SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Öz, Semt pazarları kalkacak!..

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Pazar günü Uğur Mumcu Mahallesi Sağlıkçılar Sitesi Çamlık Parkında yapmış olduğu sohbet toplantısında, “ Kartal Belediyesi Rant’ın peşinde değil. Kul hakkı yemem ve yedirtmem. Bir kere daha altını çizmek istiyorum ve özellikle ifade ediyorum. Kartal Belediyesi rantın peşinde değil, HALKIN mutluluğunun peşindedir” diye konuştu.

Semt pazarları kalkacak

Dürüstlüğün ve çalışkanlığının adeta abidesi konumuna geldiği belirtilen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, şöyle devam etti: “ Yunus Emre Camii’nin önündeki geniş alanın projesini çizdirdik. Burada ne yapacaksınız derseniz şunu yapacağız. Yapının en alt katında Otopark olacak onun bir üst katında, 5 metre yüksekliğinde bir kat daha olacak. Pazarı kaldıracağız ve semt pazarını orda da kuracağız.

Yani pazar kapalı mekânda olacak. Kartal’da, sokakta bir hekim olarak söylüyorum. Kartal’da, sokakta semt Pazarları kalmayacak. Yer bulursak koyacağız, yer bulamazsak pazarları hepten kaldıracağız. Sokakta Ambulans giremeyen, Ambulansın giremediği, İtfaiyenin giremediği ve insan hayatının tehlikeye girdiği bir Pazar anlayışı İstanbul’a yakışmıyor.

Bu çağdışı oluşumun çaresine bakacağız, bakmak zorundayız. 21. yy’ da İstanbul’a yakışan bir davranış yakışan bir olay değil. İnşaatın üst katında Uğur Mumcu Mahallesi’nin ihtiyaçları olacak birimler olacak. En üst katta da 20 bin kişinin- 30 bin kişinin etkinlik yapabileceği bir meydan oluşacak” hatırlatması yaptı.

Uğur Mumcu’ya Anıt Dikeceğiz

Başkan Öz, “  Meydanın önünde de bu semte adını veren kişinin yani Rahmetli Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’nun bir anıtı olacak. Uğur Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu ile konuştuk Güldal hanım’ı ve Kemal beyi’de davet edeceğiz ve töreni seçimden sonra yapacağız.

Çünkü bazı şeyleri değiştirmemiz lazım insanları aptal yerine koymamak lazım. Seçim geliyor diye bir takım yatırımlar yapacağız diye ortaya çıkmamak lazım.

Cevizli’ye “Ceviz Meydanı” yapılacak

Bölge halkına da buradan bir müjde daha vermek istiyorum. Ben cevizciyim diye ceviz söylemiyorum.

Ama CEVİZLİ-Atalar’ da Orhantepe ve Esentepe’nin ortak bir alanı var. 22 dönüm oraya da bir CEVİZ MEYDANI oluşturacağız.

Niye Ceviz Meydanı?

Bir zamanlar burası cevizlikti. Ben CEVİZ üreticisi olduğum için bir bilgi daha veriyorum.  Uğur Mumcu Mahallesi sakinlerine bir bilgi daha vereyim. Soğanlık adı nereden gelir? Soğan ekildiği için değil, arkadaşlar. Hollanda milyarlarca dolar kazanıyor, neden? Laleden Soğanlık semtinde kimin çeşmesi var?

Haseki Sultanın. 1676 yılından beri Kartal’ın Soğanlık semtinde LALE SOĞANI yetişiyor. Onun için LALE Festivali düzenlemeyi düşünüyoruz. Soğanlıkta özenle yetiştirilen LALE soğanları Sarayın bahçesine ve HAS Bahçeye dikilirdi. Yani LALE Devrinin yaşandığı döneme Soğanlıktan LALE soğanı giderdi.” İfadesini kullandı.

15 YILDA YAPILANLARI 2 YILDA YAPTIK

Öz, “Kartal’ın değerlerine sahip çıkmamız lazım, çıktık.  Ne yaptık? Öyle ve ya böyle 2 yıl 2 ayda 15 yılda yapılanların iki katını gerçekleştirdik. Beğenirsin, beğenmezsin, kabul edersin, etmezsin. Ama Kartallı bir bayan Sanatçı Neyzen Tevfik heykelini yaptı. Neyzen çok yürekli bir yazardı.

Neden yürekli idi? Padişah’ın yanlışlarını şiirleriyle ortaya dökebilen bir kişiydi. Neyzen dünyanın gelmiş, geçmiş en iyi ney üfleyeni. Mezarı nerde? Kartal’da ona sahip çıktık ve heykelini Kartal’ın en güzel meydanına diktik. Sayın başbakan bile mitingini Neyzen Tevfik heykelinin önünde yapıyor.

Ulusal Kurtuluş savaşında, Üsküdar’dan yüklenen cephaneler Gebze’den geçerken birileri tarafından ispiyon edilmesi sonuncu düşman eline geçiyordu ve cepheye ulaşamıyordu. İngiliz casusu Lawrence için Ankara’dan kartallı Bahçıvan Kazım’a bir emir geldi ve “Bu adamı ortadan kaldıracaksın” dediler ve o İngiliz casusu bir anda toz olup bulutlara karıştı.

İngiliz’i Kartallı Bahçıvan Kazım vurdu.  O casusu vuran kişi sonra bir nedenle Bursa Cezaevine girdi. Bursa Ceza evinde Nazım Hikmetle tanıştı ve Hikmet’in yağlı Boya resmini yaptırdı.  Ünlü şairimiz Bahçıvan kazım için şu şiiri yazdı. “ Ne han sahibi oldum, ne apartman, kavgadan önce de bahçıvandım, kavgadan sonra da BAHÇIVAN”…

Fethi SATICI

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]