçimlerde hem de yerel seçimlerde yaşanan […]