SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

‘CHP anlaşılmaz bir tutum sergiliyor’

Yayınlanma:
ABONE OL

Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Bakanı Sayın Prof. Dr. Recep AKDAĞ tarafından uzun yıllardır Akademik Diş Hekimliği çevresinin verdiği haklı mücadeleye; hem Türk Milleti hem de bilimin gelişmesi adına olumlu cevap verilmiş ve DİŞ HEKİMLİĞİNDE UZMANLIK konusu kanunlaştırılarak sekiz anabilim dalına uzmanlık hakkı verildi.

Yaklaşık sekiz yıl süren bu süreçte onlarca Profesör, Doçent çalışmış ve Sağlık Bakanlığına danışmanlık yaptı.. Fakat CHP anlaşılmaz bir tutum sergileyerek, sadece ve sadece siyaseten bu işi Ak Parti başardı diye bu önemli gelişmeyi iptal ettirebilmek için Anayasa Mahkemesine götürdü.

Bilimi siyasete alet etmeye çalışmak hiçbir siyasi partiye yakışmamaktadır.Anayasa mahkemesinde yapılan bu başvurunun altında yatan sebepleri çok iyi bildiğimiz için ülkemizin sağlık ekonomisi açısından çok büyük zararlar verebilecek bu tavrı doğru bulmadığımızı belirtmek durumundayız.

Memleketin bu kadar sorunu varken CHP’nin bu tavrını bütün Akademisyen Diş Hekimleri adına kınamaktayız.Bilime ve mesleki ilerlemelere karşı yapılan bu hareket kesinlikle kabul edilemez ve çağ dışı bir tutumdur.

Toplumdan uzak olmak, gereksiz ve anlamsız işlerle uğraşmak CHP’nin artık geleneksel tavrı olduğunu düşünmek istemiyoruz.Bilime, uzmanlığa ve meslek gelişimine karşı olmak bir partinin uğraşacağı bir konu olmamalıdır ve CHP ben ne yapıyorum diye dönüp kendini sorgulamalıdır.

Anayasa Mahkemesine yapılan bu başvuru büyük bir infial meydana getirmiş ve CHP’ye oy vermiş olan meslektaşlarımız bile şu an bu partinin yaptığı bu garabet işe anlam veremiyorlar.

Ayrıca; Kim ne derse desin bu konuda biz diş hekimlerine ve bilimsel gerçeklere açık destek veren, bu ülkede diş hekimliği mesleğinin ileri ülkeler seviyesine gelebilmesi için çalışan ve uzmanlık alanlarını bütün akademisyenlerin, bilim adamlarının ve diş hekimliği fakültelerinin fikirlerini alarak belirleyen, bakanlığın yaptığı çalışmalara onlarca akademisyenin bilimsel katkılarını sağlayan; SAĞLIK BAKANI SAYIN PROF.DR. RECEP AKDAĞ BEYEFENDİYE ve bu konuda büyük çaba sarf eden bütün Sağlık Bakanlığı çalışanlarına

bütün toplum önünde teşekkür ediyor, ülkemizde yer alan bütün Diş hekimliği Fakültesi çalışanları adına selam, sevgi ve saygılarımı gönderiyoruz.

Bu noktada; Sağlık Bakanlığından ve özellikle Sayın Bakan Beyden ricamız uzmanlık belgelerinin bir an evvel ilgililere gönderilmesidir. Yaklaşık iki aydır bütün belgeler bakanlığa gönderilmiştir fakat henüz Uzmanlık Diplomaları alınamadı.

Sayın Bakan Beyden bilime ve diş hekimliğine bu kadar büyük bir hizmet etmişken, bu işi de bir an evvel sonuçlandırmasını rica etmekteyiz.

Prof. Dr. AHMET BERHAN YILMAZ

İlgili Haberler

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Basında Kartal
07 Nisan 2024
Kartal Belediye Meclisi’nin Yeni Dönem ilk toplantısı yapıldı

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçiminin ardından yenilenen Kartal Belediye Meclisi, 2024-2029 döneminin ilk oturumunu Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in başkanlığında gerçekleştirdi. Yapılan ilk toplantıda meclis komisyonları görev dağılımını gerçekleştirdi. Başkan Gökhan Yüksel, meclisin açılış konuşmasında yeni dönemde rehavete kapılmadan daha çok çalışacaklarını kaydederek; “Hem Kartal’da, hem İstanbul’da, hem Türkiye’de aldığımız büyük bir sorumluluk ile […]

Sağlık
07 Nisan 2024
Bayramda kilo almamak için öneriler

Ramazan bayramına kısa süre kala, bayramda kilo almamak için dikkat edilmesi gerekenleri sizler için derledik. Bayramlar, genellikle aile ziyaretleri, özel yemekler ve tatlılarla dolu olduğundan, bu dönemlerde kilo kontrolü zorlaşabilir. Bayramda kilo almamak için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır: PORSİYON KONTROLÜ Küçük Porsiyonlarla Başlayın: Büyük tabaklar yerine küçük tabaklar kullanın ve yemeklerde porsiyon kontrolü […]